EĞİTİM - 22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:50

Etkili Düşünme ve Hafıza Teknikleri

A
A
A
Etkili Düşünme ve Hafıza Teknikleri

Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz, “Hafıza şampiyonlarının hiç biri süper zeka değildir. Normal insanlardır” dedi.

SAMSUN


Kitap Topluluğu’nun davetlisi olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne gelen Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz ile Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, “Etkili Düşünme ve Hafıza Teknikleri” konulu konferans verdiler. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kitap Topluluğu Başkanı Hüseyin Haydari katılımcılara teşekkür etti. NLP Uzmanı Oğuz Saygın konuşmasında şunları kaydetti: “Kendi zihninizdeki sınırları ne kadar çözerseniz onu o kadar kullanırsınız. Mücahit Aköz 7 yaşında psikolog olacağını belirlemişti, ortaokulda gideceği üniversitesini seçmişti. Çok netti. Mücahit, hafıza tekniklerini kullandı. Arkadaşlarının üç günde öğrendiğini o üç saatte öğreniyordu. Ne istediğimizi biliyor muyuz? Önemli olan budur. Lütfen hedefinizi koyun. Hayalinizin ve hedefinizin mutlaka olması gerekir.”

Oğuz Saygın’ın ardından söz alan Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz görsel sunumla desteklediği konuşmasına bir gösteriyle başladı. Gösterisinde katılımcıların söylediği 20 hadis ve özlü sözü tahtaya yazan Aköz, tahtaya yazdıklarını daha sonra ezbere okudu. Mücahit Aköz, “Hafıza şampiyonlarının hiç biri süper zeka değildir. Normal insanlardır. Nasıl sporcular kaslarını geliştiriyorsa bizler de hafıza tekniklerini kullanarak beynimizi geliştiriyoruz. Bizim için görüntüler çok önemli, kelimeleri guruplara ayırıp görmek gerekir” diye konuştu.
Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Mücahit Aköz, hafızayı kullanmanın ipuçlarını da verdi. Konferans plaket töreni ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.