POLİTİKA - 13 Nisan 2016 Çarşamba 16:32

Destici: 'PKK'nın uzantılarının bankalarda hesapları var'

A
A
A
Destici: 'PKK'nın uzantılarının bankalarda hesapları var'

Birtakım programlar ve ziyaretler için Eskişehir’e gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “PKK’nın siyasi uzantısı olan ya da sivil toplum adı altında bir takım yapılanmaları, devletin bankalarında ve diğer bankalarda hesap açtırıp, yardım topluyorlar. Devletin buna fırsat vermemesi lazım. Halka kendisinin sahip çıkması lazım” dedi.

Genel Başkan Destici, Hakkari’nin Dağlıca ilçesinde şehit olan Piyade Üsteğmen Onur İlkhan’ın ceza törenine katıldıktan sonra Basın Danışmanı Metin Demir’in yeni dünyaya gelen Mihrimah isimli bebeğine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Genel Başkan Destici, bebeğe dua okuduktan sonra altın taktı.
Ardından gündemi değerlendiren Destici, Milliyetçi Hareket Partisi ile (MHP) aynı kökten geldiklerini hatırlatarak, “Bizim kardeş partimiz. MHP’nin kongre süreci ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. MHP ve ülkücü camia için hayırlısı neyse onun olmasını temenni ediyorum” dedi.

“DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN 3 PARTİ ARALARINDA TOP ÇEVİRMEYİ BIRAKSIN”
Hakların Demokratik Partisi’ndeki (HDP) bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarıyla ilgili de konuşan Destici, şunları söyledi:

“Vatan hainlerinin sözcülüğünü yapan, taziyelerine giden, bunlarla sarmaş dolaş olan PKK terör örgütünün Meclisteki sözcülerin dokunulmazlığının bundan önce kaldırılması gerekiyordu. Bu Adalet ve Kalkınma Partisinin, Cumhurbaşkanının temkiniyle bu yola girmiş olması, bir teklif sunması bizim için olumludur. Biz PKK’nın siyasi sözcüleri dışındaki 3 partinin de bu konuda evet demesi ve sözcülük yapan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yargı yolunun açılması gerekiyor. BBP olarak bizim fikrimiz kürsü hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasıdır. Bu da inşallah onunla ilgili bir adım olur. HDP dışındaki diğer siyasi partiler dokunulmazlık konusunda kendi aralarında top çevirmeyi bıraksınlar. Samimi bir şekilde dokunulmazlıkları kaldırsınlar. Sayın Cumhurbaşkanının ‘suç işleyen milletvekili niye yargılanmasın, senin milletvekilliğinin bitmesini mi bekleyeceğim kardeşim” sözü doğru bir söz.”

“PKK YAN KOLLARI BANKA HESAPLARIYLA YARDIM TOPLUYOR”
PKK Terör örgütü ve ona bağlı yan kuruluşların bankalara hesap açarak, yardım toplandığını ileri süren Genel Başkan Destici, “Bakı şuanda o bölgeye özellikle, Yüksekova’ya, Nusaybin’e, Silopi’ye, Cizre’ye ve PKK’nın siyasi uzantısı olan ya da sivil toplum adı altında bir takım yapılanmaları, devletin bankalarında ve diğer bankalarda hesap açtırıp, yardım topluyorlar. Belediyelerde yardım topluyorlar. O bölgeye yardımlar gönderiyorlar. Bu yardımları PKK yapmış gibi görülüyor. Devletin buna fırsat vermemesi lazım. Halka kendisinin sahip çıkması lazım. Yardımların gidecekse, Kızılay aracılığıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma Fonundan gitmesi lazım. Devlet oradaki halka sonuna kadar yanında olduğunu göstermesi lazım” diye konuştu.

“HALKI DEVLETTEN DOĞUTACAK SÖZLERDEN UZAK DURULMASI GEREK”
Terörle mücadelenin kararlılık istediğini sözlerine ekleyen Destici, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Neticede teröristle anlayacağı dille konuşmak gerek. Devlete kılıç çekmiş ise o başın düşürülmesi lazım. Bu mücadele verilirken, bölge halkının korunması lazım. Sivillerin ve yerleşim yerlerinin korunması lazım. Ayrıca teröristin ayıklanması lazım. Bunu da istihbarat yoluyla yaparsınız. 30 yıldan fazla bir süredir ülkemiz terör ile mücadele ediyor. Kimin terörist olduğunu bugüne kadar biliyorlardır diye düşünüyorum. Bölge halkının PKK’nın yanına itecek, sözlerden ve eylemlerden uzak durulması gerektiğini, PKK’nın eline bir koz verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bölge halkının terörist ile aynı kefeye konmamasını, bölge halkının, Kürtlerin bizlerin kardeşi olduğunu vurgusunu sık sık yapmamız gerekiyor. Onların topraklarının muhafaza edileceğinin garantisinin verileceğinin garantisinin verileceğinin anlatılması gerekiyor. Ben bölge halkını devletten soğutacak ve milletle arasını ayrıştıracak sözlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir