ASAYİŞ - 24 Mart 2018 Cumartesi 15:54

Eski kocaya ormanda kafasına silah dayayıp zorla senet imzalattılar iddiası

A
A
A
Eski kocaya ormanda kafasına silah dayayıp zorla senet imzalattılar iddiası

Antalya’da karısından kendisini aldattığı için boşanan adam, eski eşinin tuttuğu 4 kişinin kendisini ormanda darp ederek zorla nafaka senedi imzalattığını iddia etti. Emrah Ç., "Yurt dışında da yaşamaya razıyım. Yeter ki beni bu kadından kurtarın" diyerek yardım istedi.

15 yıllık evlilikleri 3 yıl önce boşanmayla noktalanan çiftin nafaka kavgası, tehdit ve kaçırma iddialarıyla karakolluk oldu. Mersin’den Antalya’ya taşınan 33 yaşındaki Emrah Ç., 15 yıl evli kaldığı Ceyda G.'den 3 yıl önce boşandı. Mahkeme 2 çocuğun velayetini anneye verdi. Genç kadın bir süre sonra nafaka davası açtı. Emrah Ç. ise işsiz olduğunu ve nafaka ödeyemeyeceğini söyledi. Emrah Ç.'nin iddiasına göre, Ceyda G. adam tutup eski eşini kaçırttı. Tanımadığı 4 kişi eski kocayı ormana götürüp darp etti ve başına silah dayayarak senet imzalattı. Nafakayı kabul etmesi için tehdit edilen Emrah Ç., daha sonra şehir merkezine yakın bir noktaya bırakıldı. 

Eski kocaya ormanda kafasına silah dayayıp zorla senet imzalattılar iddiası

Yaşadığı korkuyla mahkemede nafakayı kabul ettiğini söyleyen Emrah Ç., aynı kişiler tekrar tehdide başlayınca ikinci eşi Gamze Ç. ile birlikte Antalya'ya kaçtı. Emrah Ç.'nin iddiasına göre başkasıyla evlenip Antalya'ya taşınan eski eşi, burada da izini buldu. Yeniden tehdit telefonları ve mesajları almaya başladığını söyleyen Emrah Ç., CİMER'e başvurarak yaşadıklarını anlattı. Polise giderek şikayetçi olan eski koca için koruma kararı verilirken, Ceyda G.'ye de eski eşiyle iletişim yasağı konuldu. Tehdit mesajları devam edince bu kez İnsan Hakları Kurulu'na başvuran Emrah Ç., "Devletimizden yardım bekliyorum. Beni kurtarın" dedi. Emrah Ç. bir yıldır göremediği iki çocuğunu görmek için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da yardım istedi.

Eski kocaya ormanda kafasına silah dayayıp zorla senet imzalattılar iddiası

"Beni 4 kişi ormana kaçırdı" 

3 yıl içerisinde psikolojisinin çok bozulduğunu ve birçok şeyi hatırlamakta zorluk çektiğini ifade eden Emrah Ç., "Eşim beni şuan evli olduğu kişi ile aldattı. Ben de buna dayanamadım ve boşandım. Benim durumumu bekliyordu. Benim ömrüm boyunca kazandığım her şeyimi elimden aldı. Beni 4 kişi ormana kaçırdı. Nafaka davası açıldığını ifade ederek zorla bana senet imzalattılar. Beni konuşmamam yönünde tehdit ettiler. Beni tehdit etmeye devam ediyor. Bende CİMER, BİMER başta olmak üzere her yere suç duyurusunda bulundum. 1 yıl benim işsiz kalmama sebep oldu" dedi.

"Kabul etmezsem şu anki eşime araba ile çarparak öldüreceklerini söylediler" 

Ormanda kafasına silah dayadıklarını iddia eden Emrah Ç., "Eğer hazırlanan nafaka senedini kabul etmezsem şu anki eşime araba ile çarparak öldüreceklerini söylediler. Ben eşimi alarak ikinci mahkemede kaçtım. Beni mahkemeye zorla götürdüler. Her bir şeye bana evet dedirttiler. Biz normalde ayrılırken anlaşmalı boşandık. Benden nafaka ya da başka bir şey istemedi. Ben ayda 300 TL ile evimin geçimini sağlıyorum. Daha sonra Antalya’ya kaçtım burada da aynı tehditler devam etti. Beni kurtarın artık. Yeter. Ben kuru soğan da yer geçinirim. Yeter ki benden uzak tutsunlar. Gerekirse ben yurt dışında yaşamaya da razıyım" ifadelerini kullandı.  

Suat Metin - Ertuğrul Gün

Eski kocaya ormanda kafasına silah dayayıp zorla senet imzalattılar iddiası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Mardin’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kılıçlar Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, kentte 2024 yılı 1. dönem itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 294 projenin uygulandığını kaydetti. Bunlardan 24 projenin tamamlandığını, 99 projenin devam ettiğini, 171’inin ise etüt proje aşamasında olduğunu aktaran Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 47 milyar 650 milyon 859 bin lira olduğunu, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle 1 milyar 95 milyon 940 bin lira harcama yapıldığını bildirdi. Kamu yatırımlarını koordineli bir şekilde hızlı ama kaliteli yapılması için talimat veren Akkoyun, "Mardin’i daha yaşanabilir daha güzel yere getirebilmek için gayret ediyoruz. Valilik olarak vatandaşa faydası olacak her türlü işlerde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Zamana çok dikkat etmemiz lazım. Bir kamu hizmeti zamanında gitmesi gerekiyor. Geciktirmeyelim, zamana yaymayalım. Bir işi hızlı yapayım derken de kaliteden ödün vermeyelim. Bir işi hem hızlı yapacağız, hem kaliteli yapacağız. Bütün kurumlar koordinasyona önem versinler" dedi. Toplantı, yatırımcı kuruluşların yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”