POLİTİKA - 01 Eylül 2014 Pazartesi 12:15

Erdoğan: Dinleme iddialarını konuşacağız

A
A
A
Erdoğan: Dinleme iddialarını konuşacağız

Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve ABD’nin Türkiye’yi dinlemesi ile ilgili olarak "Liderlerle bir araya geldiğimizde kendileri ile açık net konuşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı iddialarına ilişkin bu sabah gerçekleştirilen operasyonla ilgili, "Bildiğiniz gibi bu bir sürecin devamı. Belki burada ortaya çıkacak bilgi ve belgelerle yeni dalgalar da olabilir. Süreci takip ediyoruz” dedi. 

KKTC seyahati öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in 30 Ağustos resepsiyonundaki açıklamaları ile ilgili olarak, “Biz bunları sayın genel kurmay başkanımızla haftalık olağan toplantımızda görüşürüz” dedi.

Paralel yapı iddialarına ilişkin sabah saatlerinde düzenlenen operasyona ilişkin soruları da yanıtlayan Erdoğan, “Bildiğiniz gibi bu bir sürecin devamı. Bundan önce yapılan iki dalgadan sonra verilen ifadelerle beraber yeni yeni süreç ortaya çıkıyor. Bu da sürecin devamı. Bu bir sondur denilemez. Belki burada ortaya çıkacak bilgi ve belgelerle yeni dalgalar da olabilir. Süreci takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve ABD’nin Türkiye’yi dinlediği haberlerine ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:

“Bundan önce Amerika Almanya’yı dinlemişti. Şu anda Türkiye ile bu süreci liderlerle bir araya geldiğimizde kendileri ile açık net konuşacağız. Şunu açıkça söyleyelim. Dünyada istihbaratı güçlü olan ülkelerin farklı ülkeleri dinlememe diye bir şeyi yoktur. Bunu hepimizin bilmesi lazım. Bunu hepsi yapıyor. Bu konuda neyi nasıl yaptıkları, neyi deşifre ettikleri önemli. Önümüzde NATO zirvesi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu var. Buralarda liderler olarak aramızda bu konuyu konuşacağız. Öyle zannediyorum ki dünya barışını tehdit eden bu tür açıklamaları bundan sonra daha kontrol altına almaları gibi bir durumları olabilir.” 

TUNCER CENGİZ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir