GENEL - 31 Mart 2010 Çarşamba 14:49

Deniz Feneri belgelerini ortaya çıkardı

A
A
A
Deniz Feneri belgelerini ortaya çıkardı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri ile ilgili 4 milyon 580 bin euroluk para teslim tutanağının yurtdışında toplanan paraların bir bölümünün kimler tarafından Türkiye'ye getirildiğini ve kime teslim edileceğini gösterdiğini söyledi.

TAHİR SARIKAYA -ANKARA
 
CHP'li Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Deniz Feneri ile ilgili iddialarda bulundu. Elindeki belgelerle açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Paraların nereden gelip kimlere gittiği ortaya çıkacak" dedi. H.S. ile İ.K. arasındaki 4 milyon 580 bin euroluk para teslim tutanağını basın mensuplarına gösteren Kılıçdaroğlu, "Tutanaklardan ikisi orijinaldir. Yani ıslak imzalı olan tutanaklar. Bu belgelerin asıllarını ve bunların dışında diğerlerinin tümünün fotokopisi var elimizde. Bunlar savcılığa teslim edilecektir. Toplanan paraların kimler tarafından Türkiye'ye getirildiği bu belgelerde yazmaktadır. H.S. ve İ.K.'nın gerek Türkiye, gerekse Almanya'da Kanal 7'de çalışıp çalışmadığı araştırılmalıdır. Soygunun asıl patronları bunlar değildir. Asıl faillerin bulunması gerekiyor. 4 milyon euro kimler için harcanmıştır?" şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu, "Bu belgeler yurt dışında toplanan paraların bir bölümünün kimler tarafından Türkiye'ye getirildiğini ve kime teslim edileceğini göstermektedir. Tutanaklarda imzası olan H.S. ile İ.K'nin gerek Türkiye'de, gerek Almanya'da Kanal 7 çalışanı olup olmadıklarının da savcılıkça sorulması gerekiyor. Çünkü soygunun asıl patronları bunlar değildir" dedi. 

Bir gazetecinin, 'Denizcilik Müsteşarlığı'na bir ay önce Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Dr. Alpaslan Altan'ın önceki gün Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Kılıçdaroğlu, "Yargı tarihinin en büyük haberlerinden birisi. Siz Anayasa Mahkemesi gibi hiçbir şaibenin ulaşmadığı bir yere atanıyorsunuz. O mahkeme üyelerine gölge düşürüyorsunuz. Sayın üyenin yapacağı tek şey; görevden ayrılmalıdır. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı bu olumsuz etik dışı uygulamaya son vermek için göreve davet ediyorum. Üye bu duyarlılığı göstererek o görevden ayrılmalıdır" karşılığını verdi. 

Bir gazetecinin, 'Melih Gökçek, Deniz Baykal'ı televizyona davet etti. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir?' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Sayın Gökçek'e iki soru soruyorum. Birincisi Gökçek asfalt uzmanından katkı aldı mı? İkincisi ise Ankaraspor A.Ş. vergi kaçakçılığı yaptı mı? Sadece evet veya hayır desin" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir