DİĞER SPORLAR - 16 Ekim 2017 Pazartesi 12:18

Dünya 'Ata Sporu' ile tanıştı

A
A
A
Dünya 'Ata Sporu' ile tanıştı

Muğla’da düzenlenen Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası ile 3. Dalyan Yağlı Güreşleri'nin finalleri birlikte yapıldı.

Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ortaca Belediyesinin desteğiyle Dalyan Stadı'nda düzenlenen organizasyonda Dünya Güreş Şampiyonası’nın 90 kilogram ve artı 90 kilogram finalleri ile Yağlı Pehlivan Güreşleri birlikte yapıldı.
Statta, sahilden getirilen kum ile kurulan özel bölmenin içinde dev Türk bayrağı altında yapılan final müsabakaları izleyenlerin beğenisini topladı.
Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı İsmail Balaban kazanırken, Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası için dünyanın dört bir yanından gelen sporcular 'Ata Sporu' yağlı güreşi meraklı gözlerle izledi.
Organizasyonun ülkenin imajı için çok önemli olduğunu vurgulayan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; "Bir ilki gerçekleştirdik. İlki gerçekleştirmekten Ortaca adına, bölge adına ve özellikle ülkemiz adına çok mutluyum. Ülkemizin dışarıdaki imajı açısından bu organizasyon çok önemliydi. Dünya Plaj Güreşi için dünyanın dört bir yanından gelenler, ülkemizin dışarıdan göründüğü gibi olmadığını bu ülkede rahatlıkla tatil yapılabileceğini ve gelinebileceğini gördüler. Önder bey ve eşi Rodika hanımın bu organizasyonun oluşmasında büyük payları var. Biz sadece onlara destek olmak adına burada bulunduk" diye konuştu.
Bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Karaçelik; "Yeter ki ülkemizde bu tür organizasyonlar yapılsın. Dünya Güreş Birliği Başkanı sayın Nanoviç’e de ülkemize bu organizasyonu verdiği için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel organizasyonlarda birlikte olacağız" dedi.

Şampiyon Pauga Rahmani
Dünya Güreş Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Protokol Direktörü Önder Yahşi ise şunları kaydetti; "Hasan beyin bize kapı açmasıyla ortak proje ürettik. Yağlı Güreşi dışa açmak için projeyi geliştirdik. Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'na ev sahipliği yapan başkanım, Yağlı Güreşler de son final gününde yapıyordu. Yaklaşık 350 sporcu katılımı var. Yaklaşık 30 ülke geldi plaj güreşi için. Onları da stada taşımayı düşündük. Hem de Dünya Güreş Birliği sayesinde yağlı güreşi, canlı olarak dünyaya tanıtmayı amaçladık. Hasan abinin çok büyük desteği ile yaptık. İlerleyen zamanlarda birlikte güreş ve güreş patentli projelere imza atacağımızı düşünüyorum."
Finaller sonunda, Dünya Güreş Şampiyonası’nda İranlı güreşçi Pauga Rahmani artı 90 kilogramda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Türk Milli Takım sporcuları Hakan Aydoğan gümüş, Engin Dağlı ise bronz madalya kazandı.
Dünya Güreş Şampiyonası ve Yağlı Güreşlerinde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları UWW Başkanı Nenad Laloviç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Cihat Cura 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir