POLİTİKA - 30 Ağustos 2015 Pazar 10:11

Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı

A
A
A
Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıl kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Yıldırım Tuğrul Türkeş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Milli kulesinde Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Erdoğan şunları kaydetti:

“Büyük Zaferin 93. yıldönümüne ulaştığımız bugün, bizlere emanetin olan Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Büyük Zafer’de ve o güne kadar geçen süreçte, inancı ve iradesiyle tarihi bir mücadele veren Zat-i aliniz başta olmak üzere, Büyük Millet Meclisi mensupları ile erinden subayına kadar tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor. Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir.

Anadolu’nun düşman işgalinden kurtarılması ve yeni devletimizin kuruluşu sürecinde mücadele veren şehitlerimize ve gazilerimize, bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Milletimiz ve onun bağrından çıkan güvenlik güçlerimiz emanetine sahip çıkıyor. Ruhun şad olsun.” 

YENİ BAKANLAR DA TÖRENE KATILDI

 Büyük Zafer’in 93. yıl dönümü dolayısıyla ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Düzenlenen törene seçim hükümetinin HDP'li iki bakanı da katıldı. 

30 Ağustos için ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Törende, seçim hükümetinde yer alması tartışmalara neden olan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de devlet erkanında yerini aldı.
Ayrıca kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alan eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Halkların Demokratik Partili Bakanlar, AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan da törene katıldı. 

AHMET UMUR ÖZTÜRK - İBRAHİM BERAT YILMAZ - MUSTAFA APAYDIN - ONUR EMRE DURAK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir