KÜLTÜR SANAT - 30 Aralık 2017 Cumartesi 15:51

Dünya mirası için bir katkı daha gerçekleşmek üzere

A
A
A
Dünya mirası için bir katkı daha gerçekleşmek üzere

Tarihsel olarak, kültürlerarası ticari iletişim; evrensel ticaretin temel taşı olma halini koruması gerçeği; günümüzün çok kültürlü ve çok dilli evrensel ekonomisinde de, gelecekteki gelişimimizi, refahımızı belirlemede önemli bir unsur olmaya devam edeceği yönündeki önemli ipuçlarını vermeye devam ediyor.

Afrika, Avrupa ve Orta Doğu gibi farklı bölgeleri ve ülkelerinden öğrenim görmeye gelen Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileri; Asya; Beşeri Bilimler Fakültesi ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof .Dr. Mohammad Hossein Keshavarz ile İşletme Fakültesi doktora öğrencisi Tara Wilson Gürler denetimi altında;toplamda 240 öğrencinin katılımı ile, günümüzün kültürler arası ticaret sorunlarını konuştukları 15 saatlik video ve ses kayıtlarını topladı. Elde edilen ana kayıtlar dışında, öğrencilerin kişisel olarak cep telefonlarına yaptıkları kayıtlar da literatüre dâhil edildi.


Kültürler arası ticari iletişim araştırmaları kayıt altına alınıyor

Akademik yılın güz dönemi içerisinde gerçekleştirilen ve röportaj tekniğine dayanan söyleşiler, GAÜ Medya Departmanı'nda kayıt altına alındı. Röportajların halen devam ettiği bilgisi de verilen çalışmanın henüz tamamlanmamasına rağmen; grup tartışmalarının ilk sonuçlarının, konuşma analizine etnografik 'umut verici' bir yaklaşım sunduğu da belirtildi.


Kayıtlar sırasında sistematik olarak uluslar arası ticari dil olan 'İngilizce' kullanılırken, aynı zamanda; Araştırmaya katılan öğrenciler, İngilizce'nin iletişim aracı olarak kullanılmasının nasıl bir anlam oluşturduğunu, bağlı problemleri nasıl çözdüğünü ve eleştirel düşünme yeteneklerini ne yönde geliştirdiğine dair bakış açılarını da inceleme ve değerlendirme şansı da buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.