SAĞLIK - 03 Ekim 2015 Cumartesi 11:28

En kolay silinebilen dövmeler, kırmızı ve siyah renk

A
A
A
En kolay silinebilen dövmeler, kırmızı ve siyah renk

Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr.Fulya Tezel, genel anlamda dövme silme işlemi için özel tasarlanmış teknolojiler kullanılarak her renk dövme silinebildiğini belirtti.

Dr. Tezel, “En kolay silinebilen iki renk siyah ve kırmızı dövmelerdir. Diğer renkler yeşil,mavi gibi her zaman çıkmayabilir. Bunlar zor silinen renklerdir. Dövme yaptırmayı planlayan hastalar için önerimiz mümkünse ilerde sildirme ihtimalini düşünüp siyah rengi tercih etmeleridir” dedi.

DÖVME SİLİNDİKTEN SONRA O BÖLGEDE İZ KALIR MI?
Dermatoloji Uzmanı Uzman Dr.Fulya Tezel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yaraları iz bırakarak iyleşen hastalarda dövme silme işleminde de bi çeşit yara meydana geldiği için iz kalabilir. Bazı hastalarda boya gittikten sonra beyazlık yada hafif kahverengi leke kalabilir. Ancak tamamen iz bırakmadan silinen dövmeler çoğunluktadır.

HANGİ DÖVMELER SORUNSUZ SİLİNEBİLİR?
Dövmelerin sorunsuz silinebilmesi birkaç faktöre bağlıdır. İlki daha önce bahsettiğimiz gibi dövmenin rengidir. Siyah dövmeler renkli olanlara göre çok daha kolay silinir. İkincisi dövmenin yapılma zamanıdır. Eski yani üzerinden en az 6 ay geçmiş olan dövmeler yeni olan dövmelere göre çok daha çabuk silinir. Ayrıca profesyonel boyalarla yapılan dövmeler amatör dövmelere göre çok daha başarılı silinir. Onun dışında kişinin derisinin iyileşme hızı önemlidir. Bu hastaya bağlı faktörler uygunsa diğer en önemli faktör uygun lazer cihazının seçilmesidir. Uygun cihaz ve uygun dozlarda dövme sorunsuz olarak silinebilir.

AĞRILI BİR UYGULAMA MIDIR?
Genel olarak ağrılı bir yöntemdir. Uygulama öncesinde ağrıyı azaltmak için lokal anestezik kremler veya iğneyle bölgesel anestezi yapılabilir. Silme işlemi uygulandıktan sonra kesinlikle güneş ışınlarından uzak durulmalıdır. Güneş koruyucu krem sürülmeden dışarı çıkılmamalıdır. Uygulama sonrasında iki gün su temasından kaçınılıp yara iyleşmesini hızlandırıcı krem tedavisi uygulanmalıdır.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.