MAGAZİN - 21 Haziran 2017 Çarşamba 19:45

Deha, evlilik programlarını eleştirdi: “Evlilik programlarındaki şöhretler balon”

A
A
A
Deha, evlilik programlarını eleştirdi: “Evlilik programlarındaki şöhretler balon”

Son zamanlarda “Tanrım” adlı şarkısı ile sosyal medyanın en çok dinlenen yorumcularından biri olan Deha Bilimlier, CRI TÜRK FM’de Michael Kuyucu’nun programına konuk oldu.

Müzik dünyasında ilk şöhreti “Akademi Türkiye” adlı müzik yarışmasında yakalayan ve sonrasında aralıksız on dört yıl boyunca sahnelerin en popüler yorumcularından biri olmayı başaran Deha, açıklamalarda bulundu.

Deha, geçmişte yapılan müzik yarışmalarının çok daha nitelikli olduğunu ama buna rağmen kimsenin doğru dürüş bir şöhret kazanamadığını söyledi. Günümüzde çok popüler olan evlilik programlarında da her şeyin bir kurgu olduğunu ifade eden Deha Bilimlier, orada şöhret olanların ve onların hayranlarının da balon olduğunu söyledi.

“Evlilik programlarındaki şöhretler balon”

Deha, evlilik programları ve müzik yarışmalarının oluşturduğu şöhretin balon olduğunu söyledi: “Yarışmada ne yaptığın önemli değil, yarışmadan çıkınca ne yaptığın önemli. Yarışmadan çok insan kalmadı. Müzik yarışmasından sonra o şöhret kalmıyor, önemli olan, yakalamış olduğun kemik kitleyi tutup onlarla devam etmek. Aynı şey evlilik programlarında da var. Şu an mesela TV'deki evlendirme programlarındaki yarışmacıların da hayranları var. Onlar çok balon hayranlar. Onlar varla yok arası bir şey. İyi bir şey de değil bu yarışmalar. Çok kişi o şöhreti görünce, arkasından gidiyor ama daha sonra bir yerde çay ocağında çalışamıyorsun. Psikolojin kaldırmıyor. Ben yarışmadan çıktığım zaman gerçekten herkes beni tanıyordu; ama hiç param yoktu mesela. Aldanmayacaksın bu programlarda yaşanan işlere, çok tehlikeli bir durum” diyerek, müzik yarışmaları ile evlilik programlarının getirdiği şöhreti eleştirdi.

“Halk müzik yarışmalarını artık yemiyor”

Deha, televizyonlarda yayınlanan müzik programlarının artık izlenmediğini bunun da nedeninin halkın bu programlara olan inancını kaybettiğini, her şeyin bir kurgu olduğunu bildiğini söyledi ve “Halk artık o programlarda yapılanları yemiyor” dedi. Deha Bilimlier, “Bu programlar izlenmeme durumuna geldi, başlayanlar da yarıda bitti. Artık durumu anladılar, güzel müzisyenler, iyi şarkıcılar da katılmamaya başladılar. Baktılar artık bir şey olmuyor. Halk da artık yemiyor. Bir program olarak göreceksin bunları, herkes karlı, yarışmacılar hariç” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.