GÜNDEM - 27 Kasım 2017 Pazartesi 01:34

Doğal maden suyu kaynağı bulundu

A
A
A
Doğal maden suyu kaynağı bulundu

Muş'un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin tarafından Karameşe köyünde başlatılan sondaj çalışmasında maden suyu kaynağı bulundu.

Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan 150 haneli ve bin 200 nüfuslu Karameşe köyüne bağlı Ziyaret mezrasında içme suyu için başlatılan sondaj çalışmaları sırasında maden suyu kaynağı bulundu. Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, iş adamı Önder Güzelaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne ile birlikte maden suyunun çıktığı Ziyaret mezrasına gelerek incelemelerde bulundu. Yer altından çıkan maden suyundan içen Kaymakam Çetin, suyun tahlillerinin yapıldıktan sonra paketleneceğini söyledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Çetin, ”Burası daha önce terörün olduğu bir bölgeydi. Şükür terörü bitme aşamasına getirdik. Artık devlet buralara ciddi yatırımlar yapıyor. Bu bölgelerimizde su sorunu vardı. Çoğu köylerimizde sondaj vurarak, onları içme suyuna kavuşturduk. Burada da içme suyu çalışması yaparken çok büyük bir sodalı suyla karşılaştık. Çok keskin ve çok güzel bir suyu var. İnşallah tahlillerden sonra bunu paketleyip, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz” dedi.

İstanbul’dan Çetin’in misafiri olarak gelen iş adamı Önder Güzelaslan ise, ”Türkiye’nin en güzel sularından biri olmaya aday olan güzel bir su olduğunu görüyorum. İnşallah en kısa bir zamanda şişelenerek Varto’nun önemli bir markası olarak sunulacağına inanıyorum. İnsanların mutlaka buraya gelip kaynağından içmelerini tavsiye ederim. İç hastalıkları noktasında da ciddi bir katkısı olduğu kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
Ziyaret mezrasında ikamet eden Hüseyin Bingöl adlı vatandaş da, kendiliğinden akan suyun biraz tuzlu olduğunu söyledi.  

Fatih Çelik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan Mustafa Sezer’in anısına kütüphane açıldı Zonguldak’ta şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer’in anısına Erdemir Anadolu Lisesi’nde kütüphane açıldı. 2023 yılında Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Zonguldaklı asker Mustafa Sezer şehit düştü. Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, şehidin anısı yaşatmak amacıyla kütüphane oluşturmaya karar verirdi. Ardından Cinal, sosyal medyada üzerinden şehit için kitap kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin kitap toplandı. Toplanan kitaplarlarla Erdemir Anadolu Lisesinde şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer kütüphanesi oluşturuldu. Şehit Mustafa Sezer kütüphanesi bugün törenle açıldı. Kütüphane açılışına, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Kütür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, babası Mehmet Emin Sezer, kardeşleri Kerim Sezer, Yakup Sezer ve eşi Aleyne Sezer ve Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış öncesinde Vali Yardımcısı Mehmet Türk, şehit ailesine plaket takdim etti. Projenin mimarı olan Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, “Şehidimiz Mustafa Sezer, 1995 yılında Zonguldak Kozlu’da doğdu. Öğrenim hayatını Kozlu İlkokulu ve ardından Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Görevine 2016 yılında başlayan Mustafa Sezer, evli ve bir çocuk babasıydı.Şehit Mustafa Sezer, 9 Ağustos 2023 tarihinde vatan borcuna canını, hayallerini feda etti. Kütüphane açılışı sonrasında kütüphaneyi gezen şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, göz yaşlarına hakim olamadı.Anne Sezer açılış boyunca güçlükle ayakta durabildi. (ECB-OA