GÜNDEM - 27 Ekim 2017 Cuma 17:38

Deniz Baykal yavaş yavaş komadan çıkıyor

A
A
A
Deniz Baykal yavaş yavaş komadan çıkıyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Deniz Bey yavaş yavaş komadan çıkıyor. Beyin ödemi çözüldükçe beyin toparlanıyor. Bilinç de buna bağlı olarak yavaş yavaş açılıyor.

Deniz Bey zaman zaman gözlerini açıyor, söylenileni anlıyor, basit sözel komutları yerine getiriyor" dedi.
Yüksek ateş ve solunum sıkıntısı şikayeti ile hastaneye kaldırılan ve Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili doğru bilgilendirmek adına hastaneden sık sık açıklama yapılıyor.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Baykal'ın cihaz desteği olmadan kendi başına solunum yaptığını belirterek, "Deniz Bey yavaş yavaş komadan çıkıyor. Beyin ödemi çözüldükçe beyin toparlanıyor. Bilinç de buna bağlı olarak yavaş yavaş açılıyor. Deniz Bey zaman zaman gözlerini açıyor, söylenileni anlıyor, basit sözel komutları yerine getiriyor.

Kol ve bacaklarda belirgin hareketlerini gözlemliyoruz. Bundan sonraki süreçte yine yoğun bakımda takibi devam edilecek. Herhangi bir komplikasyon gelişmediği takdirde iyileşme sürecinin devam edeceğine inanıyoruz. Deniz Bey de biz de iyi yoldayız, elbetteki sabırlı olmamız gerekiyor, süreç günler, haftalar alacaktır" açıklamasında bulundu. 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbiş, ani bir gelişme olmadığı takdirde yeni bir açıklamayı Pazartesi günü yapacaklarını duyurdu.  

Yağmur Yıldız - Burak Altun
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de seçim güvenliği toplantısı yapıldı Niğde’de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Cahit Çelik başkanlığında yapılan toplantıda 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Niğde Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Niğde Valisi Cahit Çelik, Vali Yardımcısı Resul Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, İlçe Kaymakamları ve ilgili kurum amirleri katıldı. Yapılan toplantıda, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin Niğde’de güven ve huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantının açılışında konuşan Vali Cahit Çelik, 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Vali Cahit Çelik; bugüne kadar il genelinde huzur ve güven ortamını bozacak olayların yaşanmadığını, 31 Mart Pazar günü vatandaşın iradesinin demokratik bir ortamda sandığa yansıması ve seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için gereken tüm tedbirin alındığını söyledi. Vali Çelik; "Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları ve genelgeleri çerçevesinde seçim günü sandıkların güvenli bir şekilde okullara ulaştırılması, oy verme işleminin zamanında başlaması, seçim sona erdiğinde sandıkların yine güvenli bir şekilde il ve ilçe seçim kurullarına ulaştırılması için gerekli planlamalar ve hazırlıklar yapıldı. Vali yardımcımız başkanlığında ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak ve seçimlerin güvenliği için GAMER’de Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde kent genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis ekiplerinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.