EĞİTİM - 18 Ekim 2014 Cumartesi 13:28

Diyanet yeterlilik sınavı sona erdi

A
A
A
Diyanet yeterlilik sınavı sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmak isteyen Kur`an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım adayları Din Hizmetleri Alan Test Sınavı (DHBT) sona erdi.

Adaylar, toplam 40 soruyu cevaplandırdılar. Sınavda 20 tane ortak soru, 20 tane de bölüm sorusu soruldu. Sınavda, din görevlileri, imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticiliği için yarıştı. DHBT sınavını ilk kez ÖSYM yaptı.

Adaylar, Adana, Ankara/Çankaya, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul 1 (Kadıköy, Maltepe, Ataşehir), İstanbul 3 Beyoğlu/Şişli/Beşiktaş/Kağıthane/Sarıyer), İzmir/Kuzey (Karşıyaka/Bornova/Çiğli) Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon Ve Van İl ve İlçe Merkezlerinde sınava girdi.

200 bin kişinin katıldığı DHBT sınavda adaylar bazı zorluklarla karşılaştı. Ehliyetin üzerinde TC numarası bulunmayan, sınava kimliksiz gelen adaylar DHBT sınavına alınmadı. Adaylar ÖSYM`nin yaptığı sınavda adaylar çok zorlandıkları belirtiler.
ÖSYM'nin soruları hafta içerisinde yayımlaması bekleniyor...Sınav sonuçları ise ÖSYM`nin "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖĞRENCİ YAKINLARI DIŞARIDA STRESLİ DAKİKALAR YAŞADI
Adana Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi’nde DHBT’ye giren öğrenci yakınları da sabah erken saatlerde sınav yapılacak alanlarda yerlerini aldı. Sınav süresi boyunca çocukları için dua eden ailelerin yanı sıra vakit geçirmek için elişi yapan veliler de dikkat çekti. Uzun süre güneş altında bekleyen aileler çocuklarının sınav salonundan çıkmasının ardından öğrenci ve veliler kucaklaştı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir