EĞİTİM - 19 Haziran 2018 Salı 11:20

Dr. Mustafa Aydın’dan School21’e ziyaret

A
A
A
Dr. Mustafa Aydın’dan School21’e ziyaret

BİL Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın Londra’da “Oracy Eğitim Metodu” ile eğitim veren ‘School21’i ziyaret etti.

 BİL Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 4-18 yaş çocukların eğitimine yönelik Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından geliştirilen ve ‘Oracy Eğitim Metodu’ olarak adlandırılan eğitim metodunu yerinde inceledi. Kendilerine güvenli bireyler yetiştirmeyi amaçlayan ‘Oracy Eğitim Metodu’ başta İngiltere olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde başarı ile uygulanmakta.
 

İngiltere’nin başkenti Londra’da okulun bulunduğu, Newman Belediyesine bağlı olan Stratford’daki School21’i ziyaret eden BİL Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, okul yetkililerinden, ‘Oracy Eğitim Metodu’yla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.
 

“Uygulamalı eğitim” vurgusu

  ‘Oracy Eğitim Metodu’ için pilot bölge olarak Stratford’taki School21 seçilmiş. Bunun nedeni ise Stratford’un, iyi eğitim almamış geçim zorluğu içindeki ailelerin yaşadığı bölge olarak bilinmesi. Ana dili İngilizce olmayan, genellikle evlerinde İngilizce konuşulmayan ailelerin bulunduğu bu semtteki hedef ise, burada yaşayan çocukların ‘Oracy Eğitim Metodu’ ile başarılı olmaları, kendilerine güvenli bireyler olarak yetişmeleri.
 

Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi ekibi ile pilot okul School21’i ziyaret eden Dr. Mustafa Aydın’a program sorumlusu Kathryn Easwood, ‘Oracy Eğitim Metodu’nu hakkında bir sunum yaptı. Easwood, “Oracy Eğitim Metodu” modelinin çağın gerekleri ve ihtiyaçlarına göre dizayn edildiğini ifade etti.
 

School21 ziyaretinde öğrencilerle de görüşme fırsatı bulan Dr. Mustafa Aydın, ‘Oracy Eğitim Metodu’nun çağın gerekleri ve ihtiyaçlarına göre çok özel bir program olduğunu belirterek başarı hikâyelerinin çok etkileyici olduğunu dile getirdi. Dr. Mustafa Aydın, Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi ekibine, hem yabancı dil hem de, diğer teorik derslerde ‘uygulamalı eğitimi’ her zaman savunduğunu ve Türkiye’de de bu modeli ilk hayata geçiren eğitimcilerin başında geldiğini söyledi.
 

“Oracy Eğitim Metodu” ve School21 hakkında

  ‘Oracy Eğitim Metodu’, ilk olarak 2012 yılında eğitimin farklı yapılmasına inanan 3 girişimci, Peter Hyman, Oli de Botton ve Ed Fidoe tarafından School21 bünyesinde hayata geçirildi. School21, devlet destekli (State-funded) bir okul olmasına karşın, yerel otoritelerden bağımsız olarak kendi kullandıkları müfredata sahip.
 

Pilot okul olarak seçilen School21’de 30 kişilik sınıflarda 4-18 yaş çocuklara eğitim veriliyor. Burada öncelikli hedef, çocukların özgüvelerinin geliştirilmesinin yanı sıra, akademik başarılarının artırılması ve geliştirilmesi. Yine bu eğitim modeli ile birlikte çocukların global pazarda var olan rekabet ortamında işe alınmalarının sağlanması, toplumdaki diğer bireylerle etkileşimlerinin arttırılması hedefleniyor.
 

“Oracy Eğitim Metodu”, temelde Head, Heart ve Hand olarak 3 ana başlıkta toplanıyor.
 

Head ile akademik başarı; Heart ile karakter ve refah; Hand ile de yeni fikirler üretme, problemlerin çözümü, farklılık oluşturacak bireyler yetiştirmek hedefleniyor.
 

“Oracy Eğitim Metodu”, Learning Through Talk, Creating Beautiful Work,Craftsmanship & Innovation, Wellbeing Hand ve Real World Learning bölümlerinden oluşuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.