ASAYİŞ - 24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:31

Eşini öldüren sanık hakkında bir de 'sapıklık' iddiası

A
A
A
Eşini öldüren sanık hakkında bir de 'sapıklık' iddiası

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, hükümlü bulunduğu cezaevinden izinli çıkıp boşanma davası açan eşi Simge Alay'ı pompalı tüfekle öldüren, 4 ay kaçtıktan sonra tatil yaptığı Muğla'da yakalanan Kadir Alay'ın yargılanmasına devam edildi. Simge Alay’ın kardeşi 14 yaşındaki A.K., "Sanık Kadir ile ablam Simge evlendiklerinde, sanık benimle anneme bakıp görüntü çok güzel demişti. Sapıklık maksadıyla bunu söyledi. Sanık, evlilikleri boyunca hem ablamı hem de bizi ölümle tehdit ediyordu" dedi.

Davaya konu olan olay, 25 Nisan 2016 günü, Payamlı Mahallesi 5001 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilk evliliğinden iki çocuk dünyaya getiren Simge Alay (23), şiddet nedeniyle eşinden boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge Alay ailesinin karşı çıkmasına rağmen Kadir Alay (47) ile evlendi. Simge Alay’ın hayatı, ikinci evliliğinin ilk günlerinden itibaren iddiaya göre gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü. Bu süreçte karnından bıçaklanan Simge Alay, korktuğu için şikayetçi olamadığını ileri sürdü. İddiaya göre şiddetin artmasıyla birlikte dayanamayan Simge Alay, eşi Kadir Alay'a boşanma davası açarak, şikayetçi oldu. Kadir Alay’a mahkeme uzaklaştırma cezası verirken, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen Alay tutuklandı. Kadir Alay, kısa süre önce hapis yattığı cezaevinden izinli çıktı. Bundan habersiz olan Simge Alay ve Hakan Ç. adlı kişi, Kadir Alay’ın pompalı tüfekle saldırısına uğradı. Simge Alay olay yerinde hayatını kaybederken, Hakan Ç. yaralandı. Olaydan sonra kaçan Kadir Alay, jandarmanın takibi sonucu olaydan yaklaşık 4 ay sonra Muğla'da tatil yaparken 22 Ağustos’ta yakalandı. Hazırlanan iddianamede Kadir Alay hakkında 'tasarlayarak eşini kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından biri ağırlaştırılmış iki kez ömür boyu hapis cezası istendi. Sanığa yardım ettikleri iddiasıyla da tutuksuz sanıklar Münir B., Faruk Ş., Üzeyir K., Aykan K. ve Miyase D. hakkında da ’suçluyu kayırma’ suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Baldızına ve kayınvalidesine sapıklık yaptı iddiası

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4. celsesi görülen duruşmaya tutuklu sanık Kadir Alay, tutuksuz sanıklar Münir B., Faruk Ş., sanıkların avukatları, Simge Alay'ın annesi Fevziye ve babası Arif Korucu ile avukatları Seda Ayaz Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatı Emine Şentügekçi ve Hakan Ç. katıldı. Tanık olarak dinlenecek olan Simge Alay’ın kardeşi 14 yaşındaki A.K. ifade vermeden önce ailenin avukatı Seda Ayaz Aksoy, A.K. ifade verirken salonun boşaltılmasını talep etti. Mahkemeye heyeti talep doğrultusunda mahkeme salonu boşalttı. A.K. ifadesinde, ''Sanık Kadir ile ablam Simge evlendiklerinde, sanık benimle anneme bakıp görüntü çok güzel demişti. Sapıklık maksadıyla bunu söyledi. Sanık, evlilikleri boyunca hem ablamı hem de bizi ölümle tehdit ediyordu. Neden tehdit ettiğini bilmiyorum. Ancak en sonunda ablamı öldürdü. Ablam, sanıktan koktuğu için ayrılmıştı. Evlilikleri sırasında, sanık Kadir ablamı bıçaklamıştı. Öldürme olayı ile bir bilgim yoktur'' dedi.

Tutuklu yargılanmaya devam

Sanık Kadir Alay ise söz alarak, ''Ben olayı tasarlayarak yapmadım. Olay yerine eşimle konuşmak için gittim. Benim olay yerine gitme amacım onlara zarar vermek, ateş açmak değildi’’ diye konuştu.
Duruşma savcısı sanık Kadir Alay’ın tutukluluğunu talep etti. Mahkeme heyeti, eksik dosyaların giderilmesine, sanık Kadir Alay'ın tutukluluğuna karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Atakan Şen

GÜNÜN ÖZETİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Pençe Kilit Operasyonunda şehit olan Mustafa Sezer’in adı kütüphanede yaşatılacak Zonguldak’ta şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer’in anısına Erdemir Anadolu Lisesi’nde kütüphane açıldı. 2023 yılında Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Zonguldaklı asker Mustafa Sezer şehit düştü. Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, şehidin anısı yaşatmak amacıyla kütüphane oluşturmaya karar verirdi. Ardından Cinal, sosyal medyada üzerinden şehit için kitap kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin kitap toplandı. Toplanan kitaplarlarla Erdemir Anadolu Lisesinde şehit piyade uzman çavuş Mustafa Sezer kütüphanesi oluşturuldu. Şehit Mustafa Sezer kütüphanesi bugün törenle açıldı Kütüphane açılışına, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, İl Kütür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, babası Mehmet Emin Sezer, kardeşleri Kerim Sezer, Yakup Sezer ve eşi Aleyne Sezer ve Şehit Sezer’in arkadaşı Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış öncesinde Vali Yardımcısı Mehmet Türk, şehit ailesine plaket takdim etti. Projenin mimarı olan Bartın Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi öğrencisi Merve Cinel, “Şehidimiz Mustafa Sezer, 1995 yılında Zonguldak Kozlu’da doğdu. Öğrenim hayatını Kozlu İlkokulu ve ardından Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Görevine 2016 yılında başlayan Mustafa Sezer, evli ve bir çocuk babasıydı.Şehit Mustafa Sezer, 9 Ağustos 2023 tarihinde vatan borcuna canını, hayallerini feda etti. Kütüphane açılışı sonrasında kütüphaneyi gezen şehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, göz yaşlarına hakim olamadı.Anne Sezer açılış boyunca güçlükle ayakta durabildi.
Gaziantep Şahinbey’de fide dağıtımı devam ediyor Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz günler içerisinde dağıtımına başladığı fide dağıtımını Yeşilköy Mahallesi’nde devam ettirdi. Çiftçilere 7 yıldır buğday, arpa tohumu, gübre, hayvan yemi, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, çiftçilere dağıtımına başladığı fide dağıtımını Yeşilköy Mahallesi’nde sürdürdü. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşilköy Mahallesi’nde düzenlenen törende çiftçilerle bir araya gelerek sohbet etti. “Çiftçimizin yanındayız” Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçinin her zaman yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi noktasında sürdürülebilirliği sağlamak, boş alan bırakmayarak illerin kendi kendine yetmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunması doğrultusunda çiftçilere vermiş olduğumuz desteği arttırarak sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günler içerisinde çiftçilerimize fide desteği dağıtımımıza Kapcağız Köyü’nde başlamıştık. Dağıtımımızı Yeşilköy Mahallesi’nde devam ettiriyoruz. Şahinbey ilçemize ekilmedik alan bırakmadık. Çiftçimize en iyi tohumu, en iyi gübreyi temin ediyoruz. Şu ana kadar belediyemizin sağladığı destek 1 milyar liraya ulaştı. Çiftçilerimizin üretimini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Karabük Başkan Değirmenci, “Bu sendikayı Türkiye’nin en büyük sendikaları arasına taşıma mücadelem devam edecektir” Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci Karabük’e gelerek bir dizi temaslarda bulunup, ziyaretler gerçekleştirerek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Karabük’e gelen Başkan Değirmenci, kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Değirmenci daha sonra Özçelik-İş Sendikası Karabük şube yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Temsilciler Meclis’i toplantısına da katıldı. Değirmenci ve Şube Başkanı Kenan Yılmaz, toplantıda sendikanın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin sendikanın Karabük teşkilatına kritik mesajlar verdi. Toplantıda “Karabük ve buradaki teşkilatımın, sendikam ve şahsım için ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz” diyerek sözlerine başlayan Değirmenci, “Karabük’teki sendikal kültür, geçmişten bugüne Karabük’ün sendikal mücadelesi takdire şayandır. Karabük’ü hiçbir zaman, ne sendikamızdan ne de kendimizden ayrı düşünmedik, düşünemeyiz.” ifadelerini kullandı. Değirmenci, “Bu nedenle sendikamızın geleceğe güvenli yürümesinde, sevk ve idaresinde, sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacım vardır. Sizlerin ve sendikamın da şahsıma ihtiyacı olduğu müddetçe, ben de sizin önünüzde yürümeye, genel başkanlığın yanında ağabeylik yapmaya, yol gösterici olmaya devam edeceğim. Geçmişte ödediğimiz bedelleri, bugün de yarın da ödemeye hazır bir şekilde, liderliğinizi yapmaktan şeref ve onur duyarak, bir elimde HAK-İŞ, bir elimde Özçelik-İş, göğsümüzde Türk bayrağıyla, aklımızda emekçilerle, alnımızda da secde iziyle sizlerle yol yürümeye devam edeceğim. Gözümü budaktan sakınmadan, bir lidere yakışır şekilde, teşkilatımı o’cu, bu’cu diye ayırmadan, herkesi kucaklayarak yol yürüyeceğim. Sizlerin desteği ve dualarıyla daha gidecek çok yolumuz, söyleyecek çok sözümüz var.” diye konuştu. KARDEMİR, KARDÖKMAK VE KARÇEL’deki üyeleri yakından ilgilendiren ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ uygulamasının hayata geçirilmesinin de büyük başarı olduğunu ifade eden Değirmenci, “Üyelerimizin anlaşmalı özel hastanelerde muayene ve tedavi olabilmeleri için bu uygulamanın bir an evvel hayata geçirilmesi istiyorduk. Karabük’e yaptığımız ziyaretler kapsamında görüştüğümüz KARDEMİR Yönetimiyle ile üyelerimizin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamına alınması konusunda anlaşmaya vardık. Üyelerimize büyük fayda sağlayacak olan ve KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında tarihi bir kazanım olan bu uygulamanın başta üyelerimiz olmak üzere işyerimize, sendikamıza hayırlı olsun” dedi. Sendikada bir hedefi, hayali ve ideali olduğunu anlatan Değirmenci şunları söyledi: “Bu sendikada bir hedefim, bir hayalim, bir idealim var. Bugün geldiğimiz noktada, sendikamızın tarihinde, adeta kendimizle yarışıyoruz. Sendikamız, bugün kurulduğu günden bu yana, üyesi sayısı bakımından olsun, maddi imkânları açısından olsun, en zirve noktaya ulaşmış olsa da, tek başıma kalsam da, bu sendikayı Türkiye’nin en büyük sendikaları arasına taşıma mücadelem devam edecektir. Bugünkü zirvenin, bugünkü başarımızın bana yetmediğini söylemek istiyorum. Ben başarıya doymayan bir adamım. Üyelerimiz için, sendikamız için en iyisi, en güzeli olsun istiyorum. Bunun yapmak için de gerekirse gövdemi ortaya koyarım. Kanımın son damlasına kadar mücadelemi veririm.” Toplantıda konuşma yapan bir diğer isim olan Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ise, şube olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Temsilcilerin de söz alarak görüşlerini dile getirmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.