GÜNDEM - 26 Haziran 2013 Çarşamba 15:21

"Ekonomik kriz, siyasi kaos ve savaş kapıda"

A
A
A
"Ekonomik kriz, siyasi kaos ve savaş kapıda"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, önemli uyarılarda bulunarak, “Ekonomik kriz, siyasi kaos ve savaş kapıda” dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Türkiye’nin ağır bir ekonomik kriz, bölünme odaklı toplumsal kaos ve savaşa hazır olması gerektiğini savundu. MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Ekonomik kriz, siyasi kaos ve savaş kapıda. Ay sonuna kadar döviz yeniden yükselir. Türkiye de ekonomi çöküş dönemine girmiştir. Dış açıklar son derece büyük ve telafi edilmesi zor bir hale gelmiştir. Dış gelirlerimiz sınırlı. Çeşitlendirilmesi ve artırılması zorunlu aksi takdir de borçlanmaya ve vergi toplamaya bağlı yaşam sona ermiştir” dedi.

“ÖZELLEŞTİRMELER BÜYÜK HATA OLMUŞTUR”

Yılmaz, kamu adına ciddi gelirler elde eden kurumların özelleştirildiğine dikkat çekerek, “Türkiye bu gelir kalemlerini de yabancıya kaptırmıştır. Şimdi sadece borçlanma ve vergi ile hayatını devam ettiren bir ülke haline geldik ki bu durumun sürdürülebilir olması imkansızdır” açıklamasında bulundu.Bireysel birikimin diğer ülkelere göre son derece düşük, bunun karşılığında vatandaşın borç yüzdesinin çok fazla olduğunu belirten Yılmaz, bu durumun toplumsal çöküş ve ağır bir kriz anlamına geldiğini söyledi.

“EKONOMİK KRİZ GİDEREK AĞIRLAŞACAK”

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, gerekli tedbirler alınmazsa tablonun giderek kötüleşeceğini belirterek, “Bu durumda Türkiye’de iki sonuç kaçınılmaz olur; birincisi bölünme sürecinin hızlanması, ikincisi ise savaşa girme gerekçesinin artmasıdır. Bu nedenle Türkiye’yi bekleyen üç ana sorun ağır bir ekonomik kriz, bölünme odaklı toplumsal kaos ve savaştır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.