KENT HABERLERİ - 21 Eylül 2014 Pazar 17:38

Engelli çocuklar Fas dansları ile eğlendi

A
A
A
Engelli çocuklar Fas dansları ile eğlendi

Kağıthane’de Fas Krallığı kültürel etkinlikleri çerçevesinde engelli ve kimsesiz çocuklar için yöresel gösteri gerçekleşti. Engelli ve kimsesiz çocuklar, dans grubunun gösterisiyle doyasıya eğlendi.


Fas Krallığı kültürel etkinlikleri haftası kapsamında kimsesiz ve engelli çocuklar için Fas Gnaova dansı ve Gnaova müziği gösterimi gerçekleştirildi. Programa, Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu Mohamed Bnebdeljalıl, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Yöresel kıyafetlerle gerçekleştirilen dans ve müzik gösterimine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Kağıthane Meydanı’nda dansçılarla birlikte oynayan çocuklar gönüllerince eğlendi.
Fas kültürel etkinliklerinin gelecek yıl Kağıthane’den başlayacağı müjdesini veren Başkan Kılıç, “Fas kültürel haftasının son günü bugün, Kağıthane Belediyesi olarak Fas Krallığı'nın kültürel haftasının son gününe ev sahipliği yapıyoruz. Az önce başkonsolosumuz da söyledi herhalde önümüzdeki yıl açılışını Kağıthane’de gerçekleşirmiş oluruz. Bu kültürel haftanın son günündeki etkinlik engelliler yararına tertip edildi. Biz de Kağıthane’deki engelli komşularımızla 500 bin kişilik bir aileyiz. Bugün engellilerimizle ve aileleriyle tüm Kağıthaneliler birlikte Fas kültürünü ve folklorunu takip etmekteyiz, bundan da çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu Mohamed Bnebdeljalıl ise Kağıthane Belediyesi'ne ilgilerinden dolayı teşekkür ederken, “Kağıthane gibi önemli bir ilçede bulunmaktan dolayı mutluyuz. Gelecek sene Fas Krallığı Kültürel Günleri Kağıthane’de başlayacaktır. Fas için önemli olan Gnaova müziği ve dansından memnun kalmanızı ümit ediyorum” diye konuştu.
Programa katılan engelli vatandaş Emre Bark, Kağıthane’de yaşamaktan mutlu olduğunu belirterek, bu tür etkinliklere elinden geldiği kadar katıldığını söyledi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti. 57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. 67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90) Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerem Ay Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1) Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Arda Ünyay, Cephas, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Goller: Ernest Muçi (dk. 18), Jackson Muleka (dk. 67) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) Nihad Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)