POLİTİKA - 23 Temmuz 2015 Perşembe 09:31

Deniz Baykal: 'Kasım’da seçim var'

A
A
A
Deniz Baykal: 'Kasım’da seçim var'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “AK Parti hükümet kurmak istemiyor. MHP zaten tutumunu meclis başkanlığı seçimlerinde gösterdi. Koalisyon görüşmeleri tiyatrodan ibaret. Kasım’da seçim var” dedi.

CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Korkuteli ilçe teşkilatını ziyaret etti. Korkuteli’ne eski milletvekilleri Osman Kaptan, Tuncay Ercenk, İl Başkan Yardımcısı Şefik Dirken, İl Yöneticileri Ayşe Eraydın, Gülseli Akın, Yüksel Özdoğan, Tehvide Öztürk ve Aydın Özer ile birlikte gelen Baykal, parti binasında gündemi değerlendirdi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, “Suruç’ta yaşanan olaylarla başladı. Bu terör saldırısının neden önlenemediğini ifade eden Baykal, “Diğer ülkelerdeki Müslümanların kendi aralarındaki çatışmalardan kaynaklanan acı olaylar dolayısıyla çok üzülüyoruz. Bu üzüntülerimizi her fırsatta dile getirip, kendi ülkemizde olmadığı için şükür ediyorduk. Yurtdışında tanık olduğumuz acı olayların her an bizi de içine alabileceğini, bu olayların Türkiye’mizde de yaşanabileceğini bize çok acı bir şekilde gösterdiler. Bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Hatırlarsınız çok uzun bir süredir Türkiye’de izlenen yanlış politikaları eleştiriyor, bu politikaların Türkiye’yi de Ortadoğululaştırabilir. Bu savaşa taraf olmayın yoksa bizi de bu savaşın içine çekebilirler diyorduk” dedi.

CHP’NİN SURİYE POLİTİKASINDAKİ HAKLILIĞINI ACI DA OLSA GÖRDÜK
Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir saldırı sonrasında hemen meclisin toplanacağını ifade eden Baykal, “Başka bir ülkede böyle bir olay yaşansa derhal meclis toplanır, hükümet istifa eder, yeni bir politika izlenirdi. Ancak burası Türkiye, normal olmayan normalmiş gibi gösteriliyor ama acı da olsa CHP’nin Suriye politikasındaki tutumunun ne kadar haklı olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’DAN SONRA ÜLKEYE RAHATLAMA GELDİ
Türkiye’de 13 yıllık dönemde en olumlu gelişmenin 7 Haziran’da yaşandığını da ifade eden Baykal, “7 Haziran seçimlerinde halk hükümete sizi beğenmeyenlerle uzlaşın talimatını verdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede bir siyasi rahatlama oldu. Siyasete memnuniyet geldi. Siyasi kutulaşma yaşanmamaya başladı” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA GERİ ÇEKİLİN DEDİM
Seçimden hemen Cumhurbaşkanı ile yapmış olduğu görüşmeyi tüm detayları ile anlatan Baykal, “Bu görüşmeyi düşüncelerimi anlatmak için yaptım. Cumhurbaşkanına artık geri çekilmeniz lazım dedim. Millet yanlış yaptı demeyin gereğini yapın dedim. Ben bu görüşmeyi yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı basın açıklaması yaptı ve açıklamasında benim söylediklerimi söyledi. Egolarımızdan sıyrılalım dedi. Bu çok önemli bir öz eleştiridir” dedi. Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra basında çıkan haberlerin tümünün yalan olduğunu ifade etti.

SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİLER
Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili durumu da anlatan Baykal, “Meclis Başkanı olarak Genel Başkanımız benim aday olmamı istedi. MHP de biz de AK Parti seçilmesin diye ne gerekiyorsa yaparız dedi. Zaten seçim sürecinde de MHP sürekli AK Parti’ye karşı bir tutum gösteriyordu. Ama bu söylediklerini yerine getirmediler. Grup Başkan Vekilleri bile bana destek vereceklerini Levent Gök aracılığı ile söyledi. Ama Bahçeli normal olanı yapmadı. Eğer kendilerine saygı duysalardı AK Parti’nin karşısındaki adaya oy verirlerdi” diye konuştu.

BENİ İSTEMİYORLARSA SÖYLERLERDİ
MHP’nin neden böyle bir tutum sergilediğini de çok iyi bildiğini söyleyen Baykal, “Bahçeli kendisi söylüyor ana muhalefet olacağım diye. Yani CHP’yi etkisizleştirerek, CHP’nin yerine geçmeyi istiyor. Bunu da açıktan belli ediyor. Başka bir açıklama olamaz. Eğer MHP beni istemiyor ise, gelirdi seçimden önce söylerdi bende bunu anlayışla karşılardım. Çünkü meclis başkanlığı seçimlerinde tarihi bir fırsat kaçtı” dedi.

KASIMDA SEÇİM VAR
“Kasım ayında erken seçim var” diyen CHP’nin eski genel Başkanı Deniz Baykal, “AK Parti hükümet kurmak istemiyor. MHP zaten tutumunu belli etti. Yani koalisyon görüşmeleri artık tiyatrodan ibarettir. Kasımda seçim var. Bu seçimde en önemlisi muhalefetin kendi içerisinden hançerlenmesi oldu” dedi.

ADEM DURMAZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.