POLİTİKA - 17 Mayıs 2015 Pazar 17:53

Davutoğlu: 'Türkiye’ye bir Sisi arıyorlar'

A
A
A
Davutoğlu: 'Türkiye’ye bir Sisi arıyorlar'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul mitinginde milyonlara hitap etti. Davutoğlu, 'AK Parti otoriterliği temsil ediyor. AK Parti'yi itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Dört tane yanlış bir araya gelecek ve bir doğruyu yani AK Partiyi götürecek öyle mi? Götüremezler. Biz ise diyoruz ki burası siyaset meydanı. Burada üniversite değil siyaset sınavı var. Burada bir doğru 4 yanlışı götürür diyoruz. Bir doğru hangisi AK Parti” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Maltepe Meydanı’nda halka seslendi. Davutoğlu, helikopterle Maltepe’deki miting alanına geldi. Davutoğlu, alana gelişi sırasında helikopterden canlı yayında miting alanında bulunan vatandaşları selamladı. Daha sonra helikopterden inen Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu’nun elini tutarak miting alanına yürüdü. Davutoğlu’na AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

Davutoğlu, önce mitinge katılanları ardından tüm ilçelerin isimlerini tek tek sayarak selamladı. Ardından Davutoğlu, “Aziz İstanbullular bu benim 41. mitingim. Önümüzde 40 miting daha var. Biz son iki hafta içerisinde Erzurum’da da bu bayrağı dalgalandırdık, Bitlis’te da al bayrağı dalgalandırdık. Muğla’da da, Aydın’da da dalgalandırdık. Ama onlar sadece belli bölgelere giderler aziz İstanbul biz bu al bayrağı dünyanın her köşesinde dalgalandırdık. Çünkü bizim için her yer Türkiye. İşte davamızın adı budur. Biz her her yerde bu al bayrağı sevgiyle aşkla dalgalandırdık” dedi.

“DÖRTLÜ BİR KOALİSYON İLE AK PARTİ’Yİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”
“İki üç haftadır muhalefete şunu soruyorum. Diyorum ki madem millete de hizmet sevdası iddiasındasınız, eğer millet bu görevi size tevdi etmezse, yani seçimi kazanamazsanız, birinci parti olamazsanız istifa etmeye hazır mısınız diyorum cevap yok” diyen Davutoğlu, “Ama ben söylüyorum; aziz İstanbul arkamızda mısınız? Onun için diyorum ki biz iktidar olamazsak ben bu görevi bir başka arkadaşıma devrederim. Fark ne biliyor musunuz; çünkü biz kazanacağımızı biliyoruz. Ama ben böyle deyince Kılıçdaroğlu ne dedi, oyumu muhafaza edersem istifa etmem onun derdi yüzde 25-24’lerde kalmak. Devlet Bahçeli de dedi ‘oy kaybetmezsem başarılı sayılırım’ HDP Eş Başkanı diyor ki barajı geçersem başarılı sayılırım. hiçbirisi iktidar olurum diyemiyor. Çünkü millete güvenmiyorlar. Peki ne yapmak istiyorlar. Üçü ve arkalarındaki paralel çete bir araya gelip dörtlü bir koalisyon ile AK Parti’yi engellemeye çalışıyorlar. Ey gafiller İstanbul bizim arkamızdayken bizi engelleyebilirler mi? Milleti arkasına alanları durdurabilirler mi? 7 Haziran’da bunlara bir ders verecek miyiz? Niye böyle diyorlar biliyor musunuz? Onların yurt dışındaki akıl hocaları ve işbirlikçileri diyor ki AK Partiyi durdurun engelleyin” diye konuştu.

TÜRKİYE'YE BİR SİSİ ARIYORLAR

Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar diyen Davutoğlu, 'AK Parti otoriterliği temsil ediyor. Aslında AK Parti'yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar Sisi" Buna izin verir misin İstanbul? Özgürlüklerin devamı için AK Parti demeye devam edecek miyiz?' dedi.

“BURADA BİR DOĞRU 4 YANLIŞI GÖTÜRÜR DİYORUZ”
Davutoğlu, “Dört tane yanlış bir araya gelecek ve bir doğruyu yani AK Partiyi götürecek öyle mi? Götüremezler. Biz ise diyoruz ki burası siyaset meydanı. Burada üniversite değil siyaset sınavı var. Burada bir doğru 4 yanlışı götürür diyoruz. Bir doğru hangisi AK Parti. Peki dört yanlış CHP, milletle kavgalı bir parti HDP, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyecek kadar tarihi cahili. MHP öbür tarafta 2002’de dönemi bitmeden koltuğu terk etmiş, şimdi tekrar koltuk talep ediyor. Bu millet kendisine tevdi edilen bu emaneti bırakıp kaçanlara bir daha emanet verir mi? Dördüncü yanlış bütün bunları bir araya toplayıp da AK Parti’yi durduracağını zanneden paralel çete ve arkasındakiler. Diyoruz ki biz; bir doğru tevhit doğrusu, dört yanlışı götürür, tarihe gömer. Bu dört yanlışı siyasi tarihe gömecek miyiz? Onlara gidin kendi köşesinde oturun diyecek miyiz? Üçgen bunlar birde paralel çete var. Onlara karşı biz ‘sıratın müstakim’ yani düz bir yolun yolcusuyuz diyecek miyiz? Biz diyoruz ki iktidar olacağız, onlar diyor ki biz sizi engelleyeceğiz. Aradaki fark bizim hedefimiz var, onlar ise bizim arkamızdan nal toplamaktan başka işleri yok. Onların bir iddiaları yok. Onların tek derdi cumhurbaşkanımızla ve benimle uğraşmak. Bilmiyorlar ki biz böyle uğraşmaları çok gördük. Güler geçer yolumuza devam ederiz. Gelin önce birlikten başlayalım. Bakın 40 gündür yollardayız. Bazen dört miting yapıyoruz. Dur durak yok. Biz nerede ne diyorsak yine her yerde aynı şeyi diyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ HESAPLAŞMAYA HAZIRIZ”
“Bakıyorsunuz CHP 33 ilde milletvekili çıkaramamış. Biz 81 ilin 79 ilinde milletvekilimiz var bu sefer 81’de 81 yapacağız inşallah. MHP’ye bakıyorsunuz 45 ilde milletvekilleri yok. Türkiye’nin yarısında ismi olmayan bir hareket, kendisine milli bir hareket diyebilir mi? HDP’ye bakıyorsunuz Kürt vatandaşlarımızı istismar ile meşgul” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Benim o dindar, o imanlı Kürt kardeşlerim Kudüs Yahudilerindin mukaddesidir diyenlere prim verir mi? Gidip ona bir ders vermez mi? Kudüs bizim mukaddesimizdir diyemeyecek mi? Allah’ın izniyle derslerini alacaklar. Şimdi şu birliği göstermek için muhalefet partileri duysun diye buradan bir ses verelim mi? Hadi o zaman dadaşlar, yiğidolar, efeler, Yörükler, Türkmenler burada mı? Karadeniz’in yiğit uşakları burada mı? Kürtler, Zazalar burada mı? Kafkasya’nın çocukları Şeyh Şamil’in torunları burada mı? Evet bir tek bu meydanda bize her yer Türkiye. İşte biz bu nidayı Hakkari’de de Edirne’de de seslendiriyoruz. Bize meydan okuyanlar önce çıksınlar Türkiye’nin bu nidayı seslendirsinler. Sonra gelip er meydanında hesaplaşalım. Biz hesaplaşmaya hazırız” dedi.

YASSIADA ZİYARETİ
Yassıada’ya yaptığı ziyaretten de söz eden Davutoğlu, “Biz Yassıada’da iken bakın iki olay oldu ki ders mahiyetindedir. Bir bu paralel çetenin savcıları, hani 17-27 Aralık’la darbe yapmak isteyenler, meslekten men edilince o gün dediler ki; ‘bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak’ Yani bana, cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes’i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer bize şehadet nasip olacaksa; Allah şahit ki millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez, Hazreti Azrail’e ve aleyküm selam deriz. Bizi akıllarınca korkutacaklar. Bilmezler mi ki ben hazreti Mevlana’nın diyarından doğmuş ondan ders almışız. Biz ölümü Şeb-i Aruz, düğün gecesi diye karşılayanlardanız. Rabbim yeter ki bize şehadeti nasip etsin. Hazreti Azrail’e ve aleyküm selam deriz. İkinci olay. Muhalefet liderlerine sorduk. Yassıada ile ilgili tutumunuz nedir? Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu’ndan 27 Mayıs’ı lanetleyen bir söz duydunuz mu? Çünkü bunların hepsi darbecidir. Bahçeli’den duydunuz mu? Adnan Menderes’in o şehadetine giden o yolda herkes hesap verdi verecek. Tam biz bu konuları konuşurken Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye idam cezası verdiler. Bakın burada Rabia işaretlerini görüyorum. Buradan Kahire’ye bir selam olsun. Ve diyelim ki nasıl Menderes’e idam cezası verenlerin adı anılmıyorsa önümüzdeki yıllarda da Mursi ve arkadaşları anılacak ama ona o cezayı verenler tarihin çöplüğüne atılacak” dedi.
“Mısırlı kardeşlerimiz onca zulme rağmen direniyorlar. Ama sakın bunu Türkiye’den ayrı düşünmeyin” diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Bir geriye bakalım. Daha önce 27 Mayıs’ta Adnan Menderes’i durdurdular. 12 Mart muhtırasını verdiler o zamanın başbakanı bıraktı gitti geride kalanlar koalisyon hükümeti kurdular. 12 Eylül’de rahmetli Özal’a ne çileler çektirdiler. Ve 28 Şubat’ta nasıl bir zulüm düzenini kurduklarını biliriz. Biz bu baskılara boyun eğdik mi? ne baskı gelirse gelsin, kim ne tuzak kurarsa kursun, aziz İstanbul kıyamda olacak mısınız? Bir an bile vesayetçilere, darbecilere, paralelcilere karşı dimdik duracak mısınız? Yola devam ettik Gezi olayları aynen Mursi’nin iktidardan edilişine denk gelen günlere geliyordu. Hesap şuydu 2011’de başlayan Arap Baharı Türkiye’deki demokrasi rüzgarını bütün bölgeye yayıyordu. Korktular, milletten barışık sistemlerden, yeni bir Orta Doğu’dan korktular. Ve önce bizi durdurmaya çalıştılar. Durduramadılar. Sonra Mısır’da darbe yaptılar ve bölgede mezhep ve etnik çatışmayı kışkırttılar. Son ümit Türkiye’ idi. Onun için milletimiz dimdik ayakta durdu. Ve 17-25 Aralık komplolarına karşı da gereken dersi de verdi. Şimdi 7 Haziran seçimleri var. 7 Haziran tüm bölgenin seçimidir. Onun için bütün çeteleri toplayıp bizi engellemeye çalışıyorlar.” 

“ŞİMDİ DİYOR Kİ BANA BİR 4 YIL VERİN YETER DİYOR. ŞİMDİ KAĞITHANE’YE KAĞITTEPE DİYEN, OY ATMAK İÇİN SANDIĞINI BULAMAYANA 4 YIL DEĞİL 4 SAAT BİLE VERİLİR Mİ? NİYE 4 YIL İSTİYOR; ÇÜNKÜ BİLİYOR Kİ HAZİNEMİZ BEREKETLENDİ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Şimdi diyor ki bana bir 4 yıl verin yeter diyor. Şimdi Kağıthane’ye Kağıttepe diyen, oy atmak için sandığını bulamayana 4 yıl 4 saat bile verilir mi? Niye 4 yıl istiyor, çünkü biliyor ki hazinemiz bereketlendi” dedi.
Maltepe Meydanı’nda halka seslenen Başbakan Davutoğlu, konuşmasında ana muhalefet partisi liderini eleştirdi. Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu yalan dolan edebiyatı yapıyor. Şimdi biz onlara birer birer ders vereceğiz. 2002’de biz iktidara geldiğimizde bu memleket İMF’den borç dilenen bir konumundaydı. Bu borç defterini kim kapattı. 2002’den bu yana milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şu anda 830 milyar dolar. Kişi başına düşen milli gelirimiz 2 bin 503 dolardı şimdi 10 bin 440 dolar. Buradan yükselen bir Türkiye çıkmaz mı? Şimdi Kılıçdaroğlu gittiği her yerde Türkiye’de diyor 200 liranın altında geliri olan 17 milyon kişi var. Toptan, külliyen yalan. Bizim dönemimizde öğrenci bursumuz bile 300 lira. Engelli kardeşlerimize 25 lira veriliyordu, şu anda 417 lira veriyoruz. Yaşlı maaşı 45 liraydı, şimdi 200 lira. Bunlar sosyal yardımın en düşükleri. Bir aile de engelli varsa ona ayrıca 780 lira bakım maaşı veriyoruz. Şimdi bunları görenler her yerde bize teşekkür ediyor. Kılıçdaroğlu ise yalan üretiyor. Bunun hesap anlayışı yok. Bu Kılıçdaroğlu’na bir hesap dersi verecek miyiz? Şimdi diyor ki bana bir 4 yıl verin yeter diyor. Şimdi Kağıthane’ye Kağıttepe diyen, oy atmak için sandığını bulamayana 4 yıl 4 saat bile verilir mi? niye 4 yıl istiyor, çünkü biliyor ki hazinemiz bereketlendi. 119 milyar Türk lirasıydı bütçemiz şimdi 479 milyar Türk lirası. Şöyle dönüşüyor; aynen SSK’daki gibi hazineyi tam takır edeyim sonra bırakıp gideyim diyor. İzin verir misiniz? Birde akıl hocası bulmuş çok da yakışıyor. Kemal Derviş. Aynen 2002 Türkiyesine geri dönmek. Kılıçdaroğlu kasayı boşaltacak Kemal Derviş’te gelip milletin gelirini kesip kesip kasayı acaba toplayabilir miyim diyecek. Kemal Derviş Türkiye’sine döner miyiz biz. Hesap uzmanıyım ben diyor. Eğer hesap uzmanı olsaydı o rakamları arka arkaya koymasını bilirdi. Buradan söylüyorum sözleri yalandır” dedi.

“BİZİ SENDELETEMEZLER, DURDURAMAZLAR”
Konuşması sık sık ‘Türkiye Seninle Gurur Duyuyor’ tezahüratları ile kesilen Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:
“Bu dev artık ayağa kalktı. Bu devin yürüyüşü için hep beraber yola çıkacak mıyız? Bizi sendeletemezler, durduramazlar. Türkiye’nin bu kalkınmasından hem bütün ülke hem bütün vatandaşlarımız istifade etti. Asgari ücreti 7 kat arttırdık, 184 liraydı bin Türk Lirasına çıkarttık. Emekli maaşlarını istismar ediyorlar. Emekli kardeşlerimize sesleniyorum; 100 lira seyyanen zamla bütün emekli kardeşlerimize bin liranın altında olanlara yüzde 20 zam yaptık. Ama şunu bir kez daha teyit ediyorum. Emekli maaşını her bir kademede 6 kattan 10 kata kadar arttıran AK Parti’dir. Hiçbir şekilde emekli kardeşlerimizi enflasyon karşısında ezilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. En düşük memur maaşı 297 liraydı, şimdi bin 900 lira. Emekli maaşları her kademede SSK’da, BAĞ-KUR’da, memur maaşlarında, hepsinde 4 ila 10 misli arttı. Büyük iyileştirmeler yaptık. Seçim öncesinde de sonrasında da biz hiçbir zaman yerine getirmediğimiz vaadi dile getirmedik. İnşallah en yakın zamanda emeklilerimizle ilgili de hayat standardını daha da yükseltecek her türlü adımı atacağız. Taşeron kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Geçen sene ilgili yasayı biz çıkarttık. Asli işte çalışan hiç kimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayollarında bulduğumuz formülle kesin bir çözüm getireceğiz.”
2002 yılından bu yana yapılan altyapı üst yapı hizmetleri ile yeni projelere ilişkin bilgiler veren Başbakan Davutoğlu, Esenler’de temeli atılan yeni Şehir Parkı ile Gezi Parkı eylemcilerine yönelik eleştirilerini burada da yineledi.

“ALLAH MİLLET ŞAHİT OLSUN Kİ YENİ TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ”
Başbakan Davutoğlu, “Allah millet şahit olsun ki yeni Türkiye’yi kuracağız. 2023’e yürüyeceğiz, 2053’e yürüyeceğiz, 2071’e yürüyeceğiz. Dünyada adaleti hakim kılacağız. Ve bütün dünyada bu al bayrağı dalgalandıracağız. Ak kadronun ak yolcuları 7 Haziran’a hazır mıyız? 7 Haziran’a kadar her ilçeyi, mahalleyi, sokağı, evi dolaşacak mıyız? Biz hiç kimsenin görüşüne hayat tarzına karışmadık. Herkese özgürlük diyecek miyiz? 7 Haziran’da İstanbul’da yeni bir destan yazacak mıyız? Biz İstanbul’a her zaman güvendik. Söz mü?, Söz mü? Allah yar ve yardımcınız olsun” şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katılımcılara kırmızı ve beyaz renkli karanfil attı. Daha sonra AK Parti yöneticileri topluca sahneye çıkarak halkı selamladı. 

AHMET FARUK SARIKOÇ - DOĞAN CAN CESUR - MUSTAFA ESEN - MURAT ERGİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesinden ahde vefa Turgutlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Vali Refik Arslan Öztürk-Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ve Aydınlanma Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Çetin Akın, “Güzel kentimiz Turgutlu; kültür, sanat, spor, bilim ve ilim kenti olana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Manisa eski Valisi merhum Refik Arslan Öztürk ve yazar Recai Şeyhoğlu’nun annesi Rasime Şeyhoğlu’nun adı yaşatıldı. Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi içerinde yer alan Vali Refik Arslan Öztürk ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ve Aydınlanma Evi düzenlenen törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Vali Refik Arslan Öztürk ve Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ve Aydınlanma Evi’nin açılışına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediyesi daire müdürleri, Recai Şeyhoğlu ve beraberindeki misafirler katıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Atatürk Kültür Merkezi bünyemizde Vali Refik Arslan Öztürk- Rasime Şeyhoğlu Kütüphane ve Aydınlanma Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Turgutlu’muza hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel kentimiz Turgutlu; kültür, sanat, spor, bilim ve ilim kenti olana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Kayseri Tüketiciler Birliği’nden "kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, okullardaki kantinlere yönelik denetimlerin artırılması gerektiğini söyleyerek, "Aldıkları gıdaları ucuza alıp pahalıya satarak daha çok kâr etmek adına bayatlamış, kötü ürünleri alma durumları var" dedi. Kayseri’de Servet Akaydın İlk ve Ortaokulu’ndaki 23 öğrencinin okuldaki kantinden aldıkları köfte ekmekten zehirlenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kantinlerin daha fazla denetlenmesi gerektiğini kaydetti. Kantinlerin ticari bir işletme olduğuna dikkat çeken Şahin, bazı kantinlerde ucuza gıda alınıp pahalıya satılarak daha çok kâr edildiğini belirterek, yetkililere çağrıda ulundu. Şahin, "Her okulda bir kantin var. Okullardaki kantinler ticari amaçlı kurulmuş işletmelerdir. Bunları biz hastane veya çocukların sağlığını düşünen bir işletme olarak görmeyelim. Bunlarda kâr etmek istiyorlar. Bunların da bilinçli ve bilinçsiz yanlış yapanı var. Aldıkları gıdaları ucuza alıp pahalıya satarak daha çok kâr etmek adına bayatlamış, kötü ürünleri alma durumları var” diye konuştu. "Ailelerin kantini takip etme hakkı var" Ailelere seslenen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Aileler böyle bir olayla karşılaştıkları zaman çocuklarını, hatta kantini bile takip etmeleri lazım. Bu yetkimiz var. Kantine gidip ne sattığını takip edebiliriz. Nereden aldığını da sorabiliriz. Zaten sordurmuyorlarsa o çocuğu okuldan almak lazım" dedi. "Eğitimli insanlardan böyle bir tehdit ve küfürler yemeniz daha acı bir şey" 23 öğrencinin zehirlendiği Servet Akaydın İlk ve Ortaokulu’ndaki öğretmenlerin basına saldırmasına da tepki gösteren Şahin, "Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı çok geçmiş olsun diyoruz. Ülkem adına utanç verici bir şey. Eğitimli insanlardan böyle bir tehdit ve küfürler yemeniz daha acı bir şey” diye konuştu. Şahin, yetkililerden konunun üzerine gidilmesini istedi.
Batman Tüpraş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 12. kez düzenlediği çocuk şenliği ile kutladı Türkiye enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Tüpraş, sosyal sorumluluk projelerini de sürdürüyor. Geleneksel hale gelen Tüpraş Batman Rafinerisi Çocuk Şenliği’nde 1.500’ü aşkın çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden keyifli etkinliklerle kutladı. “Enerjimiz Geleceğe” sloganıyla Türkiye’nin enerjisini üretirken, toplumsal fayda odaklı projeleri de hayata geçiren Tüpraş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, geleneksel Tüpraş Batman Rafinerisi Çocuk Şenliği’nin 12’ncisini düzenledi. Tüpraş Batman Sosyal Tesisleri’nde geniş katılımlı etkinliklerle kutlanan şenlikte, 10 çevre ilköğretim okulundan, 7-11 yaş arası 1.500’ü aşkın öğrenci ve Batman Rafinerisi çalışanlarının çocukları buluştu. Batman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte, Batman Valisi’nin eşi Dr. Ayten Canalp, Batman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beşir Tileği, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve eşi Zeynep Demir ile Tüpraş yönetimi hazır bulundu. Organizasyonda ağırlıklı Batman’dan olmak üzere İzmit, İzmir, Kırıkkale rafinerilerinden gelen 70 kişilik Tüpraş gönüllü ekibine 70 öğretmen eşlik etti. Etkinlik sürecinde çocuklar okullarından öğretmenleri ve Tüpraş gönüllerinin rehberliğinde alınarak, Tüpraş Batman Rafinerisi sosyal tesislerindeki eğlence alanına getirildi ve aynı şekilde, gün sonunda okullarına teslim edildi. Koç Topluluğu bünyesindeki başarılı projelerin belirlendiği "En Başarılı Koçlular"da da ödül alan toplumsal gelişim projelerinden biri olan etkinlik, Batman Valiliği’ni, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, çevre okul yönetici ve öğretmenlerini, sivil toplum kuruluşlarını, Tüpraş gönüllerini ve ailelerini buluşturan güçlü bir iş birliği örneği oluşturuyor. 23 Nisan Batman Çocuk Şenliklerinde bugüne dek 25 bine yakın çocuğa ulaşıldı Tüpraş’ın ilk günden bu yana büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği toplumsal gelişim projelerinden biri olan 23 Nisan Batman Çocuk Şenliği, uzun yıllardır Batman halkıyla bütünleşen bir etkinlik haline geldi. Çevre okullardan öğrencileri ve rafineri çalışanlarının çocuklarını ağırlayan şenliklerde bugüne dek 25 bine yakın çocuk misafir edildi. Çocuklar Tüpraş tesislerinde kurulan oyun parklarında animatörler ve sahne şovları ile keyifli saatler geçirdi Tüpraş Batman Rafinerisi Tesislerinde kurulan, animatörlerin çeşitli etkinlik ve sahne gösterileri sergilediği şenlik meydanında çocuklar, birbirinden keyifli oyuncaklarla ve ikramlarla doyasıyla eğlendikleri bir gün geçirdiler. 23 Nisan’a özel olarak tasarlanan, Atatürk’le birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle de günü ölümsüzleştirdiler. 23 Nisan Çocuk Şenlikleri, Batman rafinerisinde bölge halkının geniş katılımıyla kutlanırken; ayrıca İzmit, Kırıkkale ve İzmir rafinerilerindeki Tüpraş tesislerinde de çalışanların çocuklarına yönelik çeşitli aktiviteler düzenleniyor.