POLİTİKA - 27 Mart 2015 Cuma 02:16

Erdoğan: 'Ermenistan'dan izin mi alacağız'

A
A
A
Erdoğan: 'Ermenistan'dan izin mi alacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu yıl biz Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Kalkıp da bunun için Ermenistan'dan izin mi alacağız. Bunun tarihi belli, her şeyi belli. Kara savaşlarının 100. yıl dönümünün Ermenistan'ın yapacağı törenlerle uzaktan yakından alakası yok. Onlar tam aksine bu işi bizim tarihimize endekslediler.' dedi

France24 televizyon kanalının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermenistan'la bir anlaşmazlık var. 1915 olaylarının kutlanması, yıldönümüyle ilgili olarak Ermenistan Cumhurbaşkanı sizi bu anma etkinliklerini sabote etmekle suçluyor. Çünkü siz de aynı tarihlerde Türkiye'de 24 Nisan'da kendi töreninizi düzenliyorsunuz. Açıkça Ermenistan'ın bu girişimini sabote ettiğinizi söylüyor, siz ne dersiniz?" şeklindeki soruya da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar Türkiye ile Ermenistan arasındaki sıkıntılarda olumlu adımları hep biz attık. Ermenistan hiçbir zaman olumlu adım atmamıştır. Biz hep barış elimizi uzattık ama elimiz havada kaldı. Geçen yıl 23 Nisan'da benim yine yayınladığım bir mektubum vardı. Bilmiyorum haberiniz var mı, bu mektup çok olumlu cevaplar aldı ama aynı olumlu cevabı Ermenistan'dan alamadım. Şimdi bu yıl biz Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Kalkıp da bunun için Ermenistan'dan izin mi alacağız. Bunun tarihi belli, her şeyi belli. Kara savaşlarının 100. yıl dönümünün Ermenistan'ın yapacağı törenlerle uzaktan yakından alakası yok. Onlar tam aksine bu işi bizim tarihimize endekslediler. Bizim hiç böyle bir derdimiz yok. 24 Nisan'da biz dünya barışına katkı sağlayacak, 18 Mart'ta Başbakanımızın katıldığı, şimdi 24 Nisan'da da benim ev sahipliğini yapacağım bu törenlerle 23 Nisan'da Barış Zirvesi'yle mesajlarımızı vereceğiz. 24 Nisan'da Çanakkale'de mesajlarımızı vereceğiz. 25 Nisan'da da misafirlerimiz şafak ayinleriyle bu mesajı dünyaya verecekler" ifadelerini kullandı.

SİNAN USLU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti. 57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. 67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0 Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90) Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerem Ay Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1) Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Arda Ünyay, Cephas, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Goller: Ernest Muçi (dk. 18), Jackson Muleka (dk. 67) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Jonas Svensson, Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş) Nihad Mujakic, Kitsiou (MKE Ankaragücü)