BASKETBOL - 18 Ekim 2017 Çarşamba 22:02

Euroleague Kadınlar: Galatasaray: 82 - USK Prag: 77

A
A
A
Euroleague Kadınlar: Galatasaray: 82 - USK Prag: 77

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Kadınlar A Grubu ikinci maçında Ahmet Cömert Spor Salonu’nda karşılaştığı USK Prag’ı 82-77 mağlup etti ve grubunda ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başladı. Beş dakikalık bölümde sarı-kırmızılılar 10-8 öne geçti. Çeyreğin son iki dakikasına 13-13 eşitlikle girilirken son bölümde Gizem ve Quigley’den gelen sayılarla sarı-kırmızılılar 17-13 öne fırladı. Kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren Galatasaray ilk çeyreği 21-18 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe iyi giren taraf Prag olurken dört dakikalık sarı-kırmızılılar adına sayılar Dubljevic’den geldi (28-30). Çeyreğin bitimine 04:24 kala konuk takım hücumda etkili olunca Marina Maljkovic molasına başvurdu (30-34). Moladan da iyi dönen USK Prag son bölümlerde iyi savunma yaparak soyunma odasına 43-36 önde girdi.
Üçüncü çeyreğe Işıl Alben’in üçlüğüyle giren Aslan, savunmasını agresifleştirerek hücumda da Dubljevic ve Quigley’nin sorumluluk almasıyla skoru 44-46’ya getirdi. Çeyreğin bitimine 03:39 kala Petronyte’nin turnikesiyle sarı-kırmızılılar 50-49 öne geçince USK Prag molasına başvurdu. Moladan karşılıklı basketlerle dönüldü ve final periyoduna 55-55 eşitlikle girildi.

Sarı-kırmızılılar son çeyreğe Quigley ve Dubljevic’in sayılarıyla girerken konuk takım, üst üste bulduğu basketlerle üç dakikada skoru 66-61’e taşıdı. Bu bölümde Quigley üç sayı çizgisinden bulduğu isabetle farkı 2 sayıya indirdi (64-66). Prag’ın etkili isimlerinden Amanda Zahui beş faulle kenara gelirken Quigley orta mesafeden kaydettiği basketle karşılaşmanın bitimine 05:30 kala ekibimizi 69-68 öne geçirdi. Quigley’nin bir de top çalıp sahneye çıktığı bu anlarda Işıl Alben üç sayılık basket bulurken skor da 72-68’e geldi. Son bölümlerde savunmasını sıkı tutan Galatasaray, karşılaşmanın son iki dakikasına 79-72 önde girdi. Çekya temsilcisi son anlarda farkı düşürmeyi başarsa da başa baş geçen mücadeleyi Galatasaray 82-77 kazanmasını bildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."