KENT HABERLERİ - 03 Temmuz 2017 Pazartesi 15:50

Dönerle birlikte pişiyorlar

A
A
A
Dönerle birlikte pişiyorlar

Düzce’de sıcak hava en çok dönerci ustalarını vuruyor.

Son yıllarda ilk kez bu kadar yüksek hava sıcaklığı ve nemle karşılaşan Düzceli vatandaşlar saklanacak serin bir yer ararken döner ustaları ise böyle bir şanstan mahrum kalıyorlar. Gölgede dahi sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı Düzce’de dönerciler ocak başında 50 derece ulaşan ateş karşısında adeta döner gibi pişiyorlar. Hava sıcaklığı ve dönerin sıcaklığı birbirine karıştığında sıcaklık 100 dereceyi buluyor.

Bölge genelinde son günlerde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar sokağa çıkamaz duruma gelirken ekmek parasını kazanmak için çalışan dönerci ustaları kavurucu sıcaklıkta ailesini geçindirmek için sıcağa karşı direniyorlar.

“Dönerle birlikte kendimiz de pişiyoruz”

"Yazın işimiz çok daha da zor oluyor" diyen dönerci dükkanı sahibi Ümit Akti, "Yeri geliyor sıcaklıklara bile dayanamıyoruz. Çünkü ocak başında sıcaklık derecesi dışarıda ki sıcaklıkla birlikte 100 dereceyi buluyor. Dönerle birlikte kendimiz de pişiyoruz. Sıcaklar nedeniyle günde 4-5 kilo su tüketiyorum. Serinlemek için de arada bir dışarıya çıkıyorum ama yine ocak başına geldiğimizde kavruluyorum. En çok öğle aralarında iş yoğunluğu nedeniyle hem de sıcaklar nedeniyle kavruluyoruz. Ekmek aslanın ağzında ve biz işimizi severek yapıyoruz” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.