GÜNDEM - 05 Mart 2015 Perşembe 20:10

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

A
A
A
Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde itfaiye müdürlüğü tarafından Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen geniş kapsamlı deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.


1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bu yıl Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği’nin (ERİDAK) katılımlarıyla Kdz. Ereğli Eski Devlet Hastanesi Binası’nda Deprem Tatbikatı gerçekleştirildi.

Depremde hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan İtfaiye Müdürü Muhammed Ateş, depremlerin her an olabileceğini belirterek, depremlere karşı hazırlı olmak gerektiğini vurguladı. Ateş, depremlerden korunma yöntemlerini ve alınacak önlemleri de anlattı. Tatbikat kapsamında senaryo gereği Bülent Ecevit Üniversitesi Fakülteler Kampüsü’nde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası, enkaz altında kalanlar arama kurtarma ekipleri ve köpekleri ile kurtarıldı. Fakülte binalarındaki yangını söndüren itfaiye ekipleri öğrencileri, hava yastığı ve itfaiye aracı merdiveniyle kurtardı. Enkaz altında kalan bir araç içinde sıkışan 2 kişi de AFAD ve ERİDAK ve İtfaiye ekiplerinin çalışması ile araç içinden çıkartıldıktan sonra ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Binalarda kalanlar ise ekipler tarafından değişik yöntemler kullanılarak iplerle indirildi ve binalar arası tahliye yapıldı. Gerçeği aratmayan bu tatbikat sonrası tatbikata katılan tüm ekipler, izleyenler tarafından alkışlandı.
Deprem tatbikatını, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Mustafa Ertuğrul, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Alptekin Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve bazı okulların öğrencileri izledi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Geçmişten geleceğe uzanan el Kayseri’de 440 yıldır hizmet veren Nasrullahzade Vakfı; Ramazan Ayı boyunca her gün 350 kişilik iftar yemeği veriyor. 1584 yılında kurulan Nasrullahzade Vakfı; Mustafa Germirli İmamhatip Ortaokulu’nda Ramazan Ayı süresince iftar yemeği veriyor. Her gün 350 kişiye verilen iftar yemeğinin yanında vakıf tarafından çeşitli yardım ve hayırlar da yapılırken, Vakıf Çalışanı Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı; Osmanlı döneminde 1584 yılında Nasrullahzade Mehmet Efendi tarafından kurulan bir mülhak vakıftır. O günden bu güne kadar 440 yıldır vakfımız hizmetlerine devam etmektedir. Kayseri’de vakfiyemiz gereği şartlar var. Bunlar fakir ve fukaraya yardım, aşure gününde aşure yaptırmak, Yasin hatim okutturmak gibi şartları yerine getiriyoruz" dedi. Vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Soyaslan; "Vakıf Mütefevelisi Dr. Mehmet Köseoğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam ediyoruz. Bu sene 1 ay boyunca fakir ve muhtaç insanlara 1 ay boyunca yemek veriyoruz. Onun yanında 3 bin torba 25 kiloluk un dağıtımımızı yaptık, bunu her yıl yapıyoruz. Kandil gecelerinde etli pilav yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Altınoluk mahallesinde bulunan ve mülkiyeti vakfımıza ait Nasrullahzade Cami’nin her türlü gideri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bunun haricinde yıllık 5 tane proje hafızlık orta okullarına gıda yardımı ve her türlü ihtiyaçlarına gücümüzün yettiğince yardımcı oluyoruz. Ayrıyeten diyanet tarafından verilemeyen, eksik kalan belletmenlere de belletmen ücreti vererek hayır şartlarımızı yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Dışarıdan bağış almıyoruz" Vakıf bünyesinde bağış almadıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Soyaslan; "Nasrullahzade Vakfı dışarıdan herhangi bir bağış almamaktadır. Vakfımızın 1584 yılından kalan gayrimenkullerini günümüz şartlarında değerlendirerek elde etmiş olduğumuz gelirler çerçevesinde bu yardımları yapmaktayız. Şuan içinde bulunduğumuz bina vakfımızın bir dönem gayrimenkulü olan bir bina. 440 yıl önce vakfeden şahsın ruhuna buradan her gün dualar gidiyor. 680 tane kiracımız var, piyasa şartlarında kiraya veriyoruz. Buradan gelenlerle vakfımızın amaçları doğrultusunda hizmet ediyoruz" diye konuştu.