KÜLTÜR SANAT - 28 Kasım 2014 Cuma 22:40

Devlet Opera ve Balesi Mardin’de konser verdi

A
A
A
Devlet Opera ve Balesi Mardin’de konser verdi

Devlet Opera ve Balesi, Mardin’de ilk konserini verdi. Atatürk Kültür Merkez'inde düzenlenen gecede opera sanatçıları Mardin türkülerini seslendirdi.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) sanatçıları türküleri harmanlayarak dinleyiciye sunduğu konserde Mardinliler yoğun ilgi gösterdi. Konsere gelen vatandaşların bazıları konseri ayakta ve yerde oturarak izlemek zorunda kaldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Selman Ada, Mardin Valiliği ve Ankara Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nce düzenleneceğini ve etkinliklerin 2 gece süreceğini ve toplamda 85 sanatçının geldiğini söyledi. Mardin şehrine ilk defa geldiklerini hatırlatan Ada, “Mardin'in misafirperverliğinden dolayı mutluyuz. Çok değerli bir sanatçımız İstanbul'dan özel olarak geliyor. Mardin'i coşturmak için iyi bir imkân bulduk. Mardin türküleri konserin sonunda bizleri coşturması onu sona aldık. Biz genel olarak birçok yere turneye gidiyoruz. Fakat Mardin'i epeydir ihmal ettiğimizi gördük. Onun için havalar soğumadan Mardin’e gidelim dedik. Mardin'den sonra bahar aylarına doğru başka illerimizi de gideceğiz. Ayrıca tekrar Mardin'e gelmek istiyoruz” dedi.

Mardin'e geldiği için mutlu olduğu dile getiren konuk sanatçı Atiye, konsere gelen sanatseverlere Arapça şarkılar seslendirdi. Ankara Devlet Opera Balesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Gülru Hadanoğlu, yapılan çalışmadan çok memnun olduklarını dile getirdi. Mardinlilerin yapılan bu çalışmaya ilgisiz kalmadığı için mutlu olduğunu söyleyen Hadanoğlu, " Sanıyorum ki yapılan bütün emekler harcanan bütün mesaiye değdi. Demek ki Mardin halkı aslında bu organizasyonlara hazır. Yeter ki geline bilsin duyulabilsin ulaştırılabilsin” diye konuştu.

Konsere gelen Mardinli vatandaşlardan Adnan Günbegi, bu tür organizasyonların devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Farklı kültürler merkezi olan Mardin'de bu tür etkinlikler düzenlenmesi gayet güzel. Bir Mardinli olarak bu tür etkinliklerin devamını diliyorum” dedi.
Konseri Mardin Valisi Mustafa Taşkesen de izledi. 

MEHMET SALİH KESKİN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir