ASAYİŞ - 01 Aralık 2015 Salı 20:12

DBP’li belediye eş başkanı serbest

A
A
A
DBP’li belediye eş başkanı serbest

Dün aracıyla seyir halindeyken Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan DBP’li Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, çıkarıldığı mahkeme tarafından denetimli olarak serbest bırakıldı.

Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak suçundan gözaltına alınan Orhan Şansal, sabah saatlerinde Şanlıurfa Adliyesine götürüldü. Mahkemeye çıkarılan Şansal serbest bırakılırken, adliye önünde bekleyen kalabalık Şansal’ın adliyeden çıkışını alkışlarla karşıladı.

Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal ve avukatı adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. Basın mensuplarının karşısına geçen avukat, son 6 ayda Şanlıurfa’da yürütülen operasyonlarda yaklaşık 370 arkadaşlarının gözaltına alındığını ve Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal’ın da dün aracında seyir halindeyken gözaltına alındığını söyledi.

DBP’li Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal ise, “Dün akşam saat 18.00 itibariyle nerede bıraktıysak yarın oradan devam edeceğiz, mücadelemize devam edeceğiz. Bu tarz tutuklamalar, gözaltılar bizi yıldıramayacaktır. Aynı kararlılıkla, aynı inançla kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Gözaltına alınmasının gerekçesini de açıklayan Şansal, "Gerekçe olarak İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş raporları, belediye araçlarında yakalananlar, yani bir yıl önce bizim belediyenin Kobani sürecindeki bütün faaliyetlerinin tamamı kriminalize edilmiş, bugün hepsi bir dosya haklinde getirilmiş ve önümüze konulmuş. Nasıl ki Kobani’de halk kazandı, biz de direnerek kazanacağız” şeklinde konuştu.

ŞİNASİ İNAN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir