GÜNDEM - 12 Ağustos 2017 Cumartesi 14:11

Eren’in köyünde hüzün

A
A
A
Eren’in köyünde hüzün

Terör örgütü mensupları tarafından dün bir astsubay ile birlikte Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden babasının Köprüyanı mahallesindeki mezarının yanına defnedilecek.

Türkiye Eren’i önce Maçka ilçesinden gelen şehit haberi ile ardından da sosyal paylaşım sayfasında şehit olmadan 2 ay önce yaptığı ‘Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ mesajı ile tanıdı. Bu mesajı ile Türkiye’de gündem olan Maçkalı Eren Bülbül’ün bu sözü bugün Türkiye’de en çok konuşulan konu oldu. ‘Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın’ sözü gazetelerin manşetlerini, televizyonların ekranlarını ve sosyal medya kullanıcılarının da sayfalarını süsledi.
Babası Köprüyanı mahallesinin eski muhtarı olan Hasan Bülbül’ü geçtiğimiz yıl kaybeden ve 8’i kız olmak üzere 13 kardeş olan Eren Bülbül, Maçka İmam Hatip Lisesi öğrencisiydi. 2 gün önce Köprüyanı mahallesindeki evlerine annesi Ayşe Bülbül ve kardeşleri ile yaylada olduğu sırada terör örgütü mensupları camı kırarak içeri girmiş ve evden yiyecek çalmışlardı. Eren, bu ihbar üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerine mahalledeki evlerini göstermeye giderken hain pusuda Hataylı Jandarma astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 16 yaşında şehadet şerbeti içerek belki de Türkiye'nin en genç şehitlerinden biri olan Eren Bülbül için mahallede babasının mezarının yanında mezar kazıldı, köydeki teröristlerin girerek erzak çaldığı evine ve ilçe merkezindeki bir çok binaya Türk bayrağı asıldı. Maçka Belediye binasına ise Eren’in fotoğrafının yer aldığı "Eren Bülbül Maçka seni unutmayacak. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun" yazılı afiş asıldı. Bülbül, bugün Maçka Merkez Camisi'nde ikindi namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak.

O acı anları anlattılar
Köyde acı olayın yaşandığı yerde hala dünkü çatışmanın izleri görülürken, dayısı Ali Solak ve akrabası Murat Bülbül dün yaşadıkları o anları anlattı. Silah seslerini duyar duymaz tüfeğini alarak çatışmanın yaşandığı bölgeye gittiğini belirten Murat Bülbül “Çok acı bir olay yaşadık. Benim evim hemen aşağıda olay yerine yakın. Misafirlerim vardı kapıda sohbet ediyorduk. Buralarda daha önce terör söylentisi olduğundan dolayı asker polisin burada olduğunu zaten biliyorduk. Az sonra bir çatışma sesi geldi. O şahıslar yukarıdan aşağıya doğru tarama yaptılar. Benim evden olay yeri görünüyor. Baktım bir kişi buradan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Ben hemen koştum sırta çıktım. Yardım çağrısında bulundum. Ambulans çağırmamızı istediler. Yaralıları taşıdık. Sivil arkadaş ben önce onu tanımadım sonra benim birader tanıdı. Aynı zamanda akrabamız olur Eren. Sırtımda ambulansa kadar taşıdım. Yol kötü olduğu için ambulans buraya geç ulaştı” dedi.
Öte yandan Özel Harekat Polisleri bölgede zırhlı araçlarla terör unsurlarını arama tarama çalışmalarını sürdürürken, çatışma sonrası şuana kadar herhangi bir sıcak temasın sağlanmadığı öğrenildi.

Bekir Koca - Ozan Köse 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı Hırvatistan’da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Avrupa 2.’si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde’ye döndü. Hırvatistan’da gerçekleştirilen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda ay yıldızlı forma ile mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı. Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde karşılanan milli sporcu Kılınç’ı, antrenörü ve ailesini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü İlket Ötgünlü, ”Daha önce iki kez Türkiye şampiyonu olan Emine Kılınç ülkemizi ve ilimizi en güzel şekilde temsil ederek Avrupa 2.’si oldu. İnşallah bu başarısı daha da artarak devam edecek. Kendisini tebrik ediyorum" dedi. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen milli sporcu Kılınç yaptığı açıklamada heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek, "Zorlu bir yarıştı, ben elimden gelen her şeyi yaptım. Abdurrahman hocam sayesinde Avrupa ikinciliği oldu. Şampiyonluk istiyordum ama nasipte bu bu varmış. Dünya şampiyonası var önümde, daha iyi çalışacağız" diye konuştu. Milli sporcunun annesi Fatma Erdoğan ise, "Bize duygu mutluluğu, bu sevinci yaşattığı için çok gururluyuz. Daha çok genç, ileride çok başarılı günleri olacak. İnanıyorum ve çok güveniyorum. Hocalarının da desteğiyle daha çok güzel günlere geleceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Antrenörü Abdurrahman Özben, milli sporcunun sakatlık yaşadığını buna rağmen güzel mücadele ettiğini belirterek diğer şampiyonalara çok daha sıkı hazırlanacaklarını söyledi.
Bursa "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dağ-Der) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayramlaşma Danışığı’nı bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Dağ-Der tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Bayramlaşma Danışığı DAĞDER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve dernek üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın meşaleler ve davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. “Dağlılar ilk kez birlik iradesi gösterdiler” Programın açılış konuşmasını yapan Dağ-Der Genel Başkanı İsmail Aydoğdu yerel seçimlerde dağ yöresinin birlik olduğunu ifade ederek, “31 mart itibari ile yerel seçimler yapıldı. Şubat’ın 15’inden itibaren geçen süre içinde derneğimizde yerel seçim gündemi oluşturuldu. Dağ-Der doğal olarak tüm partilerin iltifatına tabii oldu. Bize göre güzel bir süreç geçti. Ama asıl güzellik şu ki dağlılar ilk kez bir birlik iradesi gösterdiler ve geçmişte 2 dönem Dağ-Der Genel Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönem milletvekilliği yapmış ve Osmangazi Belediyesi’ne aday olmuş bir hemşerimizin etrafında birleşti. Bugün de Osmangazi Belediye Başkanı olarak aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Dertlerimiz ile değil, değerlerimiz ile gündeme gelmek isteyen bir derneğiz. Öncelikle biz hem yaşadığı coğrafya hem de 700 yıllık tarihi geçmişi itibari ile öncelikle Bursalıyız. Dolayısıyla Bursalı olmayı önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. “Dağ yöresinin hizmet anlamında alacağı var” Geçmişte dağ yöresine yapılan hizmetlerin eksik kaldığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yöremizin ve yöre insanımızın hizmet anlamında alacağı var. Yöremiz insanı burada 700 yıldır yaşamasına rağmen gerçekten hak ettiğini alamadığını düşünüyoruz. Sadece ben değil yöre insanı da böyle düşünüyor. Bu yerel seçimde de sizlerin büyük desteği ile Allah nasip etti bu dönem Osmangazi Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme fırsatı verdi. Hepimizi Allah utandırmasın, mahcup etmesin. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun ve işimizin kolay olmadığının farkındayız. Bu durumu bilerek yola çıktık ve çok çalışma sözü ile bunun da üstesinden geleceğiz. Yeni bir yönetimiz, biraz zamana ihtiyacımız var. Yönetim kadroları oturduktan sonra ve işleyişe hakim olmamız ile beraber Bursa’ya, dağ yöresine, Osmangazi’ye hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. Programın sanatçı Mehmet Çetin konseri ile devam etti.