YEREL HABERLER - 13 Aralık 2013 Cuma 22:57

Ersun Yanal “şampiyon Olacağız”

A
A
A
Ersun Yanal “şampiyon Olacağız”

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL:
“TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK EMEKLERİ GEÇMİŞ ORHAN SAKA’YA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM VE TOLGA’YA DA ACI KAYBINDAN DOLAYI ALLAH SABIR VERSİN”
“ŞUAN Kİ KADROMUZUN PERFORMANSI BİZİ MEMNUN EDİYOR”
“SEZON BAŞINDAN BERİ SÖYLEDİĞİMİZ BİR ŞEY VAR BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ VE ŞAMPİYON BİTİRECEĞİZ”
AKHİSAR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZA HAMZAOĞLU:
“MAÇIN BAŞINDA BİLAL’İN SAKATLIĞI, SONKO’NUN OYUN DIŞI KALMASI BİZİ SAHA İÇERİSİNDE ZAYIFLATTI”
“FENERBAHÇE’DEN DE FUTBOLCU OYUN DIŞINDA KALABİLİRDİ”
DOĞAN GÜNDOĞDU - MEHMET SELMAN BEKTAŞ
Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Fenerbahçe’nin evinde konuk ettiği Akhisar Belediyespor’u 4-0 mağlup ettiği maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, “Biz şampiyon olacağız” dedi.
“Türk futboluna büyük emekleri geçmiş Orhan Saka’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Tolga’ya da acı kaybından dolayı Allah sabır versin” diyerek sözlerine başlayan Ersun Yanal, rakiplerinin eksik kaldığı dakikaya kadar da oyun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu dile getirdi.
“AZ GOL YEMİŞ BİR TAKIMLA OYNADIK”
Akhisar Belediyespor’un tehlikeli bir takım olduğuna vurgu yapan Yanal, “Ne kadar deplasmanda gol atamasalar da, az gol yemiş bir takımla oynadık. İkinci bölgeyi en iyi kullanan takımlardan biriyle oynadık. Daha da skor üretebileceğimiz bir oyun oynayabilirdik. Ama en azından rakibimize pozisyon vermeden oynamış olmak bizim açımızdan iyi. Şampiyonluk yolunun bu tür maçları kazanmaktan geçtiğini biliyoruz. Oyuncularımız ve biz bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Sonuçta derbi maçı kazanmakla şampiyon olunmuyor” diye konuştu.
“ARDIŞIK OYUNLARI OYNAYABİLMEK ÖNEMLİ”
Ersun Yanal, Hasan Ali Kaldırım’ın uzun zamandır oynamadığını hatırlatarak, “Defansif anlamda kusursuz oynadı. Bence çok başarılıydı. Ayrıca gündemimize transfer gelmedi. Şuan ki kadromuzun performansı bizi memnun ediyor. Futbol süreç oyunu. Bu süreçte sağlam kalmakla sağlam olur. Ardışık oyunları oynayabilmek önemli. Bu gidişatta performans yapmak önemli. Rakipte birisi aksıyor ya da sakatlanıyor, bu rakibin sorunu. Bu bizim için de olabilirdi. Bu kadro kimle oynarsa oynasın, galip gelmek rakipte mağlup olmak zorunda. Rakibimizin yaptığı değil, bizim ne yaptığımız önemli” şeklinde konuştu.
“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın 6 yedek oyuncuyla sahada olmasının sorulması üzerine, şu açıklamada bulundu:
“Alt yapıda A2 takımımızla sık sık taktik antrenman yapıyoruz. Yukarıdan futbolcumuzu indirmeyi ya da aşağıdan çıkarmayı düşünmüyoruz. Emre’de sakat sonuçta. Yabancı sınırlaması sorunu da var. Futbol da sürprizlere açık bir oyun. Fenerbahçe’nin gücü ortada. Biz birlikteliği, üst düzey dayanıklılığı ve iyi oynayabilme kapasitesini takıma verince daha iyi olacağımızı biliyoruz. Sezon başından beri söylediğimiz bir şey var biz şampiyon olacağız ve şampiyon bitireceğiz.”
ALVES: “EGEMEN TAM BİR LİDER”
Sarı-lacivertli futbolcu Bruno Alves, kendileri için önemli bir zafer olduğunu dile getirerek, “1 kişi fazla oynuyorduk. İkinci yarı pozisyona girdik ve değerlendirdik. Gerçekten bayanlara karşı oynamak değişik bir atmosferdi. Özellikle bayan ve çocuk taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu gece onlarla birlikte zaferle sonuçlandığı için mutluyum. Egemen tam bir lider. Beraber onunla birlikte defansta oynamaktan çok mutluyum” dedi.
DIRK KUYT: “BUGÜN ŞANSSIZ BİR PENALTI KAÇIRDIM”
“Herşeyden önce galibiyetten dolayı mutluyuz” diyen Dirk Kuyt, “Takımımız çok iyi çalıştı. Harika bir takım performansı olduğunu da ekleyelim. Bugün bir gol attım ama herkes tam göremedi galiba. Bazı maçlarda şans sizden yanadır, bazı maçlarda değildir. Kariyerimde çok penaltıyı gole çevirdim ama bugün şanssız bir şekilde kaçırdım. 33 yaşındayım ve futbolda öğrendiğim en önemli şey; golü kimin attığı önemli değil, takımın kazanıp kazanmaması önemli. Takımımız iyiye gidiyor ve her geçen gün daha iyi oluyoruz. Diğer takımlara bakmaktansa, kendimize bakmayı tercih ediyoruz. Her hafta kendimizi geliştirmek tek amacımız” ifadelerini kullandı.
AKHİSAR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Geçen haftaki galibiyet sonrası buradan da iyi bir sonuçla ayrılmayı düşündüklerine değinen Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Maçın başında Bilal’in sakatlığı, Sonko’nun oyun dışı kalması bizi saha içerisinde zayıflattı. Karşımızdaki de Fenerbahçe sonuçta. Golü de buldular bizi oyunla yordular. Oyuncularımın sahadaki mücadelesinden dolayı kutluyorum. Skorun böyle olmasını istemezdik. Ama böyle oldu. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum” dedi.
Hakemlerle ilgili çok fazla konuşmayı sevmediğini belirten Hamzaoğlu, “4. hakeme itiraz ettim. 'Gördüm' dedi. Aramızda bir konuşma geçti. Sonko arkadan düşürdü ilk sarı kart. İkinci sarı kartta topu gördüğünü sanmıyorum. Akşam televizyonda izleyip net karar vereceğiz. Kasıt yok. Penaltı olabilir ama kart verilmeyebilirdi. Bizim hücum oyuncularımıza da dirsekler oldu. Fenerbahçe’den de futbolcu oyun dışında kalabilirdi. Ama hiçbir şekilde kasıt olduğunu düşünmüyorum. Bilal bizim için çok önemli bir oyuncu. Sonko’da çok önemli bir pozisyonda oynuyor. Bunların hepsi, oyunu bizim açımızdan olumsuz etkiledi” şeklinde konuştu.
Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımının 10 kişi kalmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, “Fenerbahçe bize karşı çok iyi oynadı. Biz karşılık veremedik. Zaten bunların hiçbiri önemli değil. Ceza sahasında birkaç atağımız oldu. 11 kişiyle devam edip, bütün oyuncularım sahada olsaydı, bulduğumuz pozisyonları değerlendirebilirdik. Şu ana kadar transferi düşünmedik. Bir teklif gelirse oyuncularımıza, bizde onların geleceğini düşünerek karar veririz. Oyuncularımıza talep olması bizi de mutlu eder” diye konuştu.
Akhisar Belediyespor’un başarılı oyuncusu Merter ise maça kötü başlamadıklarına değinerek, “Kırmızı karta kadar başa baş bir mücadele oldu. Sonuçta mağlup olduk ve önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.
Kaleci Evren, Fenerbahçe karşısında ağır bir yenildi aldıklarını vurgulayarak, “Çok erken 10 kişi kaldık. Fenerbahçe deplasmanın da 10 kişi kaldıktan sonra iyice zorlaştı. İlk yarının sonunda gol yedik. Demoralize olduk” açıklamalarında bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Freni tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.