EĞİTİM - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:39

En Yeşilaycı Bahar Festivali’ne Murat Dalkılıç damga vurdu

A
A
A
En Yeşilaycı Bahar Festivali’ne Murat Dalkılıç damga vurdu

Sigara ve alkolün yasak olduğu En Yeşilaycı Bahar Festivali’nde Murat Dalkılıç gençlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin düzenlediği İlk Yeşilaycı Bahar Şenliği’nde bağımlılık seminerlerinden, tiyatrolara, ödüllü oyunlardan başta Murat Dalkılıç ve Osman Vahit Özdal olmak üzere farklı sanatçılar ve müzik gruplarının da yer aldığı sahne performanslarına kadar gençler bağımlılıklardan uzak eğlenceli dakikalar geçirdi.

Murat Dalkılıç’ın da geceye damga vurduğu festivalde sigara içen öğrenciler için siyah şeritle ayrılan alanda sigaranın zararları vurgulandı. Murat Dalkılıç ve Osman Vahit Özdal performanslarının yanında okul öğrencilerinden de çeşitli grupların sahnede yer alması renkli görüntülere neden oldu. Piyasa isimli müzik grubu ile sahneye çıktıklarını söyleyen Bezmialem Vakıf Üniversitesi 3. Sınıf Diş Hekimliği Öğrencisi Baran Yurdakul, “İlk Yeşilaycı bahar festivalini düzenliyoruz. Önemli bir olgu çünkü bakıldığı zaman sigara ve diğer uyuşturucu maddeler gerçekten çok fazla kullanılıyor. Bunlara bir tepki amacıyla düzenlenmesi hoşumuza gitti. Bahçede bir sigara içme alanı var ve etrafı siyah şeritle kapalı. Bu bile sigaranın nasıl bir şey olduğunu çok net açıklıyor. Bu anlamda hem farkındalık yaratmak hem de bağımlılığa karşı insanları uyarmak adına gayet iyi bir çalışma oldu” dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi ve Yeşilay Kulübü Başkanı Şeyma Fersan ise, okullarının bağımlılıklarla mücadele konusunda Yeşilay’a çok destek verdiklerini belirterek, “Amacımız bağımlılıklardan uzak bir bahar şenliği ile gençleri coşturarak güzel bir anı oluşturmak. Üniversitemiz bağımlılıklarla mücadele konusunda Yeşilay’a çok destek veriyor. Bu yüzden biz de üniversitemizin genç Yeşilaycıları olarak her türlü çalışmada okulumuza destek veriyoruz. Bugün farklı üniversitelerden de genç Yeşilaycı arkadaşlarımızı ağırladık. Bizler için bu kadar değerli olan Yeşilaycı bir bahar şenliğinin tüm üniversitelerde gerçekleştirilmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir