GÜNDEM - 30 Ağustos 2017 Çarşamba 16:54

Evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlar yaralarını sarıyor

A
A
A
Evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlar yaralarını sarıyor

Şişli ve Beyoğlu’nda yaşanan şiddetli yağışın ardından, evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlar yaralarını sarıyor. Yağmur nedeniyle evleri yarısına kadar suya gömülen bir aile kendilerine yardım edilmesini istedi.

Kentin birçok noktasında dün öğleden sonra etkili olan sağanak yağış ve fırtına, bazı evlerde ve iş yerlerinde su baskınlarını da beraberinde getirmişti. Sel sularının yoğun olarak görüldüğü noktalardan biri Şişli’de bulunan Dolapdere Caddesi olurken, cadde üzerindeki birçok iş yerinde su baskını meydana gelmişti. Dün akşama doğru bastıran yoğun yağış ve fırtınayı bir arada yaşayan esnaf, iş yerlerinde su tahliyesi ve hasar giderme çalışmalarına bugün de devam etti. Sel sularıyla dolan iş yerlerinde esnafların hala su tahliyesi yapmaya çalıştığı görüldü. Beyoğlu’nun Hacıahmet Mahallesi’nde bulunan bir gecekondunun ise yarısından fazlasının sel sularıyla dolduğu, içeride bulunan çocukların son anda kurtarıldığı ve 9 kişilik ailenin evlerinin harabeye döndüğü öğrenildi. Yarısına kadar suyun içinde kalan gecekondu sahibinin, sel suları içinde rögar kapağı açmaya çalıştığı görüldü.
Nalbur dükkanını üçüncü kez su bastığını söyleyen Naim Kınık, “Çok ciddi bir sağanak yağışıydı. Bu bildiğiniz bir afetti. İstiklal Caddesi'nin üst taraftaki olduğu gibi dükkanın içerisine giriyor. Biz de kum torbalarıyla korunmaya çalışıyor. 3 yağmurda da dükkana su oldu” diye konuştu.
Börek dükkanını su bastığı için bütün malzemelerinin çöpe gittiğini söyleyen Mehmet Türkeş, “Dün aşırı yağışlardan dolayı burayı su bastı. Her şeyimiz çöp oldu. Be sene üçüncü kez burayı su basıyor” şeklinde konuştu.
Sel sırasında su basan evin içinden kurtulan Veysi Alp, “Burada akrabamız oturuyordu. Burada su baskını yaşandı. Ben de buradaydım. Sular arakadan gelip içeriye girdi” ifadelerini kullandı.
Evi sel suları bastığı sırada içeri girip çocukların çıkmasın yardım eden bir vatandaş, “Burayı sel bastı. Çocuklar içeride mahsur kaldı. Biz girdik çocukları kurtarmaya çalıştık. Ev resmen havuz oldu” dedi.
Daha önce yaşanan şiddetli yağmurda da kardeşinin evinin sel bastığını söyleyen Hekim Bardakçı, “Ben o arada işteydim haberim yoktu. Geldiğimde de durum ortadaydı. Daha önceki afette de aynı sıkıntıyı yaşadık. Belediye geldi iyi kötü evi düzeltti ama durum yine aynı” diye konuştu.
Evini sel basan ailenin geçici olarak akrabalarının yanına taşındığı ve yardım beklediği öğrenildi.

Hüseyin Coşkun

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir