HDP - 20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:36

Demirtaş'tan AK Parti'yi destekledikleri haberine sert tepki

A
A
A
Demirtaş'tan AK Parti'yi destekledikleri haberine sert tepki

7 Haziran seçimleri öncesi Malatya’da partililere seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti’yi dışarıdan destekleyecekleri iddiasını yalanlayarak, “HDP'nin görevi AKP'nin burnunu sürtmektir. AKP'yi dışarıdan, içeriden desteklemek gibi bir düşüncemiz yok” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kahramanmaraş Pazarcık mitinginin ardından karayoluyla Malatya’ya geldi. Yeni Belediye yanındaki miting alanında toplanan partililere hitap eden Demirtaş’ın hedefinde AK Parti vardı.

Malatya’daki gençlerin yarısının işsiz olduğunu savunan Demirtaş, “Malatyalı gençler iş bulmakta zorlanıyor, iş bulan da karın tokluğuna, modern köle olarak çalışabiliyor. Siz tarlanızda, atölyede çalışırken ürettikleriniz bu ülkenin yüzde 80’inin oluşturuyor. Alın teriyle çalışan, üreten insanların bu ülkenin hazinesine kattığı tüm gelirlerin yüzde 80’idir. Bu üreten kesimin ürettiklerinin yarısı neredeyse ülkenin yüzde 1’i tarafından yeniliyor, kullanılıyor. Kayısı ile uğraşan çiftçiler durumu bizden daha iyi biliyor. Bakın, 2002 yılında kayısının 1 kilosuyla 2 litre mazot alınabiliyordu. Siz bugün 1 kilo ile 1 litre mazot olabiliyorsunuz. Kayısı fiyatı düştü, mazot fiyatı iki kat arttı. Buradaki üreticilerimiz için kayısı bol olursa ayrı bir dert, az olursa ayrı bir dert diyor. Bu da çiftçinin suçu değil. Çünkü buradaki çiftçinin sigorta ve pazarlama desteği yok. Dünyanın kayısısını üretiyorlar ama kıymetleri bilinmiyor. İktidar olursak kayısı bol da olsa don da vursa önce çiftçiyi koruyacağız. Afetler karşısında sigortasını biz ödeyeceğiz. Zararı son kuruşuna kadar karşılayacağız. Çiftçinin riski olmamalı. Malatya’da kayısı olmadığı zaman o yıl Malatyalı fukaradır. Kimse iş yapamaz. Kayısının girdileri, mazotu, gübresi ucuz olacak. Zarar olursa devlet karşılayacak. Bunların hepsi lütuf değil sizin hakkınızdır. Çünkü bu ülkeyi ayakta tutuyorsunuz” dedi.

Taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi için kadro verilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, “En az asgari ücret bin 800 TL olmalı ki insan onuruna yakışır şekilde yaşayabilmelidir. Genç arkadaşlar işsiz. Hepinize iş bulmak bizim için kolay ama iş bulana kadar cebinizde yaşam kartınız olacak. İçinde aylık 200 TL olacak. Yol parası, telefon parası olsun diye” şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş, iktidar olmaları halinde yapacakları projeleri dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Evde çalışan kadınlara işsiz deniyor. Evde çalışmak iş yapmanın en ağırıdır. Çalışan kadındır ev kadını. Evde çalışan kadına sigorta yaptıracağız. Emekli olacak. Üniversite öğrencilerinin başındaki bela olan YÖK’ü kaldırıp koordinasyon kurulu oluşturacağız. 1980 anayasasını, YÖK’ü, yüzde 10 barajını Kenan Evren kurmuştu. O gitti ama eserleri duruyor. Onları da ardından göndereceğiz. Onun için desteğe ihtiyacımız var. AKP çılgınlığını durdurmak için sizlere ihtiyacımız var. Eğer başarırsak, güçlendikçe çılgınlaşan, kibirlenen AKP’yi durdurabilirsek 70 yaşındaki amcalarımız adliye koridorlarında sürünmeyecek."

Ülkede partizanlık yapıldığı iddiasında bulunan Demirtaş, “HDP’liyim deyin, size nasıl davranırlar, AKP’liyim deyin, bakın nasıl davranırlar. Bu ülkede herkes, AKP’lisi, CHP’lisi MHP’lisi bizim kardeşimizdir. Hangi parti olursa olsun. Başka partiye oy vereni düşman göremeyiz. Onlar bizi düşmanlaştırmaya çalışıyor. Barışı büyüteceğiz. Barışa ihtiyacımız var. Barışı büyütmek için barış dilini kullanmaya devam edeceğiz” dedi.
Malatya’da halen bir çevre yolunun olmadığını savunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Kanal İstanbul gibi projelere para buluyorsun da buralardaki yollar niye bitmiyor?Malatyalının suçu nedir? Sana oy da verdi bu insanlar. 45 yılda bir yol bitirilmez mi yahu? Çılgın projelere para var ama Malatyalıya yok. Bu burnu büyümüş kibirliler var ya onlara bir ders verin. Onlara bir ders verin, bakın yolunuz nasıl erken bitiyor. Malatya’da HDP’li bir vekil çıkarın, bakın nasıl hizmet geliyor. Güçlü bir muhalefet ile iş gelir. Sonra iktidar olduğumuzda inşallah ülke çapında hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Halkın oylarıyla parlamentoda güçlü bir muhalefet yapacaklarını ifade eden Demirtaş, bugün bir gazetede yer alan manşete de değinerek iddiaları yalanladı. Demirtaş, parlamentoda dışarıdan hükümeti destekleyecekleri yönündeki haberi yalanlayarak, “Bunu düzeltmek istiyorum. Net olarak söylüyorum, HDP’nin görevi ne dışarıdan ne içeriden AKP’yi desteklemek gibi bir niyetimiz yok. Umut ediyorum bu haber düzeltilecektir. Biz bırakın AKP’yi desteklemeyi, onlar bizi destekleyecek. Benim ağzımdan da öyle bir cümle çıkmadı” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da seslenen Demirtaş, “Bak Ahmet Davutoğlu hoca az kaldı HDP’yi destekleyecek. Onu HDP’li yapacağız. Ahmet hoca akşam başını yastığı koyduğunda ‘İyi ki bu ülkede HDP var’ diyordur. Çünkü biz onların da güvencesiyiz. Ne diyor cumhurbaşkanı, ‘Ben meydanları boş mu bırakacağım’ diyor. Ee Ahmet Davutoğlu var. Yok, o boştur diyor. ‘İlla ben meydanlara ineceğim’ diyor. Ahmet hocayı da biz savunuyoruz. ‘Garibim fukara, cumhurbaşkanının altında ezilmesin’ diyoruz. Onun da hakkına hukukuna sahip çıkıyoruz. Bizim kültürümüzde var, inancımızda var ezilene sahip çıkmak. Senin için rahat olsun Ahmet hoca, vallahi seni kurtaracağız” diye konuştu.
Demirtaş, üstü kapalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bak o başkan olursa vay senin haline. Gönlünce sana 2 gün Başbakanlık yaptırmaz. Bakanlar kurulunu toplayamazsın. Zırt pırt seni saraya çağıracak. Ama biz onu başkan yaptırmazsak sen de o zulümden kurtulursun. Ülke de kurtulur, Ben inanıyorum, özellikle AKP’nin kurucuları, Abdullah Gül de bize oy verecek. AKP’ye emeği geçmiş kişiler, herkes onun zulmünü görüyor. Onda vefa yok, varsa yoksa kendisi. Arkadaşlarını eze eze saraya çıktı. İşte bu nedenle bu zulmü durdurup AKP’lileri de kurtaracağız bu zulümden."

Ülkede yeni bir demokratik anayasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Demirtaş, “Kenan Evren’in anayasası gibi değil. O anayasaya bakan, işte bu benim anayasam diyebilmelidir. Şu anda bir partinin devleti var. O partiye yakın olanlar hazineyi soyup soğana çeviriyorlar. AKP’ye oy verenler işsiz ama yukarıdakiler keselerini dolduruyorlar” dedi.

Selahattin Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2-3 yıl önce bizim gibi olanlar şimdi paraya para demiyorlar. 3 yıl önce minibüse binan adam şimdi lüks arabalara biniyor. Villalar, yatlar. Nasıl kazanıyorlar bu paraları? Çok para haramsız olmaz. Sizin paranızdan çalmazsa kimse 3-5 senede milyoner olamaz. Senin cebindeki çalıyor. Hazine değimiz yerden çalıyorlar. Sende hata yok, hata kasanın anahtarını elinde bulunduranda. Anahtar hırsızda. Yokluk, alın teriyle çalışmak nedir biliriz. HDP sizin alın terinizle kurulan bir partidir. Bu partiyi siz kurdunuz. Bu parti bayrağı, bu mikrofon sizin paranızla alında. Hırsızlık parası yok, alın teri ile kurulmuş bir partidir. Ne yapıyor bunlar? Devletin parasıyla bize hakaret mitingleri düzenliyor. Başbakanın düzenlediği mitingler başbakanlık parasıyla yapılıyor. Sen parti genel başkanı olarak seçime giriyorsun ama devletin parasını harcıyorsun. Devletin partiye verdiği hazine parasını bile harcamıyorlar. Devletin parasını harcıyorlar. Elinin altında 600 televizyon kanalı var. Bu da yetmiyor, daha dün diğer medya kuruluşlarını tehdit ediyor. Hepsi ille de beyefendiye çalışacak. Beyefendi öksürse hepsi canlı yayın yapacak. 3 tane televizyon kanalı 3 dakika bizi gösterse o televizyon sahibini tehdit ediyorlar. Ya niye korkuyorsun. İşte bunların demokrasisi bu kadar. Söylediklerimizi bırak halk değerlendirsin. 7 Haziranda sandık kurulacak, senin saltanatın bitecek. Ben kendisine Cumhurbaşkanı adayıyken çağrı yaparak gel birlikte TV programına çıkalım dedim. İkiniz birlikte 100 danışmanla canlı yayın yapalım dedim. Bir defa sadece tartışalım. Ondan sonra miting yapmayacağız. Halk kararını versin. Gel tartışalım. Memleket herkesin ne mal olduğunu anlasın. TRT zaten senin kölen olmuş.

"Bu ülkede dağlarda artık kurşun sesi yerine kuş sesi olsun" diyen Demirtaş, Adana ve Mersin’de HDP’ye yapılan bombalı saldırılara da değinerek, “Her yerde parti teşkilatlarımıza saldırıyorlar. Böylece HDP’yi durdurabileceklerini sanıyorlar. 2 gün geçti aradan, ülkenin Cumhurbaşkanı halen saldırıları kınamış değil. Kendisi çok tarafsız ya HDP’nin havaya uçurulması umurunda değil. Ona kalsa HDP tamamen havaya uçsa diyordur. HDP var oldukça sen tek başına ülkenin hakimi olamayacaksın. İstediğin kadar HDP’ye saldır, tehdit et” şeklinde konuştu.

Son dönemlerde gündemde olan Kâbe tartışmalarına da değinen Demirtaş, “Ülkede inançları farklı, kimlikleri farklı milyonlarca insanımız var. Ben Elhamdülillah Müslümanım. Bir Müslümanın Kabe'si tek olur. Meydanlarda ‘Demirtaş Kabe'm Taksim'dir’ dedi diye yalan söylüyor. Ben diyanete soruyorum, ben Müslümanım ama o adam bana kâfir diyor. Şimdi bir Müslümana kâfir diyen dinden çıkıyor mu, çıkmıyor mu? Bu Cumhurbaşkanı ile Başbakan dinden çıktılar mı, çıkmadılar mı bunu öğrenmek istiyorum” dedi.
7 Haziran akşamı bir demokrasi zaferini armağan edeceklerini ifade eden Demirtaş, “Bunun için biraz daha sabır ve destek bekliyoruz. Oy vermeyi düşünen ve kararsız olanlara gitmeniz lazım. Sandığa sahip çıkmak için müşahit olarak kendinizi yazdırmanız lazım. Eğer disiplinli bir şekilde çalışırsak barajı aşarız. Yurt dışında da binlerce insan var. Onları da arayın. Oylarını kullansınlar. Tek tek müfettiş gibi denetleyin. 1 oy dahi önemlidir. 1 oyluk canı vardır barajın. Allah bizi halkımızın önünde mahcup etmesin” şeklinde konuştu.
Demirtaş konuşmasının ardından HDP Malatya milletvekili adaylarıyla birlikte halkı selamladı.

CAHİT ÖZÇELİK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Özdemir ve Başkan Aşkın Cemar’ı fuarda yalnız bırakmadı Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, bu yıl 29. kez düzenlenen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten’in standını ziyaret etti. Kula’nın istihdam ve ihracat noktasında önde gelen firmalarından biri olan Cemar Mermer ve Traverten’i doğaltaş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Kaymakam Özdemir ve Başkan Aşkın, VR sanal gerçeklik gözlüğü ile teknolojik bir gezinti yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen doğal taş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 29. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da sektörün devleri arasında yerini alarak fuarın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten, yerli ve yabancı ziyaretçilerinin yanı sıra protokol üyelerini de fuarın en gözde noktasındaki standında konuk ediyor. Bu çerçevede Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Eyüp Yavuz Aşkın, Cemar Mermer ve Traverten’in standını ziyaret ederek firmanın Genel Müdürü Yusuf Yalçın ile bir süre sohbet etti. Fuarın sektöre olan faydaları hakkında görüş alışverişinde bulunan Kaymakam Özdemir ile Genel Müdür Yalçın, Kula’nın tanıtılmasına da büyük katkı sağlayan fuarda bir süre ziyaretçiler ile sohbet etti. Gelişen teknolojiye de ayak uyduran Cemar Mermer ve Traverten tarafından hazırlanan VR sanal gerçeklik gözlüğü ile firmada teknolojik bir gezinti yapan Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Cemar Mermer ve Traverten’in Kula’ya sağladığı katkılardan dolayı firma adına Genel Müdür Yusuf Yalçın’a teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın ise Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Yusuf Yalçın’a teşekkür ederek hem firmanın sektördeki gelişimine hem de Kula’nın dünya genelinde tanıtılmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.
Antalya Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti. BEE’O Propolis Ar-Ge Merkezi’nde analizleri yapılmış olan Anadolu arı ekmeğinin mide ülseri üzerine karşı olumlu etkilerini gösteren bilimsel çalışma, 2023 yılı Kasım ayında Türk Fizyolojik Bilimler Derneği tarafından Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen 48. Ulusal Fizyoloji Kongresi’nde poster olarak sunuldu. BEE’O Propolis Kurucusu ve Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Ülkemizde yapılan bilimsel çalışmada, arı ekmeğinin mide ülseri üzerine antiinflamatuvar ve antioksidan etkileri araştırılmıştır. Araştırma iki ana gruba ayrılan ratlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bir grup rata, ülser oluşmadan 10 gün önce ve ülser oluştuktan sonra 3 gün boyunca arı ekmeği takviye edildi, diğer grup ise aynı dönemlerde sadece serum fizyolojik tuzlu su aldı. Diğer grupta ise ülser oluşmadan önce herhangi bir takviye yapılmadı, bu gruplar yalnızca ülser oluştuktan sonra 10 gün boyunca arı ekmeği veya serum fizyolojik aldılar. Araştırmacılar, ülserin şiddeti, inflamasyon ve oksidatif stres zarflarını çeşitli yollarla ölçtüler. Araştırmanın verileri; arı ekmeği takviyesi alan ratlarda, kontrol gruplarına göre mide ülseri şiddeti, myeloperoksidaz aktivitesi ve inflamatuvar sitokin seviyelerinin (TNF-, IFN-, IL-1, IL-6, IL-8) anlamlı düzeyde düşük olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, oksidatif stresle ilişkili zarflarda azalma gözlenmiştir. Sonuçlar, arı ekmeğinin mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde antioksidan ve antiinflamatuar etkileri sayesinde potansiyel bir fayda sağlayabilecek doğal bir arı ürünü olabileceğini göstermektedir” dedi. Arı ekmeği, diğer adıyla perga, kovanda arılar tarafından polenin daha uzun süre saklanabilmesi amacıyla üretiliyor. Doğal bir arı ürünü olan arı ekmeğinin yaklaşık yüzde 20-35 protein, yüzde 3 lipit, yüzde 24-35 karbonhidrat ve yüzde 3 vitamin ve mineral içeriğine sahip olduğu belirtiliyor.
Denizli Kriket Türkiye Şampiyonası Denizli’de başlıyor Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli’de yapılacak. Müsabakaları, Şirinköy ve Akvadi Spor Tesisleri’nde gerçekleşecek şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek. Kriket sporunda Denizli önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl Kriket U19 ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda olduğu gibi bu yıl da Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası yine Denizli’de gerçekleşecek. 22-26 Nisan tarihleri arasında aynı zaman diliminde iki ayrı sahada Şirinköy ve Akvadi Spor Tesislerinde gerçekleşecek olan şampiyonada 13 takımdan 182 sporcu mücadele edecek. Kriket, temelde tıpkı futbol gibi 11 kişinin karşılıklı oynadığı bir spor dalıdır. İngilizlerin icat ettiği bir oyun olan kriket, sopa ve top yardımıyla, 20 metre uzunluğunda bir alanda oynanıyor. Oval bir sahada karşı karşıya gelen oyunculardan, sahanın bir ucunda yer alan atıcı topu sahanın öbür ucunda bulunan vurucuya fırlatır. Amaç topu vurucunun arkasında bulunan ve Wicket denen kale benzeri düzeneğe değdirmektir. Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası için hazırlıklar devam ediyor. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yapılacak şampiyona için takımlar gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Denizli’nin ev sahipliğinden memnun olan ve güzel anılarla ayrılan sporcular, bu yıl yeniden Denizli’de Türkiye şampiyonu olabilmek için sahaya çıkacak. Gelişmekte olan spor branşlarına önem verdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, dostluğun ve rekabetin bir arada yaşanacağı güzel bir şampiyona olmasını diledi.