POLİTİKA - 29 Temmuz 2016 Cuma 23:47

Erdoğan: ' Hakkımdaki davaları geri çekiyorum'

A
A
A
Erdoğan: ' Hakkımdaki davaları geri çekiyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir kereye mahsus şahsıma yapılan hakaret davalarını geri çekiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye üzerine yapılan hesapların tamamının 15 Temmuz’da geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ve şehitleri anma programında konuşan Erdoğan, "O gece yaşanan ve pek azı kameralara, objektiflere yansıyan manzaraların her biri, Türkiye’nin ekonomik, siyasi, sosyal, terör yoluyla diz çökmesini bekleyenlerin kafasına birer balyoz gibi indi. 81 vilayeti ve 79 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye, bir ve beraber olarak 40 yıllık hazırlığı, 40 yıllık birikimi, 40 yıllık sinsi hesabı 20 saate kalmadan yer ile yeksan etti. FETÖ terör örgütünün mazisi 40 yıl. 40 yıldır bunlar işte bugüne ulaşmak için çalıştılar" dedi.

237 şehidin her birinin adının yaşatılacağını söyleyen Erdoğan, "237 şehidimizin her birinin adını aynen Çanakkale Şehitleri’nde olduğu gibi anıtlaştıracağız. İnşallah kurumlarımızla anıtlaştıracağız, inşallah aynı zamanda İstanbul’da Boğaz Köprüsü’nden çıkar çıkmaz Anadolu yakasındaki tepe noktada, orada anıtlaştıracağız. Ankara’da hemen Külliyemizin karşısında, orada anıtlaştıracağız ve okullarımıza isimlerini vermek suretiyle anıtlaştıracağız ve kalıcı kılacağız" ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sürecinde dahi hukuktan en küçük bir taviz verilmediğini ifade eden Erdoğan, atılan her adımın kanunlara uygun olduğunu kaydetti. Erdoğan, halkın idam taleplerine de parlamentoyu adres gösterdi.

Erdoğan, şahına yönelik yapılan hakaretleri bir kereye mahsus affettiğini ve davaları çektiğini de sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.