BASKETBOL - 05 Temmuz 2018 Perşembe 17:20

Eurocup Kadınlarda gruplar belli oldu

A
A
A
Eurocup Kadınlarda gruplar belli oldu

Kadınlar Eurocup’ta Galatasaray B, Beşiktaş C, Mersin BŞB D, BOTAŞ ise E Grubu’nda yer aldı. Ormanspor ile eleme maçında Polonya ekibi Basket Gdynia eşleşti.

Kadınlar Eurocup’ta normal sezon grup kura çekimi Almanya’nın Münih şehrinde yapıldı. Turnuvada Türkiye’yi 5 takım temsil ediyor. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu kapatan Galatasaray ile Mersin BŞB, Beşiktaş, BOTAŞ normal sezona direkt katılırken, OGM Ormanspor ise ön eleme turundan kupa mücadelesine başlayacak. 4’er takımlı 10 gruptan oluşacak turnuvada ön eleme maçları 9 Ekim ve 12 Ekim’de oynanacak. Gruplar konferans 1 ve 2 diye ayrıldı. Organizasyonda normal sezon maçları ise kupada normal sezon 25 Ekim’de başlayacak.
Kura sonucunda Galatasaray B, Beşiktaş C, Mersin BŞB D, BOTAŞ ise E Grubu’nda yer aldı. Ormanspor ise eleme maçında Polonya ekibi Basket Gdynia eşleşti. Ormanspor elemeyi geçtiği takdirde D Grubunda yer alacak. 

Kuralar sonucunda oluşan gruplar ve elemeler şöyle:

KONFERANS 1
A Grubu: Artego Bydgoszcz (Polonya), Sparta&K M.R. Vidnoje (Rusya), Sodertalje BBK (İsveç), KS AZS AJP Gorzow WLKP (Polonya)
B Grubu: PBC MBA Moscow (Rusya), Galatasaray SK (Türkiye), Eurocup ön eleme turu 2. eşleşmenin kazananı, Energa Torun (Polonya)
C Grubu: Beşiktaş JK (Türkiye), Euroleague ön elemesini kaybeden, Inventa Kursk (Rusya), Tsmoki-Minsk (Belarus)
D Grubu: Enisey Krasnoyarsk Region (Rusya), Mersin Büyükşehir Belediyespor (Türkiye), Ön eleme turu 1. eşleşmenin kazananı, ACS Sepsi-SIC (Romanya)
E Grubu: A3 Basket (İsveç), Beroe (Bulgaristan), Euroleague ön elemesini kaybeden 1. eşleşme, Botaş SK (Türkiye)

KONFERANS 2
F Grubu: Spar Citylift Girona (İspanya), Uni Gyor (Macaristan), Clube Uniao Sportiva (Portekiz), Ön eleme turu 4. eşleşmenin kazananı
G grubu: Euroleague ön elemesini kaybeden 4. eşleşme, Aluinvent DVTK (Macaristan), KP Brno (Çekya), Ön eleme turu 3. eşleşme kazananı
H Grubu: Euroelague ön elemesini kaybeden 3. eşleşme, Basketball Nymburk (Çekya), MBK Ruzemberok (Slovakya), ZKK Cinkarna Celje (Slovenya)
I Grubu: BLMA (Fransa), VBW CEKK Cegled (Macaristan), Rutronik Stars Keltern (Almanya), Lyon Asvel Feminin (Fransa)
J Grubu: Basket Landes (Fransa), BCF Elfic Fribourg (İsviçre), Tarbes Gespe Bigorre (Fransa), BBC Sint-Katelijne-Waver (Bekçika)

ÖN ELEME EŞLEŞMELERİ
Eşleşme 1: Basket Gdynia (Polonya) - Orman Genclik (Türkiye)
Eşleşme 2: Spartak MO Noginsk (Rusya) - Niki Lefkada (Yunanistan)
Eşleşme 3: Nantes Reze (Fransa) - Liege Panthers (Belçika)
Eşleşme 4: Basket Namur Capitale (Belçika) - Lointek Gernika (İspanya)  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."