GÜNDEM - 17 Kasım 2017 Cuma 14:53

E-Devletten cilt no ve seri no nasıl öğrenilir? E-Devlet cilt no ve seri no sorgulama | Cilt no sorgulama

A
A
A
E-Devletten cilt no ve seri no nasıl öğrenilir? E-Devlet cilt no ve seri no sorgulama | Cilt no sorgulama

Bilindiği üzere yeni kimlik kartlarında cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgiler bulunmuyor. ''Peki vatandaş bu bilgileri nereden temin edebilecek?'' sorusunun cevabı ve tüm ayrıntılar haberimizde. Artık bir tıkla E-Devlet'ten öğrenebileceksiniz. İşte, E-Devlet sistemi aracılığıyla cilt numarası ve seri numarası öğrenme sayfası...

Bilindiği üzere yeni kimlik kartlarında cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgiler bulunmuyor. ''Peki vatandaş bu bilgileri nereden temin edebilecek?'' sorusunun cevabı haberimizde. Artık cilt numarası ve aile sıra numarası sorgulamaları için Nüfus Müdürlüklerine gitmek mecburiyetinde kalmayacaksınız. E-Devlet kapısı üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde öğrenebileceksiniz. E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptığınız takdirde cilt numarası ve aile sıra numarası gibi bilgilere erişebilmeniz mümkün.

CİLT NO SORGULAMA SAYFASI

“Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi” duyurusu

E-Devlet Kapısı üzerinden sunulan “Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi” hizmeti içeriği ve kapsamı genişletilerek yeni haliyle kullanıma açıldı.

Daha öncesinde sadece kendiniz için belge alabiliyor iken, artık Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi'ni kendiniz, eşiniz ve henüz ergin olmayan çocuklarınız için e-Devlet Kapısı'ndan alabilirsiniz.

E-Devletten cilt no ve seri no nasıl öğrenilir? E-Devlet cilt no ve seri no sorgulama | Cilt no sorgulama

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?

Şifre, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı, geçici koruma izin belgesi) ibraz edilerek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

E-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte; mobil imza, elektronik imza, internet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

E-Devletten cilt no ve seri no nasıl öğrenilir? E-Devlet cilt no ve seri no sorgulama | Cilt no sorgulama

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir.

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke giriş yapınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

Uçuş bilgileri de artık E-Devlet'te

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) hayata geçirdiği yeni uygulamada artık vatandaşlar Uçuş bilgilerine e-devlet üzerinden ulaşabilecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, uygulamayla ilgili resmi twiter hesabından, ”Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız” paylaşımını yaptı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yeni bir uygulama hayata geçirdi. Bu uygulamaya göre artık vatandaşlar Uçuş bilgilerine e-devlet üzerinden ulaşabilecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, vatandaşların artık uçuş bilgilerine e-devlet uygulamasından ulaşabileceğini resmi twiter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu.

E-Devletten cilt no ve seri no nasıl öğrenilir? E-Devlet cilt no ve seri no sorgulama | Cilt no sorgulama

Ocak, resmi twiter hesabından, “Bilgi, teknoloji nerede DHMİ orada! Kolay ulaşılır, erişilir olmayı önemsiyoruz. Kurumsal iletişim merkezimiz, sosyal medya sayfalarımız ve tüm iletişim mecralarımızın kapıları 7/24 açık herkese açık. Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız. Yazılım ekiplerimiz, vatandaşlarımıza bu kanalla daha çok hizmet sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bilgi, teknoloji nerede DHMİ orada!” açıklamasını yaptı.

E-Devletten cilt no ve seri no nasıl öğrenilir? E-Devlet cilt no ve seri no sorgulama | Cilt no sorgulama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.