GÜNDEM - 22 Mart 2018 Perşembe 13:54

Dışişleri Bakanlığı'ndan Merkel’e Afrin tepkisi

A
A
A
Dışişleri Bakanlığı'ndan Merkel’e Afrin tepkisi

Dışişleri'nden Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel’in bugün AFC Federal Meclisi’ndeki hitabında Zeytin Dalı Harekatı hakkında yaptığı değerlendirmelerin kabul edilemez olduğunu açıkladı. Almanya'ya çok sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı’nın, terörizmle mücadelenin sivillere zarar vermeden nasıl yürütülebileceği konusunda emsal teşkil eden bir harekat olduğu belirtilerek, “Afrin’de ele geçirilen ve kamuoyuyla düzenli olarak paylaşılmakta olan veriler harekat aleyhinde yürütülen kara propagandanın boyutlarını ve mesnetsiz niteliğini gözler önüne sermektedir. Esasen, Afrin halkı için PYD/YPG tarafından döşenen mayın ve patlayıcılar dışında hiçbir tehlike söz konusu değildir. Bunlar da süratle temizlenerek güvenlik ve istikrar tesis edilecek, hayatın normale dönüşü sağlanacaktır” denildi. 

“Dezenformasyona dayanarak yaptığı talihsiz açıklamayı kabul edilemez buluyoruz” 

Alman Şansölyesi Angela Merkel’in bugünkü hitabında Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu bildirilerek, “Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Merkel’in bugün AFC Federal Meclisi’ndeki hitabında Zeytin Dalı Harekatı hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan dezenformasyona dayanarak yaptığı talihsiz açıklamayı kabul edilemez buluyoruz. Türkiye, Zeytin Dalı Harekatı ile hem meşru müdafaa hakkını kullanarak milli güvenliğini sağlamayı, hem de Afrin’i teröristlerin elinden kurtararak gerçek sahiplerine iade etmeye hedeflemiştir. Buna karşılık, bazı müttefiklerimizin olan bitene terör örgütlerinin merceğinden bakma eğilimini sürdürmelerini son derece yadırgıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada müttefik ülkeler, Türkiye aleyhindeki dezenformasyon faaliyetlerine prim vererek terörü destekleyen ülke konumuna düşmek yerine, Türkiye ile yakın eşgüdüm ve istişare içinde Suriye’de kalıcı barış, güvenlik ve istikrarın tesisi için çaba harcamaya davet edildi.  

Caner Ünver 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Honaz’da başkanlık koltuğuna minik Betül oturdu Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu temsili olarak Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi 7 yaşındaki Betül Yalçınkaya’ya bıraktı. Küçük Betül’ün başkan olarak ilk talimatı sokak hayvanları için barınak ve atıklar için geri dönüşüm çalışmaları oldu. Honaz’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu başladı. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, kendisini ziyarete gelen Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Betül Yalçınkaya ve öğretmenlerini makamında ağırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Kepenek, başkanlık koltuğunu da temsili olarak 7 yaşındaki 1. sınıf öğrencisi Betül Yalçınkaya’ya bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan minik Betül’ün ilk iş olarak sokak hayvanları için mama ve barınak çalışmaları konusunda talimat verdi. Başkan Kepenek, küçük Betül’ün talebi doğrultusunda Zabıta Müdürlüğünce çalışmaların başlatılması bilgisini geçti. Küçük Betül konuşmasının devamında okullara değerlendirilebilir atıklar için geri dönüşüm kutuları konulması, çocuklar için kreşler, park ve bahçelerin temizliğinin düzenli olarak yapılması ve güvenliğinin sağlanması, ihtiyaç sahibi çocuklara gereken yardımların yapılması, okulların bakım ve onarımının yapılması olarak talimatlarını bir bir sıraladı. Betül başkanın talimatları birim müdürleri tarafından tek tek not alındı. “Enerjimizi çocuklarımızın daha güzel yarınlara ulaşması için harcayacağız” Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ;“Bugün Betül başkanımızı dinledik ve talepleri doğrultusunda notlarımızı aldık. İnşallah bütün makamları çocuk masumiyetiyle, vicdanıyla, güzelliğiyle, çıkarsız dostluk ve kardeşlik ilişkileriyle yöneten insanların sayısı daha da artar. Dünya daha güzel ve daha yaşanılabilir bir yer olur. Biliyorsunuz dünyada bir tane çocuk bayramı var. O da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bizler de tüm enerjimizi çocuklarımızın daha güzel yarınlara ulaşması için harcayacağız” dedi. Başkan Kepenek, daha sonra Küçük Betül’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Nutuk kitabını hediye etti.
İstanbul Çeşme’de yarı maraton heyecanı Çeşme Yarı Maratonu, 4 Mayıs Cumartesi günü Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde koşulacak. Bu önemli organizasyona katılmak için son kayıt tarihi ise 1 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Ege’nin güzel atmosferinde koşmak isteyenler Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda bir araya gelecek. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’da 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak yarışa dahil olmak isteyenler 1 Mayıs Çarşamba gününe kadar kayıt yaptırabilecek. Organizasyonun sloganı da ‘Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme’de Koş’ olacak. Argeus Travel & Events tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi katkılatıyla gerçekleşecek yarış, birbirinden önemli sporcuları bir araya getirecek. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’da, 21K ve 10K parkurlarıyla koşu tutkunlarına önemli bir deneyim sunacak olan yarış, 1000’er kişilik katılımcı ile sınırlı tutulacak. Egenin güzel doğasında yarı maraton Maratonunun 21K koşusu, Çeşme şehir merkezinden saat 08.00’de start alacak. Organizasyon, Ilıca ve Alaçatı’nın tüm güzelliklerini gözler önüne sererken, başladığı noktada sona erecek. 188 metrelik tırmanışı da içinde barındıran yarış, parkur çeşitliliği anlamında koşucuların deneyimlerini de zenginleştirecek. Organizasyonda 21K’lık yarı maratonun yanı sıra 10K’lık ayrı bir parkur da yer alacak. 10 km’lik parkurda yarı maraton heyecanını yaşamak isteyenler için yarış, Alaçatı Şehir Merkezi’nden saat 09.00’da başlayıp, Çeşme Şehir Merkezi’nde son bulacak. 91 metrelik bir tırmanışa sahip olan 10K parkurunda ise hem yeni katılımcılar hem de tecrübeli isimler finişi liderlikle tamamlamak için mücadele verecek. Kategoriler 21K parkuru Erkek/Kadın Genel Klasman Erkek/Kadın 35- Erkek/Kadın 35 - 39 Erkek/Kadın 40 - 44 Erkek/Kadın 45 - 49 Erkek/Kadın 50 - 54 Erkek/Kadın 55 - 59 Erkek/Kadın 60 - 64 Erkek/Kadın 65 - 69 Erkek/Kadın 70 - 74 Erkek/Kadın 75+ Kurumsal Takımlar Klasmanı 10K parkuru Erkek/Kadın Genel Klasman Erkek/Kadın 16-18 Erkek/Kadın 35- Erkek/Kadın 35 - 39 Erkek/Kadın 40 - 44 Erkek/Kadın 45 - 49 Erkek/Kadın 50 - 54 Erkek/Kadın 55 - 59 Erkek/Kadın 60 - 64 Erkek/Kadın 65 - 69 Erkek/Kadın 70 - 74 Erkek/Kadın 75+ Kurumsal Takımlar Klasmanı