GÜNDEM - 27 Mayıs 2015 Çarşamba 19:28

Erdoğan, canlı bağlantıyla açılışa katıldı

A
A
A
Erdoğan, canlı bağlantıyla açılışa katıldı

Ankara’da düzenlenen törenle açılışı yapılacak illere canlı olarak bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Tarım İşletme Çiftliğindeki 367 milyon TL’lik tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesinde canlı bağlantı kurulan Ceylanpınar’da Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ten yeni yatırım hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftlik içerisinde yer alan endüstriyel tesislerin Ceylanpınar’a ve tüm ülke çiftçisine hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’dan katıldığı açılışın ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ceylanpınar’da yapımı tamamlanan Harran Üniversitesi Ceylanpınar Meslek Yüksek Okulu ve 80 öğrenci kapasiteli kız yurdunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış öncesi konuşan Vali İzzettin Küçük, her gün Şanlıurfa ve ilçelerinde farklı eserlerin açılışlarını gerçekleştirdiklerini kaydederek bu eserlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Meslek Yüksek Okulu açılışının ardındansa Vali İzzettin Küçük, Ceylanpınar’da yapılan konferans salonunun açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Küçük, uzun yıllar tapu sorunuyla uğraşan Ceylanpınar’ın tapu sorununun çözüldüğünü kaydederek mesafede olmasa da hizmette Ceylanpınar’ın Şanlıurfa’ya en yakın ilçe olduğunu belirtti.

Bu ülkede iş yapmanın takdir edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Vali İzzettin Küçük, “500 metre ilerde laf yapan insanların memleketini görüyorsunuz. Sadece sözle icraat yapmaya çalışan insanların memleketini görün, birbirlerine girmişler. Eser yapmak, memleketine ve insanına hizmet etmektir önemli olan. O yüzden bu açılan eserlerin kıymetini bilelim. Bu eserlerin kıymetini en çok bilecek olan sizlersiniz. Atalarımızın dediği gibi marifet iltifata tabidir. İş yapan insanları gayrete getirin, teşvik edin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konferans salonunun açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardındansa açılışı yapılan 200 kişilik konferans salonu davetliler tarafından gezildi.

Ceylanpınar programlarında Vali İzzettin Küçük’e, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök, Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Menderes Atilla, Tigem Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilgili daire amirleri eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.