DÜNYA - 04 Ekim 2015 Pazar 20:11

Erdoğan: ‘Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık’

A
A
A
Erdoğan: ‘Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde gerçekleştirdiği konuşmada, “Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Onun için de 3-5 çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

Mitinge gelen vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce Cumhurbaşkanlığı Beştepe Camii’nin imamı değerli hocamız okuduğu ayetlerde sizin bu söylediklerinizi aslında okudu. Ve onlar Allah tarafından rızıklandırılırlar ama onu biz anlayamayız. Ve onlar diridir, ölü değildir. Ama onu da anlayamayız” sözlerini kullandı.

“Milletimizi mahzun etmeyecek bayrağımızı yere düşürmeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Minarelerimizi ezansız, mihraplarımızı namazsız bırakmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarını muazzep etmeyeceğiz. İyi ile kötünün, doğru ile yanlışın, zulüm ile adaletin ilk insandan beri devam eden kıyamete kadar da sürecek olan mücadelesindeki hak bildiğimiz safı, asla terk etmeyeceğiz. Biz gücümüzü ortak inancımızdan, ortak tarihimizden ortak geçmişimizden gelecekte de birlikte yaşama irademizden alıyoruz. Onun için ne diyoruz, tek millet diyoruz” şeklinde konuştu.

“TEK MİLLET DEMEK SADECE TÜRK ANLAMINA GELMEZ”

“Tek millet demek sadece Türk anlamına gelmez” sözlerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek millet kavramının içinde ne var; ülkemde yaşayan 78 milyon var. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle, Gürcüsüyle, Abaza’sıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla, hepsi var. Kimse bunu sağa sola çekmesin” ifadelerine yer verdi.

Türk bayrağının önemine dikkat çeken Erdoğan, “Bizim bayrağımızın dışında başka bir bayrak yok. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer onun uğrunda ölen varsa vatandır. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehitlerimizin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

“BİZ BU ÜLKEYİ ÇAPULCULARDAN TESLİM ALMADIK, 3-5 ÇAPULCUYA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

“Üç tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Vatanımızın üzerinde kimse bir operasyona giremez” diyen Erdoğan, “Girdiği zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini bulur. Tüm, güvenlik güçleriyle bulur, milletimizle bulur. Nasıl şu anda buluyorsa, öyle bulacak. Dağ taş demeden tüm silahlı kuvvetlerimiz, tüm komandolarımız, polisimiz, emniyet güçlerimiz hep birlikte adım adım takip ediyoruz edeceğiz sonuna kadar. Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Onun için de üç beş çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“İNLERİNE GİRECEĞİZ DEMİŞTİM”

Devlet içinde devletin olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paralel devletmiş bilmem ne devletmiş, asla. Bu terör örgütüyle beraber, bu PKK ile beraber bunlar da çalışıyor mu? Bunlar da çalışıyor. Bu paralel devlet ile bunlar beraber iş tuttular. Bunları hep yakından izliyoruz, yakından takip ediyoruz. Sonuna kadar izleyeceğiz, sonuna kadar takip edeceğiz. Onlar da evvel Allah şu anda sürekli Türkiye’den kaçıyorlar. Niye kaçıyorsunuz, suçlu değilseniz niye kaçıyorsunuz?” dedi ve ekledi: 

“Ve ne diyorlar bakıyorsunuz bilmem şuranın imamı, yok buranın imamı, yok yargının imamı, yok emniyetin imamı. Ya imam dediğin mihrapta olur, siz ne iş yapıyorsunuz. Bunların derdi başka ve onun için savruldular. Şu anda kaçıyorlar. Ne demiştim hatırlayın, İnlerine gireceğiz demiştim. Hepsinin inlerine giriyoruz, terör örgütünün de bunların da. Ne kararı aldık, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünüm altındaki illegal faaliyet gösteren bütün bu girişimlerin karşısındayız. Çünkü bunlar bizim birliğimize tasallut oldular. Birliğimizi bozmaya gayret ediyorlar. Onun için de bunlara asla bu fırsatı vermeyeceğiz. Sonuna kadar devam edeceğiz. Açık söylüyorum birliğimize, bayrağımızın onuruna, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına kasteden herkes bizim can düşmanımızdır.” 

“TERÖR ÖRGÜTLERİ AKREP GİBİDİR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokar. Çünkü karakterleri budur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde yaptığı konuşmada, “Birliğimizi muhafaza edemezsek geleceğimizi karartırız. Bayrağımızın onuruna halal getirirsek şehitlerimize mahcup oluruz. Vatanımızın bütünlüğünden taviz verirsek Anadolu’da, Trakya’da barınamayız. Devletimizi kaybedersek diğer her şeyimizi de kaybederiz” dedi.

“BİZ BU COĞRAFYADA SUYUMUZU KAZANDIK DA İÇTİK, EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞTÜK DE YEDİK”

"Biz millet olarak Anadolu’da çok şeyleri yaşadık, biliyoruz" diyen Erdoğan, “Cem Karaca’nın o güzel şarkısından ilham alarak söyleyelim ‘Biz bu coğrafyada suyumuzu kazandık da içtik, ekmeğimizi bölüştük de yedik. Alkışı da gördük, zaferi de. Acıyı da yaşadık, ihaneti de yaşadık. Sesimiz de oldu, sessizliğimiz de. Ama hep birlikte olduk.’ Bu şekilde dünyanın en büyük devletini kurduk. Medeniyetimizi zirveye ulaştırdık. Bu şekilde her milletten her inançtan her mezhepten insanı asırlar boyu yan yana huzur içinde barış içinde refah içinde yaşatmayı başardık” şeklinde konuştu.

“Osmanlı coğrafyasının Türkiye dışındaki topraklarında biz oradan çekildiğimizden beri sadece zulüm var, gözyaşı var, sömürü var" sözlerini vurgulayan Erdoğan, “Balkan faciasını oralarda kaybettiğimiz 2 milyon kardeşimizi unutmadık. Kuzey Afrika’nın Ortadoğu’nun Kafkasya’nın hatıraları hafızalarımızda hala canlı” dedi. Erdoğan, “Bugünkü Anadolu son iki yüzyılda yaşadığımız acıların kayıpların çektiğimiz çilelerin oralardan arta kalanların ilmik ilmik dokunmasıyla örülmüş bir vatandır. Kurtuluş Savaşı’mızı verdik, cumhuriyetimizi kurduk. Bu uğurda her türlü fedakârlığı yaptık. Ama üzerimizde oynanan oyunları maalesef bitiremedik. Biz vazgeçtiklerimizin üzüntüsünü hep içimize attık ama sahip olduklarımızdan kalanlara gözlerini dikenler emellerinden hiç vazgeçmediler” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ AKREP GİBİDİR”

"Bizim kimsenin toprağında malında mülkünde zenginliğinde gözümüz yok" ifadelerini kullanan Erdoğan, “Kimsenin de bizim üzerimiz de hesap yamasına tahammülümüz yok. Hele hele birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize saldırılmasına hiç müsamahamız yok. Perşembe günü meclisimizin açılışında ifade ettim. Terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda kendilerini taşıyanları, destekleyenleri, kullananları da sokar. Çünkü karakterleri budur. Gelin bu insanlık düşmanı örgüte karşı hep birlikte mücadele edelim. Teröre karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. İnanın bana o zaman sadece çok daha güvenli bir Türkiye değil aynı zamanda çok daha güvenli bir Avrupa’ya çok daha güvenli bir dünyaya kavuşacağız” sözlerini kullandı. 

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SANDIKTA SİZ BİTİRECEKSİNİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen “Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses” mitinginde yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinde Avrupa’daki Türk vatandaşlarına da çok önemli görevler düştüğünü ifade ederek, “Terör örgütünü sandıkta siz bitireceksiniz” diye konuştu.

“Avrupa’da yaşadığınız ülkelerdeki siyasi hayata katılımınız elbette çok önemli. Ama Türkiye’deki seçimleri de asla ihmal etmeyin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ilk defa bulundukları ülkelerde oy kullanmaya başladılar. Hamdolsun yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza oy kullanma hakkını başbakanlığım döneminde biz getirdik. Biz sağladık. Bu vesileyle cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için, aynı şekilde 7 Haziran seçimlerinde siyasi tercihinizi sandıklara yansıttığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü sizlerin demokratik haklarını kullanması bir cumhurbaşkanı olarak benim için çok çok büyük anlam taşır” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk uygulama olması sebebiyle oy verme oranının oldukça düşük düzeyde kaldığını belirten Erdoğan, “7 Haziran’da bu oran yükseldi ama yine de beklediğimiz seviyeye ulaşmadı. İnanıyorum ki 1 Kasım seçimlerinde siyasi iradenize, seçme hakkınıza çok daha güçlü şekilde sahip çıkacak sandıkları patlatacaksınız. Buna inanıyorum” diye konuştu.

“HALKININ OYLARIYLA İLK DEFA SEÇİLMİŞ BİR CUMHURBAŞKANI OLARAK MİLLİ İRADENİN ÖNEMİNİ ANLATMAK DURUMUNDAYIM”

“Tabi birileri benim bu açıklamalarımdan rahatsız oluyor olabilir. Cumhurbaşkanı bu işlere niye karışıyor diyenler olabilir” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Ben Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak, halkının oylarıyla ilk defa seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak, milli iradenin önemini her yerde anlatmak durumundayım. Ve milli iradenin en üst düzeyde tecellisini sağlamak için de elimizden gelen gayreti ortaya koymak sorundayız” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SANDIKTA SİZ BİTİRECEKSİNİZ”

“Türkiye’nin istikrar ve güven ortamına ihtiyacı olduğu bir dönemde yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde ülkemizdeki vatandaşlarımızla birlikte sizlere çok önemli görevler düşüyor” diyen Erdoğan, “Terör örgütünü sandıkta siz bitireceksiniz. İşte gördünüz 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan siyasi belirsizlik ortamı sisli havayı sevenleri hemen ortaya çıkardı. Milletimizin aldığı güç ve anayasamızdan aldığımız yetkiyle bu dönemi ülkemizin ciddi bir sıkıntıya maruz kalmasına meydan vermeden yönettik. Ülkeyi yeniden seçimlere götürdük” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTÜYLE ANLADIĞI DİLDEN KONUŞACAK İRADEYE, İMKANA, KARARLILIĞA SAHİP”

Terör örgütünü uzun süredir kolladığı eyleme geçme arayışını bu belirsizlik ortamını fırsat bilerek hayata geçirdiğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye terör örgütüyle anladığı dilden konuşacak iradeye, imkana, kararlılığa sahiptir. Bizi üzen bu süreçte verdiğimiz şehitler, hayatını yitiren masumlar, onların ailelerinin ve sevenlerinin yaşadığı acılardır. Yoksa terörün üstesinden geleceğimiz konusunda en küçük bir tereddüdümüz yoktur. Ama şu da bilinsin ki yüreğimize düşen her ateş bizi daha güçlü bir mücadele vermeye yöneltiyor. Sizler bugün burada teröre karşı, terör örgütüne karşı onun hain saldırılarına karşı terör örgütünü doğrudan veya dolaylı olarak destekleyenlere karşı duruşunuzu net bir şekilde göstererek bize ve güvenlik güçlerimize büyük bir moral verdiniz. 1 Kasım seçimlerinde de teröre karşı bu kararlı duruşunuzu sandığa yansıtarak dünyaya Avrupa’ya ve ülkemiz içindeki birtakım kesimlere tarihi bir mesaj vereceğinize inanıyorum.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.