POLİTİKA - 17 Mart 2017 Cuma 17:11

Erdoğan: '16 Nisan 15 Temmuz’un bir intikamı olacaktır'

A
A
A
Erdoğan: '16 Nisan 15 Temmuz’un bir intikamı olacaktır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’ın 15 Temmuz’un intikamı olacağını söyledi.

Öğlen saatlerinde Eskişehir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı’nda Cuma namazını kıldıktan sonra 436 milyon liralık 49 yatırımın açılış törenine katılmak ve halka hitap etmek üzere yoğun güvenlik önlemleri altında karayoluyla Vilayet Meydanına geçti. Meydandaki törene, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli ve AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Eskişehir, Yunus Emre’nin şehridir. Ne diyor Yunus Emre, ‘Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk. Her gün yeni doğarız. Bizden kim usanasın.’ Biz milletimize aşık olduk. 40 yıldır ona hizmet ediyoruz. Milletimiz de bize teveccüh etti. Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla, Başbakanlıkla, Cumhurbaşkanlığıyla bizi hizmetkar kıldı. Biz bu millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik” dedi.

“BAKIN KİMLER BİR ARAYA GELDİ”

15 Temmuz’un intikamının 16 Nisan olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bizi ne zaman siyaseten gömmeye çalışsalar milletimiz bizi her seferinde ayağa kaldırdı. Hatta 15 Temmuz’da olduğu gibi canımıza kasettiler, milletimiz gölgesini bize siper etti. Bu millet, ‘arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vaat ettiği günler hakkın, kim bilir belki yarın belki yarından da yakın’ öyle dedi F-16’ları da, tankları da silahları da durdurdu. 249 şehit, 2 bin 93 gazi verdik. Ama 15 Temmuz destanını bu aziz millet yazdı. Ben bu milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millete hizmet emekten gurur duyuyorum. Yarab, sana hamdolsun beni bu millete hizmet etmekle görevlendirdin. Şimdi el ele omuz omuza bir yere yürüyoruz. Nereye? 16 Nisan’a. 16 Nisan’da 15 Temmuz’un hesabını sormaya var mıyız? 16 Nisan, unutmayın 15 Temmuz’un bir intikamı olacaktır. Zira 15 Temmuz’da bu milletin evlatlarına bomba yağdıranlar kimdi? FETÖ’cüler. Kimdi? PKK. Şimdi bunlar Kandil’den haber gönderiyor. Diyor ki Kandil, 16 Nisan’da oyumuz hayır. Pensilvanya ne diyor, hayır. Ana muhalefet ne diyor? Hayır. Bakın kimler bir araya geldi. Bunların birbirinden farkı yok. İşte şimdi ben de diyorum ki AK Parti’ye gönül veren kardeşlerim evet diyorlar. Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren kardeşlerim evet diyor. Bak Büyük Birlik Partisine gönül veren kardeşlerim evet diyor. Fakat CHP, HDP, SP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Gelin sizler de bir olun. Beraber olalım, iri olalım, hep birlikte Türkiye olalım” diye konuştu.

“BUNDA YALAN DİZ BOYU”

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar ne yaptıysak milletimizi daha mutlu, huzurlu, geleceğinden emin hale getirmek için yaptık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, toplu konutta, ulaşımda, sosyal yardımlaşmada ve diğer tüm alanlarda ülkemize çağ atlattık. Çıkmış ana muhalefetin başındaki zat, huzur yok diyor, mutluluk yok diyor, refah yok diyor. Yazıklar olsun. Eline diline dursun. Sen SGK’nın başındayken hastanelerimizin halini benim vatandaşlarım bilir. İlacımızı alamıyorduk. Kuyruklarda sıraya giremiyorduk. Tedavi olamıyorduk. Kimdi o zaman genel müdür sendin. Fakat bunları yapan biz oluyoruz. Bunda yalan diz boyu. Çıksın, ‘benim dönemimdeki sağlık hizmetleri hiçbir dönemde olmadı’ der. İşte burada Yunus Emre Devlet hastanesi emrinizde. İlave de yapıldı. İnşallah Kasım’da 2 bin 100 aşkın yatak sayısıyla Eskişehir Şehir Hastanesi de emrinize giriyor. Biz buyuz, farkımız bu. Zira biz bu millete Kanunu Sultan Süleyman gibi hedef koyduk. ‘Halk içinde muteber gibi bir nesne yok devlet gibi, olmayan devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Bir sağlıklı nefesi Devleti Aliyeyi Osmaniyeye feda eden ecdadımızın yolundayız biz. Ey Kılıçdaroğlu senin daha çok bu yolları dolaşman, gezmen gerekli. Sende hizmet aşkı yok. Dert yok. Dikili ağacın var mı sorun bakalım. Biz hepsini kendimiz için değil. Milletimizden aldığımız destekle milletimiz için yaptık.”

“KARDEŞLERİM BİZ FANİYİZ”

“Ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturmak için çalışıyoruz” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“16 Nisan’da Anayasa değişikliği halk oylamasından sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemine geçiriyoruz. Birileri ısrarla yeni yönetim sistemini şahsıma bağlayarak izah etmeye çalışıyor. Kardeşlerim biz faniyiz. Hemen ölebilir miyiz? Ölürüz. Hepimiz o musallaya gideceğiz. Müslümansak. Hoca efendi ne diyecek. Er kişi, hatun kişi niyetine. Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, Bakan da olsan er kişi, hatun kişi niyetine diyecek. Cenaze namazını kıldırılacaklar gömecekler. Bir daha mezara uğrarlarsa ne ala. Biz gün gelecek ebedi aleme gideceğiz. Eskişehir türküsünün dediği gibi sılayı terk edeceğiz. Ama Türkiye getirdiğimiz sistem ile 2023 hedeflerine ulaşacak. 16 Nisan’da işte bu yeni sistemi oyluyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Alkollü kadın sürücü çarptığı motokuryeyi ölüme terk etti Denizli’de alkollü olduğu ve hatalı sollama yaptığı iddia edilen kadın sürücünün çarpıp ölüme terk ettiği motokurye kurtarılmadı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin camını kıran kuryenin param parça olan motosikleti ise çevreye saçıldı. Kaza, gece saatlerinde Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kınıklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen Nevin G.’nin kullandığı 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç, ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Moto kurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaya olarak kaçtı Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan ve kaza anında alkollü olduğu öne sürülen kadın sürücü Nevin G., çarpışmanın ardından aracını terk ederek yaya olarak bölgeden uzaklaştı. Araçta telefon ve ruhsat bulundu. Sürücü, ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak, ifade işlemleri için karakola götürüldü. Kazada hayatını kaybeden Aziz Soysaç’ın cenazesi otopsi işlemleri için adli tıp morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.