YEREL HABERLER - 29 Ekim 2013 Salı 09:23

MUĞLA’YA 5 YILDIZLI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ MUĞLA’DA PREFABRİK BİNADA HİZMET VEREN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN 7 BİN 852 M2’LİK YENİ BİNA İNŞA EDİLİYOR. YENİ BİNADA POLİKLİNİK SAYISI ARTTIRILIRKEN, AMELİYATHANE. ACİL SERVİS BİRİMLERİ DE YAPILAC

A
A
A
MUĞLA’YA 5 YILDIZLI AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ
MUĞLA’DA PREFABRİK BİNADA HİZMET VEREN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN 7 BİN 852 M2’LİK YENİ BİNA İNŞA EDİLİYOR. YENİ BİNADA POLİKLİNİK SAYISI ARTTIRILIRKEN, AMELİYATHANE. ACİL SERVİS BİRİMLERİ DE YAPILAC

Muğla ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni hizmet binasına kavuşuyor. Kasım ayı içinde ihalesi yapılacak yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binasının toplam 7 bin 582 m2 kapalı alanı bulunacak. Şu anda 575 m2 prefabrik binada 16 ünite ile hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 19 hekim görev yapıyor. Günlük ortalama 350-400 arası hastanın muayene edildiği merkezde Temmuz’da 7 bin 100, Ağustos ayında 6 bin 600 ve Eylül ayında da 7 bin 500 hastaya bakıldı.
Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni bir binaya kavuşacağı müjdesini verirken, “Uzun süredir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni bir binaya kavuşması için çalışma yürüttük. Sağlık Bakanlığı’ndan yeni bina yapımı için gerekli izinler alındı ve Kasım ayı içinde ihalesi yapılacak. Yeni yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 7 bin 852 m2 kapalı alana sahip. Merkezin yer altında iki katı otopark olarak projelendirildi. 50 araçlık otoparkın yanı sıra, ameliyathane, idari birim ile birlikte 40 ünite ve 24 saat hizmet verecek bir Acil Servis birimi var. Kasım ayında ihalesi yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni bir yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.
Sağlık İl Müdürü Cihan, “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yeni hizmet binasının yapılacağı alanda şu anda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ait prefabrik polikliniklerin var. Prefabrik poliklinikleri buradan alacağız. Hastane arka bahçesindeki alanda 60 adet yeni çelik konstrüksiyondan poliklinik yapılacak. Alan boşaldıktan sonra inşaat başlayacak” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.