GÜNDEM - 07 Şubat 2016 Pazar 11:59

Eyüp'te 'insanlık ölmedi' dedirten görüntüler

A
A
A
Eyüp'te 'insanlık ölmedi' dedirten görüntüler

Eyüp’te bir aracın çarptığı kedinin başında bekleyen duyarlı bir vatandaş, belediye ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine gelen belediye ekipleri yaralı kediyi tedavi etmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne götürürken, duyarlı vatandaş Simge Soyel, "Ben nasıl bir can taşıyorsam, kedi de bir can taşıyor. Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır" dedi.  Eyüp’e bağlı Karadeniz Caddesi’nde duyarlı bir vatandaş, bir aracın çarptığı yaralı kediyi fark etmesi üzerine kedinin yanına geldi. Başka araçların kediye çarpmaması için başında dakikalarca bekleyen duyarlı vatandaş, aynı zamanda belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Eyüp Belediyesi ekipleri, yaralı kedinin başında bekleyen vatandaşa teşekkür ederek, yaralı kediyi tedavi ettirmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne götürdü.

Yaralı kedinin başında bekleyen Simge Soyel isimli vatandaş, "Sabah geldiğinde bir aracın çarpması sebebiyle yaralı kedi yerde yatıyordu. Başında başka bir kişi bekliyordu. Yardım edebileceğimi belirterek bekleyen kişiye gitmesini söyledim. Sağ olsun belediye ekipleri de geldiler. Kedi de bir can taşıyor" dedi.

"BAŞINDA 1 SAAT BEKLEDİM"
Kendisinden önce bir vatandaşın da kedinin başında beklediğini belirten Soyel, "Benden önce bekleyen bir kişi yaklaşık 40 dakika boyunca beklemiş. Ben de ondan sonra kedinin başında bir saat bekledim. Belediye ekipleri de bu süre içerisinde geldiler. Ben nasıl bir can taşıyorsam, kedi de bir can taşıyor. Herkes bu konuda duyarlı olmalıdır. Hava da soğuk ama olsun" şeklinde konuştu. 

TUGAY SADAY

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.