SPOR - 10 Mayıs 2015 Pazar 18:11

Eczacıbaşı tarih yazdı!

A
A
A
Eczacıbaşı tarih yazdı!

Türk voleybolunun önemli ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nın finalinde Dinamo Krasnador takımını 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

2015 DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası finalinde de Dinamo Krasnodar takımını 3-1 yenerek bu sezon çifte kupa kaldırmanın mutluluğunu yaşadı.

Saal Salonu'nda Türk taraftarların da desteğini alarak mücadeleye başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Neslihan'ın muhteşem performansıyla rakip karşısında etkili bir oyun sergileyen Eczacıbaşı Vitra, ilk seti 25-16 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de Krasnador'a adeta salonu dar eden Türk ekibi, bu bölümü de 25-21 üstün tamamlayarak 2-0 üstünlüğü yakaladı. Üçüncü set nefes nefese geçerken, Dinamo Krasnador seti 26-24 alarak durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette oyuna ağırlığını koyan Eczacıbaşı VitrA, rakibine karşı üstün bir oyun sergileyerek seti 25-19 maçı da 3-1 kazanarak voleybolda dünyanın en büyüğü oldu.

Mücadele sonrası Eczacıbaşı VitrAlı oyuncular, teknik heyet ve salonu dolduran Türk seyirciler şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

Öte yandan Brezilya'nın Rexona Ades takımını 3-0 yenen İsviçre temsilcisi Volero ise turnuvada 3. oldu.

SALON: Saal

HAKEMLER: Susana J. Rodriguez (İspanya), Phillippe Shuermann (Lihtenştayn)

ECZACIBAŞI VITRA: Gözde, Larson, Neslihan Demir, Furst, Poljak, Asuman, Esra, Dilara, De La Cruz

DINAMO KRASNADOR: Kosheleva, Dianskaya, Almeida, Shaskova, Rodrigues, Podskalnaya, Bibina, Kryuchkova, Pasynkova, Krivets, Khodunova, Kalderon, Maryukhnich, Filishtinskaia

SETLER: 25-16, 25-21, 24-26, 25-19

SÜRE: 118 dakika 

LARSON EN DEĞERLİ OYUNCU SEÇİLDİ

Eczacıbaşı Vitra, Vakıfbank’tan sonra iki şampiyonluğu aynı yıl tadan 2. Türk takımı olarak tarihe adını yazdırdı. Dünyanın en büyüğü olan Eczacıbaşı VitrA'ya kupasını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve FIVB Başkanı Ary Graca verdi.

Öte yandan turnuvanın en değerli oyuncusu Eczacıbaşı Vitra'nın yıldız ismi Larson olurken, Maya Poljak ise en iyi blokçusu seçildi. 

FARUK ECZACIBAŞI: "ÜLKEMİZE BÖYLE BİR GURURU YAŞATAN SPORCU KIZLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM" 

Eczacıbaşı VitrA'nın Dünya Voleybol Kulüpler şampiyonu olmasının ardından Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Kızlarımızın alınlarından öpüyorum" dedi.

Eczacıbaşı VitrA, Dünya Voleybol Kulüpler Şampiyonası'nın finalinde Dinamo Krasnador takımını 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunana Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, "Bir ay içerisinde önce Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve bugün de Dünya Kulüpler Şampiyonluğunu kazandık. Kızlarımızın alınlarından öpüyorum. Çok sevinçliyim, kelimelerle anlatamıyorum. Çok çalıştılar önce Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ardından da dünya şampiyonluğu geldi. Ülkemize böyle bir gururu yaşatan sporcu kızlarımızı tebrik ediyorum. Hocasından sporcusuna, malzemecisinden kondisyonerine, yönetici arkadaşlara hepsine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir