SAĞLIK - 29 Kasım 2016 Salı 19:52

Elma diyeti ile 5 günde 7 kilo verin

A
A
A
Elma diyeti ile 5 günde 7 kilo verin

Şok diyetler, kişinin kilosunu hızlı ve etkili bir şekilde azaltması için hazırlanmış diyet listeleridir. Size bildireceğimiz elma diyeti de en etkili acil zayıflama diyetlerindendir. Çünkü bu diyeti uygulayarak yalnızca 5 günde 7 kilo kadar verebilirsiniz. Bu makalemizde ayrıca 3 günde 3 kilo zayıflatan haftada 5 kilo verdiren ve haftada 7 kilo verdiren 3 adet diyet listesine de yer verdik.

Bildireceğimiz elma diyetleri boyunca günde 8-10 bardak su içmeli ve 1 saat yürüyüş yapmalısınız.

Elma, düşük kalorili bir besindir. Bu özelliği sayesinde kolayca zayıflamanızı sağlar. Ayrıca elma, lif açısından da zengin bir besindir. Lifli yiyeceklerin kilo vermeye yardımcı olduğunu gösteren pek çok bilimsel araştırma yapılmıştır.

Aşağıdaki diyetlerden dilediğinizi uygulayabilirsiniz. Bu diyetleri veya herhangi bir diyeti asla doktorunuza danışmadan uygulmayın.

5 Günde 7 Kilo verdiren elma diyeti

1. GÜN

Acıktıkça, doyana kadar sadece elma yemeniz ve gün boyu 10-12 bardak su içmeniz gerekir.

2. GÜN

Kahvaltı: Doyana kadar elma

Öğle yemeği: Limon veya sirke ile soslanmış yeşil salata ve biraz süzme peynir

Akşam yemeği: Doyana kadar elma

3. GÜN

Kahvaltı: Kepekli bir dilim elma, 1 parça tavuk veya et ve bir elma

Öğle yemeği: 1 adet salatalık, havuç ve kerevizden oluşan salata

Akşam yemeği: Doyana kadar elma

4. GÜN

Kahvaltı: Kepekli bir dilim elma, 1 parça tavuk veya et ve bir elma

Öğle yemeği: Sebze salatası ve 100 gr balık

Akşam yemeği: 1 su bardağı yağsız süt ve 1 yemek kaşığı yulafı akşamdan suda bırakın, suyu süzüp, yulafları sütle karıştırıp tüketin

5. GÜN

Kahvaltı: 1 elma, 1 pişmiş yumurta ve 1 dilim kepekli ekmek

Öğle yemeği: Bir kase salata, 1 parça ızgara tavuk

Akşam yemeği: Doyana kadar elma


Haftada 5 Kilo verdiren elma diyeti

1-3. GÜNLER

Kahvaltı: 2 elma ve 1 haşlanmış yumurta

Öğlen yemeği: 2 elma ve 1 haşlanmış yumurta

Akşam yemeği: 1 haşlanmış yumurta

4-7. GÜN

Kahvaltı: 2 elma ve 1 haşlanmış yumurta

Öğle yemeği: 2 elma, 1 haşlanmış yumurta, bir avuç badem

Akşam yemeği: 1 haşlanmış yumurta


3 günde 3 kilo zayıflatan elma diyeti (3 gün boyunca aynı şeyler tüketilecek)

Kahvaltı: 1 fincan kahve veya çay, biraz limon suyu serpilmiş 1 adet rendelenmiş elma

Ara öğün: 1 bardak kuşburnu veya elma çayı

Öğle yemeği: 2 adet rendelenmiş elma ve 2 tatlı kaşığı yoğurt karışımı

1 bardak kuşburnu çayı

Ara öğün: 1 taze elma (kabuğu ile)

Akşam yemeği: 2 adet kabuklu bütün veya rendelenmiş elma


Elma diyetiyle haftada 7 kilo

1.GÜN
Elmadan oluşan menü, 1-2 kilo zayıflayabilirsiniz.

Kahvaltı: 3 küçük veya 2 büyük elma, biraz limon suyu ile karıştırılır. Bu karışıma bir avuç kuruyemiş ekleyebilirsiniz.

Öğle yemeği: Elma, soğan ve maydanoz ile hazırlanan salata.

3 büyük elmayı büyük parçalar halinde doğrayın. İçine doğradığınız maydanoz ve soğanı katın. Katı olarak haşladığınız bir adet yumurtayı dilimleyip içine katın.

2. GÜN

Elma ve pilav. Bugün 1-1,5 kilo zayıflamış olacaksınız.

Kahvaltı: 1 su bardağı tuzsuz pilav, 3 elma

Öğle yemeği: Elma ve pilav

3.GÜN

Elma ve peynir. Bugün 2 kilo verebilirsiniz.

Kahvaltı: 2 elma, yarım su bardağı yağsız peynir

Elmaları ince dilimler halinde kesin limon suyuna batırın. Yağsız peynir, 2 tatlı kaşığı bal ve birkaç kuruyemiş ile karıştırın, ardından elmaları ekleyin.

Akşam yemeği: 50 gram az yağlı inek peyniri

4. GÜN

Elma ve havuç günü. Bugün 2 kilo verebilirsiniz.

Kahvaltı: 2 büyük havuç ve 1 büyük elma. Izgaradan iki yiyeceği de pişirin, karıştırıp birlikte yiyin.

Öğle yemeği: Havuç ve elma salatası

1 elma ve 1 havucu yıkayın, soyun ve parçalar halinde kesin, bir tatlı kaşığı bal ve biraz limon suyu ekleyin.

Akşam yemeği: 2 pişmiş elma ve 1 yemek kaşığı bal

5. GÜN

Havuç ve pancar günü. 2 kiloya kadar kaybedebilirsiniz

Kahvaltı: 1 haşlanmış havuç ve 1 haşlanmış pancar

Öğlen yemeği: 1 haşlanmış yumurta ve 1 haşlanmış pancar, karıştırıp tüketin

Akşam yemeği: 1 tatlı kaşığı bal ve havuç salatası

6. GÜN

Birinci günün menüsüyle aynı.

7. GÜN

İkinci günün menüsüyle aynı. 

Kaynak:  www.mavikadin.com

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.