EĞİTİM - 21 Aralık 2017 Perşembe 15:31

'E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı' ilk mezunlarını verdi

A
A
A
'E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı' ilk mezunlarını verdi

'E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı' ilk mezunlarını verdi. Üniversitelerin akademik desteği ile e-ticaret ekosistemine nitelikli insan kaynağı kazandırılacak.

Türkiye’nin önemli e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft ile Beykent Üniversitesi’nin e-ticaret sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırmak amacıyla başlattığı 'E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı' ilk mezunlarını verdi. Programı başarıyla tamamlayan 33 öğrenciye, Ideasoft ve Beykent Üniversitesi onaylı 'E-ticaret Uzmanı Sertifikası', Beykent Üniversitesi Öğrenci Dekanı Serhat Butur eşliğinde, IdeaSoft Yazılım İş Ortaklıkları Müdürü Eray Şentürk ve IdeaSoft Yazılım Stratejik Pazarlama Uzmanı Gizem Aksoy tarafından takdim edildi. 6 hafta süren program kapsamında; bir e-ticaret uzmanının ihtiyaç duyacağı teknik altyapı, ödeme sitemleri, lojistik ve dijital pazarlama eğitimleri IdeaSoft, iyzico, MNG Kargo ile Tek Kılavuz’un deneyimli yöneticileri tarafından verildi.

Üniversitelerin akademik desteği ile e-ticaret ekosistemine nitelikli insan kaynağı kazandırılacağını belirten IdeaSoft Kurucu Ortağı Fatih Çalışkan, "Ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz sertifika programıyla verdiğimiz eğitim desteğine ek olarak, programdan mezun öğrencilerimize özel CV havuzu oluşturduk. Bu havuz aracılığıyla işbirliği yaptığımız müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun olarak mezunlarımızla görüşmeler sağlayıp iş imkanı sağlıyoruz. 2017 yılında Türkiye'deki e-ticaret hacmi 30.8 milyar TL'ye ulaştı ve bu oranın 2018'de çok daha hızlı artacağı ön görülüyor. Ideasoft olarak Türkiye’deki e-ticaret sektöründe yüzde 45 pazar payını elimizde bulundurmamız bizi sektöre katkı sağlamaya daha istekli kılıyor" dedi.

Yapılan açıklamada, Ideasoft, 'E-ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı'na 2018 yılında yeni üniversite işbirlikleriyle büyüterek devam edecek. Beykent Üniversitesi’nin yanı sıra Ocak ayından itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde de sertifika programları açılarak daha çok öğrenciye eğitim şansı tanınacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir