POLİTİKA - 30 Temmuz 2014 Çarşamba 13:34

Eroğlu: ‘Paralel uykudan uyansınlar’

A
A
A
Eroğlu: ‘Paralel uykudan uyansınlar’

Paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan polislerle ilgili açıklamalarda bulunan Eroğlu, “Bazı dini hususları istismar ederek kendi kendilerine birtakım insan üstü pozisyonlarda göstermek isteyenlere karşı uyanık olsunlar, paralel uykudan uyansınlar” dedi.

Paralel yapıya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan polislerle ilgili açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu bir casusluk hadisesidir. Alt kademedekiler lütfen bazı dini hususları istismar ederek kendi kendilerine birtakım insan üstü pozisyonlarda göstermek isteyenlere karşı uyanık olsunlar, paralel uykudan uyansınlar” dedi. 

Bakan Eroğlu, bayramlaşma ziyaretleri kapsamında dün geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, programına Başmakçı Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma töreni ile devam etti. İlçede gerçekleştirilen törende vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu, burada Başmakçı Gül Üreticileri Kooperatifi tarafından tankerle sıkılan gül suyu ile karşılandı.

Bayramlaşma konuşmasının ardından program bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak, ‘Paralel Yapı operasyonları’ konusuna değindi. Bakan Eroğlu, operasyon kapsamında dün en son 11 polisin tutuklandığı operasyonla ilgili şunları söyledi:
“Herkesin, devlet memuru olan, ister polis olsun, ister başka devlet memuru olsun kanuna ve mevzuata uygun hareket etmesi lazım. Eğer kanun dışı bir takım işler yapıyorsa yani bir casusluk dinlemesi yapıyorsa, ki dinleme yapıyor icabında bir Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve ya herhangi bir bakanımızın yabancılarla, yabancı bakanlar ile görüşmelerini kayda alıyor. Peki bunları kimlere servis yapıyor. Bunları bilebiliyor muyuz? Dolayısı ile bunların maalesef pek çoğu bilerek ve ya bilmeyerek yabancı istihbarat teşkilatlarının piyonu durumuna düşmüştür. Bu bir casusluk hadisesidir. Dolayısı ile tabii burada mahkemeye intikal ettiği için bizim fazla bir şey söylememize gerek yok. Keşke olmasaydı diyoruz ama neticede devlet paralel bir yapıya asla müsaade etmez. Bunu herkes böyle bilsin, herkes ayağını denk alsın. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, birkaç tane böyle çapulcuya pabuç bırakacak yapıda değildir. Dolayısı ile tabii burada alt tarafta, alt kademede samimi insanlar var hakikaten onlarında bu hadiseleri görüp lütfen uyanmaları lazım. Uyanmaları gerekiyor. Yani onlara da özellikle uyanmalarını, derin uykudan uyanmalarını, pareler uykudan uyanmalarını ben rica ediyorum çünkü alttaki insanlar, alt kademe, taban diyelim tamamen samimi insanlar. Onlar bu şekilde lütfen birtakım istismar ederek bir şekilde, bazı dini hususları istismar ederek kendi kendilerine birtakım insan üstü pozisyonlarda göstermek isteyenlere karşı uyanık olsunlar, bunu rica ediyorum. Devlet, tabii mahkemeler gereğini yapacaktır. Bir şekilde suç işleyen varsa bunun cezasını verir ama masum insanlar varsa beraat eder.”

“ANA BABALAR ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKSIN”
Bakan Eroğlu, bir gazetecinin yurt genelindeki baraj, gölet ve sulama kanallarında gün geçtikçe aratarak devam eden boğulma olayları konusunda sorduğu soruyu da yanıtlayarak, “Bizim bütün göletlerin etrafını çevirmemiz söz konusu değil, dünyada böyle bir uygulama yok. Dolayısı ile burada vatandaşlarımızın çok hassas olması lazım. Biliyorsunuz en son Afyonkarahisar’da da inşa ettiğimiz şehidimiz Yavuz Öztürk Göleti’nde 2 genç hanım boğuldul. Bilhassa yeni yapılan göletlerin etrafındaki zemin yumuşaktır, bataklık gibidir. Kati süratle girilmemesi lazım. Hatta biz bu konuda bazı yerlere çocukların girebilecekleri emniyetli havuzlar yapmayı planlıyoruz. Yani burada vatandaşlar dikkat edecek. Şehir içindeki bazı derelerin kenarlarında ve açık kanalların kenarlarında da korkuluklar yapıyoruz ama korkulukları aşarak çocuklar tekrar giriyor çünkü o kanallarda büyük bir akıntı var. O akıntıyı karşı dayanamazlar yani çünkü su akıyor, gerçekten yani 1-2 metre/saniye hızla, en az 0,5 metre/saniye hızla su bir yerden bir yere akıyor. Dolayısı ile kanallara çocukların girmemesini rica edeceğim, eğer talep varsa biz kanalların yanında hemen küçük havuzlar yaparak çocukların oraya girmelerini temin edebiliriz. Bu şekilde talepte bulunuyorlarsa bunu yapıyoruz zaten. Bunu özellikle rica ediyorum, dikkat edilsin, yani girmesinler. Tabii burada ana babalara büyük önemli vazife düşüyor. Çocuklara hakikaten bu konuda sahip çıkmaları ve onları uyarmaları lazım” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir