SPOR - 25 Mayıs 2018 Cuma 23:19

Dursun Özbek: 'Üretmek için geliyoruz'

A
A
A
Dursun Özbek: 'Üretmek için geliyoruz'

Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, yönetim kurulu ile birlikte üreterek büyüme yolunda önemli adımlar atacaklarını söyleyerek, “Ben ve arkadaşlarım üretmek için geliyoruz. Biz Galatasaray’ı ileriye taşımak, çocuklarımıza bırakmak için geliyoruz. Üreterek, büyütmek yolunda fikir birliğine vardık” dedi.

Galatasaray’da yarın yapılacak olan başkanlık seçimi öncesi Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek, iftar yemeğinde üyelerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Özbek, “Futbol takımımız şampiyon oldu. Hepimizi çok mutlu etti. 21. şampiyonluk Galatasaraya çok yakıştı. Aynı zamanda kız basketçilerimiz ve tekerlekli sandalye takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Hepsine cani gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz üretmek için geliyoruz”

Galatasaray’da seçimlerin bayram havasında geçtiğine vurgu yapan Özbek, “Yarın bir seçim var. Seçim demokrasinin gereğidir. Galatasaray her anında demokrasiyi yaşamış bir kurumdur. Biz de etik değerlerimizde bağlı olarak yarınki seçimlere gidiyoruz. Seçimler Galatasaray için bayram niteliğindedir. Bu sefer 4 aday yarışacak. Katılımın yüksek olacağını düşünüyorum. Nostaljik bir durum olacak. Tabii seçimde yarışacak olanların birer amacı var. Ama ortak payda Galatasaray’a hizmet. Her adayın hizmette farklı düşünceleri olabilir. Bu da Galatasaray’daki demokrasinin bir sonucu. Farklı düşünceler Galatasaray’da üretim açısından çoğalmayı getiriyor. Ben ve arkadaşlarım üretmek için geliyoruz. Biz Galatasaray’ı ileriye taşımak, çocuklarımıza bırakmak için üreterek büyütme yolunda fikir birliğine vardık. Her konuda, her seviyede üretimin sonucunda Galatasaray’ın esas konusu olan sportif başarıda kalmak. Mali bağımsızlığı yakalamak. Biz güzel takım kurduk, şampiyonluktan 50 milyon TL geldi. Sponsorluklar geldi. İşte üretmekten kastım bu. Mevcutlarımız içinde kaldıraç olacak konular varsa Galatasaray’ın sürdürebilir başarısı için kullanmamız lazım. Emlak konuttan gelecek dünya kadar paramız var. Böyle devam ederse Galatasaray’ın borcunun sıfıra yaklaştığını görmemiz çok kolay. Yeter ki üreterek büyümeyi bilelim. Galatasaray’ın bu şekilde birçok problemleri çözmesi mümkün. Olayların başlangıcını iyi analiz etmek gerek. Yarın kim seçilirse seçilsin bu projeler Galatasaray için. Alsınlar kullansınlar. Neticede her şey Galatasaray’ın büyümesi için” şeklinde konuştu.

“Uçaklar inecek”

Galatasaray’a tekrar seçilmesi halinde UEFA’dan gelecek tedbirlere göre transfer çalışmalarını yürüteceklerini aktaran Dursun Özbek, “20 Ocak’ta seçimi kaybettik. Bu seçimi kaybettikten sonra oturduk, şapkamızı önümüze koyduk. Hatalarımızı gördük. Ancak yaptığımız planlamalarımızın şampiyonluğu getirdiği ortada. Kurduğumuz takım ortada. Fatih boca geldi ve takım çok başarılı oldu. Şampiyonlar Ligi’nde direkt oynayacağız. Eğer seçilirsek UEFA’dan gelen tedbirlere de bakarak takımın desteklenmesi için elimizden geleni yapacağız. Bana soruyorlar; ‘Uçaklar inecek mi?’ diye’ Uçaklar yine inecek” diye konuştu.

“UEFA ile anlaşma imzalanması gerek”

Geçmiş yıllara UEFA ile yapılan anlaşmalara uyulmadığı için ceza alındığını dile getiren Dursun Özbek, şunları söyledi:

“UEFA ile geçmişte deneyimimiz var, ceza aldık. UEFA’nın cezası şu; kendi kriterleri var. Bunlara bağlı olarak kulübü yönetmek zorundasınız. Biri de yıl boyunca yapacağınız zarar. Bu her yıl için 10 milyon Euro. Yani 3 yıl için 30 milyon Euro’yu geçemezsiniz. Yani geçtiğimiz dönemde bu sayı geçilmiş. O zaman hemen UEFA gelir, eğer böyle olursa gelecek sene kupalarımıza katılamazsanız der. Eğer yapılan anlaşmayı ihlal ederseniz en büyük cezayı alırsınız. 2014’te bir anlaşma yapıldı ve Galatasaray bu anlaşmayı yerine getiremediği için ceza aldı. Bugün yine aynı sıkıntılar var. Bugün yapılması gereken bu anlaşmadır. Bu anlaşmayı imzalamazsanız ceza kapıda. Bunu böyle bilinmesi gerek. Ben daha önce Cenevre’ye gidilmeden, biz turnuvalarda men cezası almayız dedim. Peki insanlar bunu önce başka söyleyip sonra niye başarı öyküleri yazarlar, bunu size bırakıyorum.”

“Ada konusunda yazılanlar çok üzücü”

Galatasaray Adası hakkında yazılanların çoğunun yanlış olduğunu belirten Özbek, şunları söyledi:
“Bugün gündemde dolaşan ada problemi çok üzücü. Yazılanlar rencide edici. Birileri çıkıyor, Galatasaray’da başkanlık yapmış birisi hakkında adayı şöyle yaptı diye suçlamalar yapıyor. Hangi Galatasaraylı böyle düşünce içinde olabilir. Bu ancak Galatasaray’ı özümsememiş, ruhunu bilmeyen insanların yorumudur. Gerçekler şöyle; 2011’de Boğaziçi imar, adayla ilgili tutanak tutuyor. Diyor ki; senin her yerin kaçak. Bu tutanağı da İBB Meclis encümenliğine göndermişler ve yıkım kararı çıktı. Galatasaray’ın o zamanki yönetimi itiraz ediyor. İdare mahkemesi itirazı reddediyor. Sonra temyize gidiliyor ama yine ret oluyor. O zaman ben yönetime geldim. Elimiz ayağımıza dolaşıyor ney yapacağız diye. Danıştay’a başvurduk, sene 2015. Ama o karardan da geri döndük. Her defasında iş yayılıyor. Her taraftan sıkıştırma başlıyor. Daha sonra bize kaçak bölgeleri yıkın dediler. Yapacak bir şey yoktu. Evet, Galatasaray başkanıysanız elbette bunlarla uğraşırsınız. Ama bir de cevap vermek zorundasınız. Biz o tarih itibariyle İBB’ye şunu yazdık; ‘Bizim böyle bir yıkım yapmak için elimizde alet yok. Sonra zaten şimdiki kiracımız bizi içeri bile sokmuyor. Dolayısıyla bizim yapacağımız bir şey yok’ dedik. Sonra onlar siz yapamazsanız ben yaparız dedi. Parasını da sizden alacağız dediler. Bir sabah telefonum çaldı. Adayı yıkmaya geldiler diye. Gittiğimde dozerler zaten çıkmıştı.”
Dursun Özbek, Galatasaray Adası’nın sarı-kırmızılı camia için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Ada Galatasaray’ın İstanbul’daki mührüdür. Hiç kimse buna bir şey yapamaz. Galatasaray’ın mührü her zaman orada kalacaktır. Eğer seçilirsem ilk işim bu. İçimde bir hüzündür. Nasip olursa 27 Mayıs’tan sonra ilk işim bu” dedi.

“Stadın çevresi 365 gün yaşayan alan olacak”

Türk Telekom Stadyumu’nu yılın her günü Galatasaray’a gelir getiren bir alana çevireceklerini anlatan Özbek, “En önemli işlerimizden biri de stadın çevresini 365 gün yaşayan, Galatasaray’a gelir getiren bir alana çevirmek istiyoruz. Kapalı spor salonunun yapımı için düğmeye basılması bekleniyor. Bunlar Galatasaray’a 6-7 milyon Dolar getirecek. Aynı zamanda aslanlı yolda çocuklarınızla gezebileceğiniz bir proje de yaptık. Bütün bunların altında tek bir şey var; biz üreterek büyümeyi planlıyoruz. Özellikle bu stat projesinde de benzer bir büyümeyi dikkate alıyorum. Bu taraftarımıza yönelik bir proje. Taraftarımız stada ulaşmakta zorluk çekiyor. Çıkışlarda da zorluklar oluyor. Bunların hepsinin projeleri yapıldı. Hepsinde sadece düğmeye basmak kaldı” açıklamasında bulundu.

“Galatasaray Lisesi övünç kaynağımızdır”

Galatasaray camiasını liseli ve lisesiz olarak bölmeye çalışanların varlığından da bahseden Dursun Özbek, “Son olarak birlikteliğimizin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Yakın zamanda liseli ve lisesiz diye kutuplaştırmalar oldu. Biz sadece Galatasaray ismi altındayız. Galatasaray lisesi bizim övünç kaynağımız, her şeyimiz. Burada filizlenen futbol takımı, bir dünya takımı haline geldi. Hiç kimse Galatasaray’ı bu tip söylemlerle kutuplaştırmaya kalkmasın. Ömrüm yettikçe bununla mücadele edeceğim. Bize gerekli olan kardeşlik. Sizden rica ediyorum; sakın bu tip bölünmeye fırsat vermeyelim” diyerek sözlerini noktaladı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Bakan Işıkhan: "Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Nasıl emeklilerimizin refahını artıracak en iyi ve en yeni uygulamaları bugüne kadar hayata geçirdiysek, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün ifade etti. Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız" dedi "Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum’da iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının zammı memur emeklilerinde toplu sözleşmeye göre; SSK ve Bağkur için de enflasyona göre şekillendiğini hatırlatarak, "Biz, ihtiyaçlar ve imkanlar doğrultusunda çoğu zaman bu tutarların çok daha üzerinde emeklilerimiz için adımlar attık. Denge ve disiplin içinde ekonomimizi güçlü bir şekilde yükselttikçe artan refahtan emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz. Ayrıca; daha önce de söylediğimiz gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Yine esnaflarımızın emeklilik için gerekli sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliği gidereceğiz" diye konuştu. Hiçbir zaman tutmayacakları sözü vermediklerini dile getiren Bakan Işıkhan, "Bu, başkalarının milleti kandırma taktiği, bizim değil. Biz ne dediysek bugüne kadar yaptık, bundan sonra da adım adım yapmaya devam edeceğiz. Son 5 yılda yaşadığımız bunca afete ve felakete rağmen, vatandaşlarımızı asla mağdur etmeden hizmetlerimize kesintisiz devam edebiliyoruz" ifadelerini kullandı. Çorum’un, tarihiyle, tarımıyla, endüstrisiyle, önemli medeniyetlerin beşiği olması hasebiyle çok güzel ve önemli şehirlerimizden bir tanesi olduğunu hatırlatan Bakan Işıkhan, "Geçtiğimiz günlerde 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsizlik oranları son 10 yılın, istihdam oranları son 21 yılın en iyi seviyelerine çıktı. Ayrıca; 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke oldu. Milli gelirimiz 1 trilyon doları, Kişi başına Milli Gelirimiz de 13 bin 110 doları aşarak tarihimizin en yüksek düzeyini gördü. Bu veriler gösteriyor ki; pandemiye rağmen, bölgemizdeki savaşlara rağmen, geçtiğimiz yıl yaşadığımız asrın felaketine rağmen, doğru yoldayız" şeklinde konuştu. Emeklilere yönelik olarak başlatılan banka promosyonları ile ilgili de açıklamada bulunan Bakan Işıkhan, "Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerimize yönelik olarak başlattığımız promosyon ödemesi uygulamasının kamu bankalarında 2 katına çıkarılarak 8 ile 12 bin lira arasında olacağını duyurmuştu. Bunun dışında ölüm aylığı hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon duyurusunu yapmıştık. Bu hafta pazartesi gününden itibaren de promosyonlar için başvurular alınmıştı. Bugün itibariyle kamu bankalarımız emeklilerimize promosyon ödemelerini yapmaya başladılar. Tüm emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bununla birlikte, Kamu bankaları haricinde diğer bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladık. Özel bankalar da, kamu bankaları tutarları asgari olmak üzere promosyon miktarlarını güncelleyecekler. Biz, sağlam politikalarla emeklilerimize mümkün olan en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde, iflas noktasına gelmiş bir sosyal güvenlik ve sağlık sistemi devralmıştık. Bunu en iyi kıymetli emeklilerimiz hatırlar. Attığımız adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettik. Sağlık sigortası kapsamında, ilaca ve tedaviye erişim noktasında dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline geldik" dedi. "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği, Cumhur İttifakı olarak hedefimiz olan Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşallah sizlerin desteğiyle başaracağız" diyen Bakan Işıkhan, şunları kaydetti: "Bu yüzyılı; emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız. Şurası çok önemli; ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin de o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar. Bildiğiniz gibi ülkemizin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetim vizyonu da belediyecilikten geliyor. Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti, ülkemizde belediyecilik anlayışını değiştirmiş, milletimizi gerçek belediyecilikle tanıştırmıştır. Aziz milletimiz ’yaparsa AK Parti yapar, Erdoğan yapar’ diyerek bu hakikati, bu güveni ortaya koymaktadır. İnşallah 31 Mart’ta Çorum gerçek belediyecilikle yola devam edecek. Çorum Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un has evladı, bu şehre emeğini ortaya koyan çok kıymetli bir yol arkadaşımız. Çorumlu hemşehrilerimin bir kez daha görevi AK belediyecilik vizyonu ile Halil İbrahim Başkanımıza vereceğine inanıyorum. Bu şehre Halil İbrahim Başkanımız gibi çalışan, üreten, geliştiren yönetimler yakışır. İnşallah Çorum, 1 Nisan sabahından itibaren Cumhur İttifakı çatısı altına daha büyük projelerle yeni bir icraat dönemine doğru ilerlemeye devam edecek. Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı’na da öncülük edecektir, bundan eminiz" dedi.
Antalya Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde 26-31 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi kortlarında gerçekleşecek WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Open’da milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finale yükseldi. Antalya Belek’te bulunan Megasaray Tenis Akademi’nin kortlarında gerçekleşen Antalya’nın ilk WTA turnuvası Megasaray Hotels Open’da Zeynep Sönmez ilk turda dünya eski 39 numarası, turnuvanın 8 numaralı seri başı Fransız tenisçi Fiona Ferro’yu yenerek ikinci tura yükselmişti. Zeynep ikinci turda 152 numarayla kariyerindeki en iyi sıralamasında bulunan Alman raket Ella Seidel ile karşılaştı. Seidel’e 2023 yılında Andorra’da WTA 125 turnuvasında 6-1, 6-0 yenilen Sönmez bu kez korttan galibiyet ile ayrılmasını bildi. 2 saat 4 dakika süren karşılaşmada iyi bir geri dönüşe imza atarak Seidel’i 4-6, 6-1, 6-2 ile mağlup eden Sönmez adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Zeynep çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak. Zeynep Sönmez-Moyuka Uchijima çeyrek final karşılaşması yarın merkez kortta 11.00’de başlayacak. "Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum" Dünkü maçı uzun sürdüğü için maça biraz daha yorgun başladığını söyleyen Zeynep Sönmez, “Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık takımımla konuşup. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.