TEKNOLOJİ - 26 Ekim 2017 Perşembe 15:06

Eurasia Graphics 2017 Bahçeşehir Üniversitesi’nde!

A
A
A
Eurasia Graphics 2017 Bahçeşehir Üniversitesi’nde!

Uluslararası Bilgisayar Grafikleri, Animasyon ve Oyun Teknolojileri Fuarı ‘Eurasia Graphics 2017’ 4-5 Kasım tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenleniyor.

2012 yılında uluslararası uzmanlar tarafından oluşturulan bilim komitesi ile pek çok araştırmacının katılımıyla başlayan Eurasiagraphics’e bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ev sahipliği yapıyor. Bilgisayar grafiği, animasyonu ve oyunlarını konu alan uluslararası etkinlik, bu alanlarda faaliyet gösteren birçok araştırmacı, uzman ve öğrenciyi bir araya getiriyor. Program, alanında uzman, çok sayıda konuşmacının sunumlarını ve çalışmalarını paylaşması için ortak bir zemin oluşturuyor. İçerik bakımından geniş bir alanı kapsamakta olan konferansın bu yılki odağı VR ve Gaming olacak. "Cesur Yeni Dünyalar: Sanal ve İnteraktif Gerçekler" teması altında gerçekleşecek etkinlik, odak noktası, atölyeler ayağı ve görsel kimliği ile bu yıl çok daha önemli isimleri bir araya getiriyor.

Araştırmacıların bilgisayar grafiği, animasyonu ve oyunları kapsamında deneyimlerini ve buluşlarını paylaşacağı konferansta “Brave New Worlds” temalı konuşmayı Vancouver Film Okulu, Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Peter Walsh yapacak.

Eurasia Graphics, bilgisayar grafiklerinde ve uygulamalarda 2012 yılında başlayan kar amacı gütmeyen bir etkinliktir. Eurasia Graphics, bilgisayar grafikleri, animasyon ve oyun alanlarında çalışan araştırmacıları, uygulayıcıları, öğrencileri ve endüstri bulgularını dostça ve işbirlikçi bir ortamda bir araya getirmeyi amaçlıyor. 

Peter Walsh Kimdir?

Vancouver Film Okulu’nda Oyun, Web ve Mobil Programlar için Oyun Tasarımı ve Programlama bölümünün başkanlık görevini yürütmektedir. Yaklaşık 80 personel ve 180 öğrenciyi yöneten Walsh, Şili, Brezilya, Hindistan, Çin ve Dubai dahil olmak üzere konferanslarda konuşma yapmıştır. 2016'da Kanada'nın ilk sanayi sponsorluğundaki VR laboratuvarını kurmaya yardım etti. Kanada hükümetinin K-12 okulları için Kodlama Müfredatı danışma kurulunda bulunuyor. Oyun geliştirme ile ilgili çok sayıda kitap yayımlamıştır. Kitapları ayrıca başka dillere de çevrilmiştir. Peter'ın üzerinde çalıştığı eserler satış rekorları kırdı, BAFTA'lar, Golden Joystick'ler, SpikeTV ödülleri ve Interactive Arts Akademisi ödülü de dahil olmak üzere büyük endüstri ödülleri aldı. Oyun endüstrisinde on yıldan fazla bir süre yazılım mühendisi, üst düzey mühendis ve teknik direktör olarak çalışmıştır. Motor ve sistem teknolojileri ile ilgili de çalışmalar yapmıştır. Harry Potter franchise, F1, Madalyayı Onur Franchise, Crackdown, APB, Lemmings, The Shoot ve diğerleri gibi son on yılın en beğenilen oyunları üzerinde çalıştı. Ayrıca pazarlama, üretim ve iş geliştirme alanında da çalışmaları vardır. Kanada, İrlanda ve İngiltere vatandaşı olan Walsh, oyun geliştirmek ve öğretmek için hala yeni projeler geliştirmektedir.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.
İzmir Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAK’tan destek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları nitelikli çalışmalarından dolayı ekibi tebrik etti. Budak, “Üniversitemiz bilim insanları, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, ulusal ve uluslararası iş birlikli ve disiplinlerarası önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Referans gösterilen araştırma üniversitemiz ekosistemi bünyesinde çocuklarda sık görülen enfeksiyonların erken teşhisi ve tedavisine yönelik nitelikli bilimsel çalışma yürüten ekibimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi. “PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır” Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz, “Bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle 1 yaş altı çocuklarda ciddi morbidite ve mortaliteye yol açabilir. Bu nedenle, enfeksiyonun erken teşhisi ve tedavisi hayati önem taşır. Geleneksel biyokimyasal belirteçler ve klinik bulgular, erken teşhiste sınırlılıklar gösterebilir. Bu çalışmanın amacı, tükürükteki Prokalsitonin (PCT) düzeylerinin, 1 yaş altı çocuklarda bakteriyel enfeksiyon şüphesi durumunda kullanımını ve serum PCT düzeyleri ile karşılaştırılmasını incelemektir. Prokalsitonin, bakteriyel enfeksiyonlara spesifik bir belirteç olup, vücutta enfeksiyon varlığında artış gösterir. Çalışma, serum ve tükürük örneklerindeki PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır. Araştırmadaki hipotezimizi, tükürük PCT düzeylerinin, bakteriyel enfeksiyonun erken teşhisinde kullanılabileceği ve serum PCT düzeyleri ile yüksek oranda korelasyon göstereceği üzerine kurduk. Bunun sağlanması durumunda özellikle invaziv olmayan bir yöntem olarak, tükürük PCT düzeyleri, bakteriyel enfeksiyonların erken teşhisinde ilk basamak test olarak potansiyel bir araç olabilecektir. Bu yaklaşım, özellikle küçük bebeklerde kan alma işleminin zorlukları göz önünde bulundurulduğunda, hastane kaynaklarının gereksiz kullanımını azaltacağı, ileri test (kan kültürü, BOS kültürü, Akciğer grafisi) taleplerini engelleyebileceği, uygunsuz antibiyotik kullanımını düşüreceği ve acil servislerden hızlı taburculuk üzerine önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz ” diye konuştu. Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yaptığı projede, Doç. Dr. Ali Yurtseven, Doç. Dr. Caner Turan, Dr. Sercan Çınarlı, Doç. Dr. Elif Azarsız, Doç. Dr. Timur Köse araştırmacı olarak yer alıyor.