ASAYİŞ - 08 Şubat 2018 Perşembe 10:12

Dolandırıcılık olayına karışan şahıs tutuklandı

A
A
A
Dolandırıcılık olayına karışan şahıs tutuklandı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 13 ayrı dolandırıcılık olayına karışan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Gölbaşı ilçesinde 4, Besni ilçesinde 2, Kahta ilçesinde 3, Pazarcık ilçesinde 1, Adıyaman’da 1, Malatya’da 1 ve Aydın’da 1 olmak üzere 13 ayrı olaya karışan şahısların yakalanmasına yönelik Gölbaşı İlçe
Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında kendilerini dolandırdıkları vatandaşlara öğretmen ve hademe olarak tanıtan şahsın Adıyaman’da kaldığı eve operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda evde bulunan M.Ö., Y.Ö., ile B.Ö., isimli 3 şahıs yakalanarak polis merkezine götürüldü.

Polis merkezine götürülen şahıslardan Y.Ö. ile B.Ö. alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken olaylarla ilgili suçunu itiraf eden M.Ö. gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.Ö.’nün 41 adet sabıka kaydının olduğu, bu suçlardan 10 tanesinden arandığı ve hakkında 9 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile bin 660 TL para cezasının bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan M.Ö., emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan yakalanan şahsın kaldığı adreste yapılan aramada dolandırıcılık olaylarında kullandığı ve elde ettiği 3 bin 350 TL para, 10 bin TL değerinde 10 adet telefon, 3 bin TL değerinde 2 adet bilgisayar ise ele geçirildi.
Konuyla ilgili soruşturma sürüyor. 

Kürşat Aktaş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."