MAGAZİN - 31 Ağustos 2015 Pazartesi 11:46

’Diriliş Ertuğrul’un ikinci sezonunda neler olacak?

A
A
A
’Diriliş Ertuğrul’un ikinci sezonunda neler olacak?

TRT’nin reyting rekortmeni dizisi ’Diriliş Ertuğrul’un yeni sezon çekimlerine başlandı.

Eylül ayında ekranlarda olacak dizi, kadrosuna kattığı yeni oyuncular ve karakterlerle yine adından çokça söz ettirecek. İkinci sezonda Ertuğrul Bey, hem Moğollarla hem de ağabeyiyle karşı karşıya gelecek.

Yapımcılığını ve proje tasarımcılığını Mehmet Bozdağ’ın, yönetmenliğini Metin Güney ve senaristliğini Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ile Aslı Zeynep Peker Bozdağ’ın yaptığı Diriliş ‘Ertuğrul’ dizisinin ikinci sezon çekimleri devam ediyor. Beykoz Kundura Fabrikası ve Riva’da oluşturulan özel platolarda çekimleri süren ’Diriliş Ertuğrul’un ikinci sezonuna Türk sinemasının ve ekranların sevilen oyuncularından Uğur Tekin, Barış Bağcı, Evrim Şener, Ayberk Pekcan, Zeynep Kızıltan, Gökçe Saatçi, Hüseyin Özay, Melih Özdoğan, Kaptan Gürman, Atilla Kılıç, Evren Erler, Edip Zeydan ve Muharrem Özcan da katıldı. Diziye katılan oyuncular Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad tarafından üç ay boyunca at eğitimi, kılıç dersleri ve dövüş sanatları alarak hazırlandı.

İKİNCİ SEZONDA NELER OLACAK ?

Dizinin ilk sezonunda Tapınak Şövalyelerini tarihten silen Ertuğrul Bey ve alpleri, yeni sezonda ise Moğollarla karşı karşıya gelecek. Anadolu’yu işgal eden ve yakıp yıkan Cengiz Han’ın oğlu Ögeday’ın komutanı Noyan ile mücadele eden Ertuğrul Bey, bir yandan da abisi Gündoğdu (Kaan Taşaner) ile beylik savaşına girişir.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.