POLİTİKA - 08 Eylül 2017 Cuma 14:06

Fakıbaba: 'Fındık üreticileri telaşa kapılmasın'

A
A
A
Fakıbaba: 'Fındık üreticileri telaşa kapılmasın'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ordu’da yaptığı açıklamada fındık üreticilerinin telaşa kapılmaması gerektiğini belirterek, “Çiftçi kardeşlerimiz telaşa kapılmasın. Biz üreticinin yanındayız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Giresun’da açılışı yapılacak olan ‘Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’ için Ordu-Giresun Havalimanına geldi. Aynı özel uçakla Ordu-Giresun Havalimanına gelen 3 bakanı Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, ilçe belediye başkanları ve ziraat odası başkanları karşıladı.

Oda başkanları Fakıbaba’nın önünü kesti

Havalimanı VIP salonunda dinlenmeden çıkış yapılması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın önü Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu ile Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan tarafından kesildi. Bakan Fakıbaba, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu’nun son dönemde TMO’nun randevu talebinde bulunan üreticilere ekim ayının ortasına gün vermesi, piyasada sıcak para sirkülasyonu olmadığı için fındığın serbest piyasada 8 liraya kadar düştüğü, TMO’nun 10 lira olan fiyatının revize edilmesi gerektiği şeklindeki şikayet ve talepleriyle karşılaştı. Gazetecilerin de soru sorması üzerine kısa bir açıklama yapan Bakan Fakıbaba, “İnsanlar rahat olsunlar. Verdiğimiz söz sözdür. Hiç kimse böyle heyecana gelmesin, telaşa kapılmasın. Biz ne fiyat vermişsek TMO onu alacaktır” dedi.

Bu sırada Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Arslan Soydan’ın fiyatın revize edilmesi gerektiği şeklinde söylemi üzerine Bakan Fakıbaba, “Bakın, üreticilerimiz beklesin neticeyi alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Soydan’ın “Fiyat çok düşük” sözü üzerine “O rekoltenin yüksek olmasından” diye cevap veren Bakan Fakıbaba, “Üreticilerin biz yanındayız. Hiç kimseye zarar ettirmeyeceğiz. Telaşa gerek yok. Biz telaş etmiyoruz, telaşa gerek yok. Çiftçi kardeşlerimiz telaş etmesinler. Biz bütün istekleri yerine getireceğiz” diyerek alandan ayrıldı. 

Metin Akyürek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.