EKONOMİ - 31 Ocak 2015 Cumartesi 09:57

Et fiyatına kestane

A
A
A
Et fiyatına kestane

Gaziantep’te kestane satıcıları, kestane fiyatının pahalı olmasından şikâyet ederken, kentte kestane et fiyatına satılıyor.

Kış aylarının lezzetli yiyeceği olarak bilinen kestane, Gaziantep’te karaborsaya düştü. Gerek besin değerleri ve gerekse kalori değeri açısından yüksek değerlere sahip bir besin maddesi olan kestanenin karaborsaya düşmesinden dolayı kestane satıcıları bir hayli dertli. Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırırken, kestane satıcıları alıcı bulmakta bir hayli zorluk çekiyor.

ET FİYATINA KESTANE SATILIYOR
Gaziantep’te kestane satıcıları, kestanelerin yılbaşından sonra çok pahalandığını ifade ederek, 9.5 TL’den aldıkları kestanenin şu an 15 TL’den aldıklarını söyledi. Kestane satıcıları, “Halkımız bu yüzden yiyemiyor ve satışlarımız düştü. Pahalı oldu mu yiyemezler tabi, bu yüzden halkımızda haklıdır. Kestane fiyatları gerçekten pahalı et fiyatına satılıyor. Geçen sene fiyatlar daha yüksek olmasına rağmen, satılıyordu bu sene daha az ama satılıyor. Bunun sebebi ihracatın fazla olmasıdır “ dedi.

SEBAT KARABULUT

Bunlar Da İlginizi Çekebilir