ASAYİŞ - 22 Eylül 2018 Cumartesi 10:40

Egzoz parçasını kıyafetine saklayarak çaldı

A
A
A
Egzoz parçasını kıyafetine saklayarak çaldı

Halkalı'da bir genç, araba egzozu için aksesuar parçasını yarım saat süren çabası sonucu kıyafetinin arasına sokarak çaldı.

Edinilen bilgilere göre olay, Halkalı Güldallar 1. Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Oto egzoz tamiri ve yedek parçası satan bir dükkanın önünde beklemeye başlayan bir genç, gözüne kestirdiği egzoz aksesuarını yarım saat süren çalışmanın ardından çaldı.

Dükkan önüne satış için çıkarılan egzoz parçasının başında uzun süre bekleyen genç, parçayı önce bir alt rafa, daha sonra bel hizasındaki bir alt rafa taşıdı. Dikkat çekmemek için uzun süre çaba sarf eden şahıs, fırsatını bulduğu anda parçayı kıyafetinin sırt tarafına sokarak olay yerinden uzaklaştı. O esnada dükkanda olan esnaf kısa bir süre sonra egzoz parçasının yerinde olmadığını fark etti. Komşu dükkanın güvenlik kamerası kayıtlarının kontrol edilmesinin ardından hırsızlık olayı açığa çıkmış oldu.

"Neresine takacak bilmiyorum"

Oto egzoz işleri yapılan dükkanın sahibi Celal Yıldırım parçanın değerinin 150 lira olduğunu söyledi. Gencin parçayla ne yapacağını merak ettiğini ifade eden Yıldırım, "Ben yazıhanedeydim. Saat 6'ya doğru dışarıya çıktım. Bir baktım parça burada eksik. Yan dükkandaki arkadaşın kamerasına baktık. Genç bir çocuk yarım saat burada dikiliyor. Önce birinci rafa koyuyor, etrafı kolluyor daha sonra bir alt rafa koyuyor sonra da buradan kıyafetinin arkasına koyup uzaklaşıyor. Artık bundan ne beklentisi var, neresine takacak bilmiyorum. Sonuçta bu arabaya takılan bir parça. Değeri 150 lira. Arabaların arkasına süs olarak taktığımız aksesuar" dedi.  

Serdal Altıntepe
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Top büyüklüğünde fıtığı olan hasta, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu Mersin’de karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle başvurduğu hastanede ’top’ büyüklüğünde fıtığı olduğu ortayı çıkan hasta, başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Mersin’de yaşayan 74 yaşındaki Hilmi Evci, geçen yıl kasım ayından itibaren fıtığının büyümesi üzerine Toros Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan muayenenin ardından ameliyat edilmesi kararlaştırılan Evci’ye, genel cerrah uzmanı Hakan Dikme ve ekibi tarafından operasyon yapıldı. Başarılı geçen operasyonla fıtık tedavi edilirken, oluşan kitle de alındı. Sağlığına kavuşan Evci, tedavisinin ardından taburcu edildi. "Ender rastlanan bir durum" Genel Cerrah Hakan Dikme, hastanın kendilerine karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle başvurduğunu söyledi. Hastanın, şikayetinin 4-5 ay önce başladığını söylemesine karşın bunun 2-3 yıldır olduğunu düşündüklerini dile getiren Dikme, "Hastamızda dev bir fıtık vardı. O fıtığın arkasında da kitlesel bir lezyonu vardı. O kitleyle fıtığın tamirini yaptık. Hastanemizde 3-4 gün yattıktan sonra taburcu ettik. Bugün de dikişlerini alarak tedavi sürecini tamamladık" dedi. Bu boyutta fıtığın ender rastlanan bir durum olduğuna işaret eden Dikme, "Hasta hem korkmuş hem de ameliyat olmak için fırsat bulamamış. Burada başarılı bir şekilde bu operasyonu gerçekleştirdik. Hastamız sağlığına kavuştu. Ben hem hastamızın sağlığına kavuşması hem de mesleki açıdan mutluyum" diye konuştu. "Çocuk kafası kadar vardı" Kontrol için hastaneye gelen Hilmi Evci, fıtığının ilk başlarda tavuk yumurtası büyüklüğünde olduğunu belirterek, başarılı operasyon sonrası sağlığına kavuştuğunu söyledi. 70 yaşındaki Döndü Evci ise eşinin, fıtığın büyüklüğü nedeniyle doktorların kendisini ameliyat etmemelerinden korktuğunu belirtti. Oğlunun arkadaşları sayesinde doktora ulaştıklarını anlatan Evci, "Allah kendisinden bin kere razı olsun. Bizi kurtardı. Yürürken sallanırdı. Ağrı yapmazdı ama sallanırdı. Son 15-20 günde şiddetli biçimde bağırsak dışına çıktı. Çocuk kafası kadar vardı. Sosyal hayatını da olumsuz etkiliyordu. Ama Allah’ıma binlerce şükürler olsun sağlığına kavuştu" ifadelerini kullandı.
Konya Konya’da çeşitli suçlardan 28 şüpheli gözaltına alındı Konya’nın Ereğli ilçesinde polis ve jandarma ekiplerinin 1 hafta içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarda, çok sayıda uyuşturucu madde, farklı özelliklere sahip binlerce tabanca parçası ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili 28 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin suç önleme çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede 1 hafta içerisinde ilçe genelinde çeşitli suçlardan suç kaydı olan 12 şahıs yakalandı. Polis ekiplerin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 355,33 gram metamfetamin maddesi, 3 adet sentetik ecza hap maddesi,7,15 gram esrar maddesi ve 1 adet uyuşturucu kullanım aparatı ele geçirilirken, 10 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Ekiplerin kaçakçılara yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 25 adet tabanca namlusu, 14 parça farklı özellikte toplam 9 bin 590 adet tabanca parçası ele geçirilirken 1 şüpheli gözaltına alındı. İlçede gerçekleşen hırsızlık olayına suçüstü müdahale eden polis ekipleri 3 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin üst arasında 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 1 adet bıçak ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin ise uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyonda 268 gram metamfetamin maddesi, 39 gram esrar maddesi,40 adet sentetik ecza hap maddesi, 2 adet hassas terazi ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.